Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №945 від 26.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Цікаві та смачні напої на основі алкоголю

Те, що треба, прохолодного вечора! І зігріє, і тонізує, і збадьорить!

Теплі алкогольні напої з прянощами просто незамінні у холодну пору. Вони зігрівають, тонізують, бадьорять. Чудова ідея – випити келих після довгого робочого дня, прогулянки або роботи на свіжому повітрі. А ще це гарний привід запросити друзів, провести вечір у приємній і теплій (у всіх сенсах цього слова) компанії.

Пунш любить фрукти

Це напій родом з lндії. «Пунш» дослівно перекладається як « п’ять», адже за індійською рецептурою напій містив п’ять компонентів: алкоголь, лимонний сік, мед, воду і прянощі. Згодом європейці додали до напою ще один інгредієнт, який зараз вважається обов’язковим. Це фрукти або фруктовий сік. Подають пунш у широких скляних ємностях, зі шматочками фруктів.

Пунш на вині

1 пл. червоного напівсолодкого вина, 1 л води, 200 г цукру, 3 апельсини, 2 лимони, пo 0,25 ч. ложки кориці і кардамону, 6 бут. гвоздики, 4 ч. ложки чаю.

У киплячу воду додати цукор, гвоздику, корицю і кардамон, потримати на маленькому вогні 3–4 хв. Вичавити сік з апельсинів і лимонів. Процідити крізь сито гарячий чай, додати до нього вино і сік цитрусових фруктів. Розлити у склянки, прикрасити кружальцями апельсинів.

Глінтвейн – вино, що палає

Виготовляють із вина (червоного або білого) з додаванням прянощів (гвоздики, кориці, духмяного перцю, мускатного горіха, кардамону, бадьяну, імбиру, цедри), цукру або меду. Можна додати цитрусові фрукти, яблука. Подібний до глінтвейну напій готували ще в Стародавньому Римі. Тоді вино змішували із прянощами, але не нагрівали. Саме гаряче вино з’явилося в часи Середньовіччя.

Класичний глінтвейн

300 мл сухого червоного вина, 1 ч, ложка імбиру, 2 cт. ложки лимонного соку, дрібка цедри лимона, прянощі (кориця, бадьян, кардамон), 1 груша.

Вино налити у каструлю і поставити на невеликий вогонь, додати порізану почищену грушу, сік лимона з цедрою та прянощі. Зачекати, поки все нагріється. Не треба доводити до кипіння (максимум до 70 °С). Процідити і залишити настоятися 15–20 хв. Фрукти для глінтвейну можна обирати будь-які. Це можуть бути не тільки цитрусові, а й ягоди.

Гльог – скандинавський брат глінтвейну

Готують його на основі вина (соку – у безалкогольному варіанті), із додаванням спецій (кориці, гвоздики, кардамону, імбиру, шкірки апельсина), у кожну склянку кладуть мигдаль і родзинки. На бажання, можна додати міцний алкоголь.

Гльог

0,75 л червоно напівсолодкого вина, 2 палички кориці, 4 бут. гвоздики, мелений кардамон, пo 100 г родзинок і мигдалю, пo 1 лимону й апельсину, 2 ст. ложки коричневого цукру.

Налити в каструлю півсклянки вина, додати корицю, гвоздику і кардамон. Можна додати 1 ст. ложку тертого імбиру. Варити під кришкою на малому вогні 30 хв. Залишити в холодильнику на ніч. Решту вина розігріти до 60 °С, влити у приготовлений екстракт, додати помиті родзинки і мигдаль, коричневий цукор, дрібно нарізану цедру лимона й апельсина, кілька скибок лимона.

Грог. Не кава, а чай із коньяком

Готують із міцного алкоголю з окропом або чаєм та цукром, деколи додають лимонний сік. Ідея цього напою належить англійському адміралу Едварду Вернону, який у 1740 році вирішив ром, який видавали матросам, розводити водою. Адмірал мав прізвисько Старий Грог – звідси і назва напою.

Грог

50 мл рому (коньяку або горілки), 100 мл чорного чаю, дрібка кориці, 5 бут. гвоздики, 2 ч. ложки коричневого цукру, кілька скибок лимона.

Заварити чай із паличками кориці та гвоздикою. Поки заварюється чай, прикрасити склянки. Краї склянок змастити скибкою лимона і занурити в цукор, щоб він прилип до стінок склянки. Процідити чай, додати цукор, ром і як слід перемішати. Розлити у склянки, подавати зі скибочками лимона. Можна налити напій у термос, щоб він залишився теплим, або навпаки, охолодити і подавати холодним з кубиками льоду.

26.12.2019


Переглядів: 1733

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21182)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14132)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13969)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13665)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13606)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13189)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (485)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"