Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №613 від 25.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#“Ekvator Music Fest 2013”

Рок-концерт, зоопарк чи бал-маскарад?

Рок-концерт, зоопарк чи бал-маскарад?

Рок фестиваль “Ekvator Music Fest 2013” вийшов на фінішну пряму. Минулої суботи на автостоянці ТРК Екватор відбувся півфінальний концерт гуртів “Justmarried”, “ВорсТ”, “Карма” та “Mangust”. А вже 27 липня, під час гала­концерту за участю двох переможців півфіналу, буде оголошений рок­гурт переможець фестивалю, який отримає премію ­ 5 тисяч гривень та туристичні путівки до Європи. Відчуваючи присмак перемоги, кожний із гуртів, які пробилися до півфіналу, обрав певну стратегію. Так чим же намагалися завести публіку потенційні претенденти на перемогу в фестивалі?

Як відомо, виходити на сцену першими та ще й в конкурсних концертах завжди важче. Рок­гурт “Justmarried”, відкривши концертну програму, відіграв ті ж самі пісні, що й раніше. Можливо, тактика полягала в тому, що краще запам’ятовується те, яке багато разів повторюється. А можливо, хлопці протягом довгого марафону не знайшли часу на підготовку нових творів, або вважали свій набір пісень найоптимальнішим вибором.

Наступним виступив гурт “ВорсТ”, який вирішив здивувати публіку театральним дійством. Задумка гурту полягала в тому, що під час концерту вони почали перевдягатися в казкові костюми персонажів з мультфільмів. Отже, поступово на сцену виходили персонажі на кшталт казки про Вінні Пуха або Бетмена. Клавішник, що раптом з’явився на сцені в костюмі тигра, емітував, ніби його вдарило струмом, недалеко від нього пішов і соліст групи, якого постійно тіпало, наче під напругою. Дивно, що гурт, який грає важку музику із невеселими текстами, вирішив вийти на сцену в маскарадних костюмах. Можливо, рокери хотіли заманити ще й наймолодшу публіку, бо ж поруч розташовані атракціони для дітей.

­ Нашому гурту трохи більше двох років, ­ розповів вокаліст гурту М’яч ДРЕДБОЛ. ­ Ми граємо музику у стилі New metal, це певна суміш різних стилів: металу, панку, репу. На кожному виступі традиційно, з дозволу автора Сашка Положинського, виконуємо кавер­версію пісні гурту “Тартак” “Божевільні танці”. Тому, на нашу думку, не тільки біля сцени, але й на ній має відбуватися щось “божевільне”. Цього разу ми з хлопцями відвідали магазин “секонд­хенд” та придбали костюми казкових персонажів. Ідея вдягнути такі кумедні костюми прийшла в голову мені, коли я святкував іменини свого похресника та побачив піжаму своєї куми. Ми вирішили виступати в цих костюмах до кінця 2013 року. Хочемо відзняти із цим кумедним вбранням невеличкий відео­кліп. Хоча ми граємо музику, в якій немає нічого гумористичного, але, можливо, на такому контрасті вийде щось цікаве.

Третіми на сцені з’явився гурт “Карма”. Протягом усього фестивалю хлопці жодного разу не повторилися, щоразу змінюючи свій репертуар. Пісні, які виконав колектив, буквально завели публіку, а під час виконання рок­н­ролу навіть скептики, які до цього спокійно спостерігали за дійством, почали танцювати.

На думку вокаліста гурту Павла МАГОЛИ, подібний фестиваль ­ чудовий шанс широко представити слухачу свою творчість, побачити його реакцію на власні пісні. Гурт “Карма” виконує музику в стилі кращих традицій пост­радянського року на кшталт гуртів “Акваріум”, “Аукціон”, “Калінов мост”. А вокаліст гурту Павло Магола виглядає на сцені не менш харизматично, ніж легендарні Віктор Цой або Костянтин Кінчев. Саме на яскравих лідерах та бунтарських текстах зростали гурти часів “Перебудови”. Тексти, які пише Павло Магола, досить змістовні та філософські, як правило, це маленькі історії з людського життя, в яких можна побачити себе, відчути подих часу, про щось замислитись. Напевно, тому гурт і має назву “Карма”, тобто “доля”, бо в поетичних рядках закарбовані долі різних людей. У гурті за час його існування брали участь чимало різноманітних музикантів. Жартома можна сказати, що учасники гурту “відпрацьовували власну карму” та залишали гурт, даючи місце новим учасникам.

Гурт “Mangust” виступав останнім. Колектив одразу заявив, що заведе публіку більше ніж попередній гурт “Карма”. І справді всередині виступу купка глядачів організувала танок у стилі “ланцюжка”, а пізніше молодь влаштувала овації перед сценою. Майстерність виконання учасників гурту “Mangust” явно не була козирем гурту, але музичні композиції колективу досить запальні. Хлопці вели себе на сцені, як “рок­зірки”, ­ відпрацьовували всі класичні пози із гітарами, які на слух були геть не настроєні, вокаліст вибігав зі сцени до глядачів. Усі елементи сценічного образу хлопці відпрацювали, ось тільки “розігріли” вони скоріше себе , аніж слухача. Як казав Штірліц, останні слова запам’ятовуються надовго. Мабуть, тому вокаліст гурту Річард оголосив у мікрофон, мовляв, якщо ми переможемо, то віддамо туристичні путівки тим, хто буде найактивніше голосувати за “Mangust”. Цей жест нагадав обіцянки кандидатів у депутати, які перед виборами роздають направо та наліво пакети з гречкою. Що поробиш, адже молодь прагматично копіює те, що дає результат. Базікання вокаліста в проміжках між піснями було надто тривалим, що явно дратувало слухача. Тай ще й, як на гріх, посеред виступу виникла технічна пауза через несправності клавішних. З цього моменту виступ гурту перетворився в монолог вокаліста Річарда, який встиг розповісти про учасників команди та навіть про настанову батька, коли їхав із села до міста, мовляв: “Cину, не пали конопель, а краще грай музон”. Піснею “Крутий, бо молодий” гурт підкреслив свою приналежність до певного кола слухачів ­ тинейджерів. Причому вокаліст прокоментував зміст цієї композиції, мовляв, старість ­ не радість, а відповідно літні люди, в яких висить матня, не круті, бо круті лишень молоді. Такий висновок був дуже дивним, адже біля сцени було чимало молоді, фасон штанів яких, за всіма законами молодіжної моди, мав обвислу матню.

Вокаліст гурту Річард:

­ Колектив “Mangust” у такому складі існує лише півроку, хоча його ми награвали, міняючи музикантів приблизно років п’ять. Співаємо про прості речі, які люди можуть зрозуміти, як наприклад, в пісні “Буряк”. Ми не пафосні хлопці та граємо не пафосну музику, орієнтуємося на хард­рок, принаймні, намагаємося його грати. У житті ми займаємося різними речами ­ я працюю офіціантом. Гітарист Микола Бондарчук та піаніст Роман Портечко ­ викладачі музики. Бас­гітарист Олексій Александрович працює на заводі. Тому ми й написали пісню “Заводський син”. Двоє зі складу гурту не працюють ­ це саксофоніст Кучамен та мій брат барабанщик Ігор Гуріч. Загалом ми не знаємо, як потрапили до фіналу, особливо нікого не просили голосувати за нас, просто грали та ні про що не думали.

Загалом фестиваль “Ekvator Music Fest 2013” продемонстрував, що фіналу дісталися гурти, які мають не найвищий рівень виконавської майстерності. Але, можливо, такий уже це напрямок музики ­ рок, в якому не важливо чи ідеально звучить вокал, чи були настроєні гітари ­ головне, щоб відчувались щирі емоції.

25.07.2013Олекса ГОСТРОСЛУХ


Переглядів: 1651

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (934)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"