Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №955 від 12.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Кілька секретів прозорого холодцю

Кілька секретів прозорого холодцю

Холодець – дуже корисна страва! Він містить багато колагену, який сповільнює старіння організму, підвищує імунітет, оздоровлює суглоби і бореться зі зморшками. А ще це просто смачно! Звісно, якщо варити холодець правильно і знати деякі тонкощі приготування.

1. Холодець можна приготувати з одного виду м’яса. Але найсмачніший холодець із кількох видів м’яса: яловичини, курятини, свинини. М’ясо краще обирати нежирне, охолоджене (яке не було попередньо заморожене).

2. Щоб холодець гарно застиг без додавання желатину, неодмінно треба, окрім м’яса, використовувати кістки: свинячу рульку, ніжки, вуха, хвостики, курячі лапки і крила і т.д. Вони забезпечують застигання юшки. Їх краще перед варінням на ніч замочити у воді, а зранку ретельно пошкребти ножем. Найкращі желюючі властивості має яловича нога.

3. М’ясо залити холодною водою, довести до кипіння на середньому вогні, ретельно знімаючи всю піну!

4. Води над м’ясом повинно бути стільки ж, скільки м’яса. Наприклад, якщо на дні м’ясний шар завтовшки 10 см, то треба лити стільки води, щоб вона була вища за поверхню м’яса на 10 см.

5. Варити холодець треба у великій каструлі, вода має повністю покривати м’ясо. Доливати воду під час варіння не можна: холодець буде мутним! Тому не можна давати воді сильно википати, варити треба під кришкою.

6. У холодну воду додати цілу морквину і 2 цибулини. Для покращення кольору та аромату, овочі можна підпекти на грилі, сухій сковороді або на газу.

7. Після закипання одразу зменшити вогонь на мінімальний. Не має бути великих бульбашок, має мліти. Варити близько 4–6 годин під кришкою.

8. Якщо готуєте не з домашнього, а купованого м’яса (не впевнені у його якості і відсутності антибіотиків та “хімії”), першу воду після закипання варто злити. Ретельно промити м’ясо і каструлю проточною водою, знову залити холодною водою і тоді варити до готовності. У такому разі у перший бульйон овочі не давати, а вже у другий.

9. За пів години до закінчення варіння додати сіль (має бути трішки солоніший за суп), перець горошком. За 5 хв до завершення варіння додати лаврове листя.

10. Готове м’ясо дістати з юшки. Цибулю і моркву викинути. Зібрати з бульйону весь жир. Аби на бульйоні не залишилося ні грама жиру, насамкінець його можна кілька разів накрити білими серветками. Вони вберуть залишки жиру із поверхні.

11. У бульйон вичавити часник і накрити кришкою, щоб настоявся.

12. М’ясо розібрати від кісток, порізати, викласти у тарілки. Залити бульйоном, проціджуючи його через ситечко.

12.03.2020


Переглядів: 1871

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21182)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14132)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13968)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13664)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13606)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13189)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (478)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"