Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №947 від 16.01.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

25 найбільших і нерозкритих таємниць століття

25 найбільших і нерозкритих таємниць століття

Ми живемо в епоху, коли все, що здається на перший погляд дивним, можна легко пояснити. Багато хвороб перейшли в розряд виліковних, історія в загальному вже вивчена, а технологічний прогрес зростає стрімкими кроками. Але все ж, існує безліч таємниць і загадок, які не під силу розгадати людині. Про ці феномени написано безліч книг, ведуться запеклі суперечки вчених і досліджень, але істина, як і раніше ховається десь в тіні. І їх пояснення може налякати не на жарт!

Таоський гул

У невеликому місті Таос, Нью-Мексико, часто виникає певний гул, чутний на горизонті, який може бути порівняний зі звуком віддаленого дизельного двигуна. Хоча його може почути людське вухо, різні звукові пристрої виявлення не в змозі розпізнати його. Це відомо з досліджень Таоського гулу, і до цього дня ніхто все ще не знає, як цей звук створюється.

Манускрипт Войнича

Рукопис Войнича був написаний мовою, яку дослідники протягом століть спробували розшифрувати, але все було марно. Єдине, що піддається розпізнаванню, так це малюнки, знайдені на деяких сторінках.

Джек Різник (Потрошитель)

Ім’я Джек Різник згадується в багатьох шоу та фільмах, маючи відношення до серійного вбивці, який убив 11 жінок в Іст-Енді Лондона в кінці 1800-х, але ніколи не був знайдений. Більшість його жертв були повіями, тіла яких були покалічені до невпізнання, і їх горло було перерізане. До цих пір абсолютно нічого не відомо про цю людину, він немов розчинився і зник так само несподівано, як і з’явився. Проте, його історія розбурхує розум людства і до цього дня.

Бермудський трикутник

Бермудський трикутник –, це легендарний простір океану між пунктами Майамі, Бермуд і Пуерто-Ріко. Пілоти часто говорять про прилади літаків, що виходять з ладу, і численні кораблі, які були загублені у морі. З поясненнями і розгадками таємниці Бермудського трикутника, в межах від газових бульбашок до інопланетян, ніхто не впевнений, і що насправді знаходиться за такими дивними явищами.

Криптос

Неподалік від штабу ЦРУ в Ленглі, Вірджинія, Ви можете споглядати статую, яка на своїй поверхні має закодоване шифрування. Ця чарівна скульптура була створена Джимом Сенборн, щоб показати, що все може бути вирішено і розшифровано з використанням шифрів. З чотирьох частин напису на скульптурі, тільки перші три були розшифровані. Але навіть блискучі розуми в ЦРУ не змогли дістатися до суті щодо четвертої частини.

Пам’ятник пастуху

У Стаффордширі, Англія, є скульптура, яка вразила дотепністю і інтелектом багатьох інтелектуалів в спробі розшифрувати напис на пам’ятнику пастуху – DOUOSVAVVM. Хоча пам’ятник був побудований в 18-му столітті, написи, знайдені тут, ніхто не розшифрував, навіть через 250 років після його встановлення.

Тамам Шуд

У грудні 1948, непізнаний чоловік був знайдений мертвим на пляжі Сомертон, розташованому в Аделаїді, Австралія. В одній з його кишень знайшли листок паперу зі словами «Tamam Shud». Слова були переведені, як «закінчений», або «скінчений», грунтуючись на витягах, знайдених в творах «Рубаї» Омара Хайяма. Хоча уряди в усьому світі спробували ідентифікувати людину, його особистість залишилася таємницею.

Лист Зодіаку

Протягом 1960-их і 1970-их в області затоки Сан-Франциско орудував злочинець, який був ідентифікований, як вбивця Зодіак, через його приголомшливі листи, які він послав поліції і пресі. Хоча один з цих чотирьох листів був розшифрований і містив дуже тривожне повідомлення, інші три так ніколи не розшифрували.

Скрижалі Джорджії

Також ідентифіковані, як американська версія Стоунхенджа, Скрижалі Джорджії (штат в США) знаходяться в окрузі Елберт. Кам’яні брили покриті таємницею, хоча вони були встановлені тільки в 1979. Написані на стінах 10 «нових заповідей», перекладені англійською, суахілі, хінді, івритом, арабською, китайською, російською та іспанською мовою, хоча досі ніхто не впевнений, чому або для кого вони призначалися.

Ронго-Ронго

На таємничому острові Пасхи, де стоять статуї моаї, був виявлений ряд гліфів, названих Ронго-Ронго. Ці гліфи ніколи не розшифровували, хоча вони можуть містити підказки щодо величезних голів, знайдених розсіяними навколо острова. Як би там не було, ці місця оповиті таємницею, яку намагаються розгадати протягом десятиліть.

Лохнеське чудовисько

Цілу вічність люди чули розповіді про Лохнеське чудовисько, що збивали з пантелику навіть відомих вчених. Було багато спостережень за ці роки і фотографій, і відео, було перевірено і переглянуто знову і знову сотні відеозаписів. Люди намагалися зрозуміти, чи могла це бути морська змія, або нащадок динозаврів. Навіть сьогодні деякі стверджують, що Лохнеське чудовисько все ще існує і плаває під водами озера Лох-Несс.

Йєті

Також відомий як снігова людина, йєті – імовірно, істота, яка живе в снігових гірських областях Сполучених Штатів і Канади. Загадкова істота може бути ідентифікована, як горила, проте його хода швидше нагадує ходу людини.

Вбивство Чорної Жоржини

22-річна Елізабет Шорт була дуже активна і успішно просувалася в шоу-бізнес в той час, коли сталося вбивство Чорної Жоржини (таким було її прізвисько). Однак, ніхто так і не дізнався нічого про вбивство і його причини. До сих пір ходить безліч чуток, але істина так і не розкрита.

Стоунхендж

У той час як Стоунхендж – дуже захоплююча структура з великих брил каміння, які стоять одні на одних, найбільша таємниця не те, як було створено спорудження, а чому воно було створено.

Туринська плащаниця

Саван, що містить відбиток людського обличчя, був одним з головних центрів християнського дослідження, оскільки багато припускали, що особою людини в савані міг бути Ісус Христос із Назарету. Плащаниця оповита таємницями і загадками, і до сих пір навколо неї ведуться масштабні суперечки.

Атлантида

Місто Атлантида вважалося столицею Нептуна, де жили русалки і водяні. Про Атлантиду стало відомо завдяки записам Платона, який чув розмову про загадковий континент під час своїх подорожей. Тепер, коли Атлантида знаходиться глибоко під водою, багато хто все ще задається питанням, чи реально вона існувала.

Позаземний розум

Від таємниць, знайдених на острові Пасхи, до Бермудського трикутника, люди завжди замислювалися щодо того, що ми не самотні у Всесвіті. Деякі заявляють, що були викрадені інопланетянами, а інші вважають, що це все маячня. Але до сих пір немає ніякого консенсусу в цьому питанні.

Узбережжя плаваючих ніг

Людям властиво полоскати ноги в море на пляжах, але для одного пляжу в Британській Колумбії стало в порядку речей поява відокремлених від тіла плаваючих ніг у воді. Розчленовані ноги викидало на берег протягом минулих декількох років, що породило численні теорії, серед яких так і не було виявлено жодної реальної.

Сигнал Wow

Коли Джеррі Р. Ехмен працював над проєктом SETI в обсерваторії Перкінса, Огайо, він не очікував, що зможе прийняти радіочастоту, що, ймовірно, прибуває з відкритого космосу. Він зміг отримати 72-секундний сигнал від сузір’я Стрільця, який більш не повторювався. До цього дня ніхто не впевнений в походженні сигналу. Сигнал отримав своє ім’я Wow («нічого собі!»), тому що саме так Джеррі написав на краю роздруківки.

Д.Б. Купер

Коли злочинець, який назвав себе Д.Б. Купер, викрав Boeing 727 разом із 200 000 $, він вистрибнув з літака за допомогою парашуту. Його так ніколи і не знайшли, і це залишається єдиним нерозкритим випадком в американській історії авіації.

Лал Бахадур Шастрі

Він помер незрозумілою смертю, будучи при цьому абсолютно здоровим. Багато хто стверджував, що він помер від серцевого нападу, але доктори і інші фахівці, які перевірили його, включаючи його дружину, підтвердили, що він був в порядку. Його дружина зробила твердження, що він був отруєний, підписуючи Ташкентський договір. Це ніколи не було доведено, так як не було ніякого посмертного діагнозу.

Геогліфи Наска

Цивілізація Наска створила найбільш захоплюючі геогліфи на обличчі Землі. Вони включають все, від павуків, мавп, акул, дельфінів-косаток і квітів, точність яких просто неймовірна, враховуючи, що у Наска не було можливості досліджувати свою роботу зверху. Геогліфи Наска досі залишаються одним з найзагадковіших місць на Землі.

Оранг Медан

Що сталося з вантажним кораблем Оранг Медан, або «Людина з Медана» в Малайзії є, можливо, однією з найбільш захоплюючих і приголомшливих таємниць, які коли-небудь існували в морській історії. Все почалося з повідомлення SOS в 1947, яке повідомило, що капітан, поряд з іншою частиною команди, був мертвий. Що гірше, навіть телеграфіст помер під час передачі повідомлення. Коли інший корабель «Срібна Зірка» зміг отримати сигнал лиха і пішов, щоб оглянути судно, то підтвердили смертельні випадки всіх на борту. Виникали варіанти привидів, небезпечних хімікатів, і навіть інопланетян, але немає все ще ніякого висновку щодо того, що на самому сталося з кораблем-примарою.

Аюдский клинок з алюмінію

У 1974 році група робітників в Румунії виявила три різних об’єкти в траншеї піску 10 метрів глибиною. Два з них були доісторичними кістками слона, які були датовані періодом в 2.5 мільйона років тому. Третій об’єкт, однак, вдавав із себе алюмінієвий клин, який був знайдений разом з древніми кістками. Це відкриття приголомшило більшість дослідників, оскільки такий клин було важко створити навіть за стандартами 19-го сторіччя. У той час, як деякі вважають це доказом існування інопланетян, інші називають алюмінієвий клин обманом. Незалежно від того, що це, поки немає ніяких певних підтверджень.

Полтергейст Маккензі

Кладовище Грейфраерс в Едінбург знамените полтергейстом Маккензі, одним з найбільш задокументованих полтергейстів в світі. Сюди водять екскурсії, називаючи їх туром в світ мертвих. Особливо лякає людей атмосфера Чорного Мавзолею, де лежить сер Джордж Маккензі. Все це лише шоу? Можливо, але є тільки один спосіб дізнатися про це – відправитися сюди самостійно і все дослідити.

16.01.2020


Переглядів: 1769

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13879)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (805)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (75)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"