Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №952 від 24.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як правильно вибрати кухонну мийку

Як правильно вибрати кухонну мийку

Кухонна мийка не просто предмет інтер'єру, але і дуже важливий функціональний елемент. Вона повинна не тільки красиво виглядати і гармоніювати з іншими меблями, але і бути практичною і надійною, функціональної і зручною.

Види мийок для кухні

Для того, щоб визначити необхідний вам тип мийки, складемо перелік характеристик, на які слід звертати особливу увагу, роблячи вибір.

По-перше, мийка повинна бути досить об'ємною. Слід пам'ятати, що в ній миють не тільки тарілки, вилки, ложки та інші дрібні предмети, але і посуд досить великих розмірів, таку як листи, каструлі та сковорідки.

Якісна мийка https://franke-partner.com.ua/ru/kukhonnye-moyki обов'язково повинна мати термостійкість, а також не боятися випадково нанесених ударів і дії засобів для миття посуду та іншої побутової хімії.

Вибираючи мийку, необхідно подумати не тільки про функціональність, практичність, простоті експлуатації і зручність, але і про те, щоб вона підходила до меблів і побутової техніки, гармонійно поєднувалася з іншими предметами інтер'єру приміщення.

Також обов'язково слід врахувати гастрономічні звичаї вашого сімейства, чи часто ви готуєте і харчуєтеся будинку, які продукти найчастіше вживаєте і скільки посуду перемивати кожен день.

Заздалегідь визначтеся, що буде перебувати поруч з мийкою, який тип змішувача ви будете встановлювати, чи потрібен вам водяний фільтр.

Вибираємо тип мийки

На сьогоднішній день виробники пропонують два варіанти установки:

  1. Перший варіант - установка в спеціально пророблений отвір в тумбі. Такі мийки називаються врізними. Їх можна встановлювати трохи нижче рівня столу або трохи вище, також можна вмонтувати урівень з кришкою столу. Добре підходять для загальних подовжених стільниць.

  2. Другий варіант - встановити мийку зверху на тумбу. Такі мийки називаються накладними. Їх зручно встановлювати на кухнях, де меблевий ансамбль складається з окремих шаф і тумбочок.

Існує ще один різновид мийок. Вони монтуються врівень зі стільницею і ідеально стикуються з краями кришки столу. Ці мийки називають інтегрованими. Єдиний їхній недолік полягає в тому, що монтувати їх не просто і потрібні спеціальні вміння і навички.

Тип, форма, розміри

Незважаючи на те, що кухонна мийка досить просте пристосування, вона буває різних конфігурацій - кутова і пряма, з різними розмірами, глибиною і формами. Як же зробити правильний вибір?

Спочатку треба вибрати кількість чаш. На сьогоднішній день можна придбати мийку з однією, двома, трьома і навіть п'ятьма чашами, додатково може бути прироблено крило для сушки посуду. Основна чаша, як правило, сама об'ємна і призначена для збору і миття посуду, в додаткових чашах зручно розморожувати продукти або промивати овочі, фрукти і зелень. Природно, чим більше чаш, тим дорожче буде коштувати мийка і тим більше місця вона займатиме на кухні. Тому для малогабаритних приміщень краще вибирати мийку з однією, максимум двома чашами і можливо відмовитися від крила для сушки посуду.

Мийки поділяють за спрощеним варіантом виконання:

  * З основною чашею, розташованої зліва;

  * З основною чашею, розташованої праворуч.

Кутові кухонні мийки - досить велика група, де елементи зібрані в конструкцію під кутом 90 ?. Вони встановлюються в кутку кухні, дуже зручні і значно економлять простір. Більшість кутових мийок універсальні, мають однакові ліву і праву сторони і при необхідності легко повертаються. Однак універсальні не всі мийки такого типу, тому при виборі обов'язково треба звертати увагу на її задню частину і на те, де розташований змішувач. Якщо у мийки різні ліва і права сторони, то зробивши помилку при виборі, ви вже не зможете розгорнути її іншою стороною, тому, що тоді змішувач виявиться попереду.

Ребристе «крило» для сушки посуду - дуже корисне доповнення. В основному конструкція крила передбачає нахил в сторону чаші. Такий нахил робиться для того, щоб вся вода з вимитого кухонного начиння або розморожувати продукти стікала в мийку і йшла в систему каналізації. Виробляються мийки, в яких крило має свій автономний канал для відведення води. Недолік таких мийок в тому, що підключати їх набагато довше і складніше, так як потрібне окреме підключення крила до каналізаційних труб. Найпоширеніша ширина крила - 30-50 см, але є моделі з крилом як ширше, так і вже.

Що стосується форми мийки, найпопулярніші - моделі прямокутної і круглої форми. Вони великі за обсягом, легко очищаються і підходять практично для всіх кухонь. При бажанні можна вибрати мийку іншої форми, наприклад, овальну або трапецієподібну.

Монтаж мийки на кухні

Врізна мийка монтується в спеціальний отвір в цільної стільниці. Над стільницею тільки трохи видно окантовки мийки. Таке розташування зручно і естетично. Мийка може встановлюватися під стільницю нижче рівня кришки столу, при цьому вигідно підкреслюється краса фактури стільниці з каменю на зрізі отвори. Мийка може монтуватися в рівень зі столом, при такій установці повністю відсутня перепад висот.

При використанні звичайної накладної мийки її поверхня є верхньою частиною тумби. Цей вид мийок вважається застарілим, але, тим не менш, вони до сих пір користуються попитом і популярні, так як це найзручніший варіант для кухні, меблі якої складається з окремих тумбочок і блоків.

Розміри кухонного миття

Кілька слів варто сказати про розміри. Основні параметри мийки - це ширина і довжина безпосередньо мийки, ширина чаші і ширина тумби під мийку. Ще один параметр, що викликає найбільше запитань - це глибина. Оптимальна глибина чаші приблизно 15-20 см. Чаші з такою глибиною досить місткі і в них зручно мити посуд. Мийки з меншою глибиною (10-15 см) мають не такий великий обсяг і погано захищають від бризкає з крана води. А більш глибокі мийки (від 22 см і більше) змушують нагинатися і занадто глибоко опускати руки, таке положення тіла призводить до швидкої втоми. Але слід зауважити, що в глибоку мийку буде зручно поставити навіть відро. У будь-якому випадку глибину ви повинні підбирати виходячи зі своїх переваг і габаритів начиння, яку ви найчастіше миєте.

Матеріали, обробка, колір

Вибравши тип, конструкцію і розміри, можна подумати про інші важливі параметри. В першу чергу це матеріал виготовлення. Умовно мийки можна розділити на дві великі групи.

Миття з нержавіючої сталі

Найпопулярніший вид мийок Франке партнер. Сталеві мийки пластичні і якщо в неї впаде керамічна тарілка або чашка, вона може і не розбитися. За мийкою з нержавіючої сталі дуже легко доглядати, так як структура металу не пориста і легко відмивається будь-якими миючими засобами. Завдяки популярності серед споживачів в будь-якому спеціалізованому магазині завжди представлений широкий асортимент і ви можете підібрати варіант потрібної величини і конфігурації для кухні будь-яких розмірів. Мийки мають стильний сучасний зовнішній вигляд, міцні, надійні і недорогі. Як правило, вони виготовляються з легованої сталі. Така сталь практично не схильна до корозії і довгий час не іржавіє завдяки вмісту в сплаві близько 10% нікелю і 15-18% хрому. Перевірити якість металу дуже просто за допомогою магніту. Якщо магніт майже не липне, значить в сплаві достатню кількість хрому і нікелю, якщо ж магніт сильно прилипає, значить сплав містить занадто багато заліза. Слід поцікавитися товщиною листа стали, з якого виконана мийка. Оптимальна товщина нержавійки 0,6 - 1,2 мм, мийки з більш тонкої сталі перекошуються при установці. Крім того, дешеві моделі часто позбавлені звукоізоляції. Якісна сталева мийка оснащена звукоізолюючою накладкою, яка розміщується на днище по центру. Це необхідно для того, щоб зменшити шум води, так як об'ємна чаша підсилює звук. У бюджетних варіантах звукоізолююча накладка часто не передбачена. Якщо у вашій мийці такої деталі немає, обов'язково придумайте щось схоже, приклейте накладку до дну і тоді шум води стане значно менше. Покриття поверхні мийки також має велике значення. Поліровані поверхні легко відмиваються, але на них чітко видно сліди від миючих засобів або домішок, що знаходяться у воді. Рифлені і матові покриття, а також покриття з дрібними насічками добре приховують плями і подряпини, але погано відмиваються від залишків їжі, особливо жирної.

Гранітні, кам'яні і керамічні мийки

Мийки з цієї групи найчастіше по-різному позначають і називають, але при їх виробництві використовуються схожі матеріали. До складу матеріалу, як правило, входить гранітна крихта, пісок і в'язка речовина, в основному на основі смол. Головне достоїнство таких мийок - це краса і стильний, натуральний зовнішній вигляд. Камінь сам по собі має природні візерунки, а до складу керамічних мийок додають блискучі крупинки або фарбу, що робить виріб ще більш привабливим. Такі мийки дуже міцні, надійні і не взаємодіють з кислотами і лугами (останнім часом все частіше почали виробляти моделі без додавання зв'язуючих речовин). На сьогоднішній день кращі фірми-виробники постійно модифікують свою продукцію і покращують якість. Крім звичного акрилу і гранітної крихти додають, наприклад, тефлонові компоненти, порожнисті кульки з кераміки та інші компоненти, які полегшують догляд, миття і очищення.

Є у цієї групи мийок і негативні сторони. В першу чергу це висока ціна. Для прикладу, мийку зі сталі можна придбати за 3200 - 4800 грн., Причому в цій ціновій категорії дуже широкий вибір моделей. У керамічних мийок і мийок з каменю ціна 4000 - 6000 грн. - це нижня планка і в даній ціновій категорії асортимент досить небагатий. Другим недоліком можна назвати вагу, особливо кутових моделей або з декількома чашами і крилом для сушіння посуду.

При виборі кольору мийки слід керуватися тільки своїми уподобаннями і враховувати колірну гамму, в якій виконаний інтер'єр вашої кухні

24.02.2020


Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21180)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14316)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13887)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (441)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (71)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (58)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (53)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"