Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №473 від 04.11.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Серйозно про гумор

Геть політику - всі на КВН

Геть політику - всі на КВН

Минулий тиждень легко можна назвати КВНівським, адже відразу дві важливі події клубу веселих і найкмітливіших пройшли в актовій залі ДМШ №2. Спершу вирішували, хто стане чемпіоном Першої Рівненської ліги сезону 2009-2010. Потім розпочалося відкриття фестивалю Вищої Рівненської ліги. Проведення таких масштабних заходів КВНівського руху власне і стало причиною моєї зустрічі із керівниками РОМГО “КВН Рівненщини” братами Ліпськими.

Як виявилося, цього сезону Рівненська ліга не припинить дивувати глядачів своїм стрімким розвитком та нововведеннями, адже на гру буде запрошена навіть команда з Молдови.

- Як я розумію, приїзд молдавської команди на Рівненщину значно підвищує рівень ліги?

Юрій ЛІПСЬКИЙ (голова правління РОМГО “КВН Рівненщини”): Так, і тоді ліга набуває статусу міжнародної. Щоб досягнути у ній певного результату доведеться докласти неабияких зусиль. Ми очікуємо близько 40 команд на фестивалі, з яких відберемо лише 21 в наступний тур, решта - зможуть спробувати себе у Першій Рівненській лізі.

- А як щодо команд, які сьогодні грають у фіналі ПРЛ? Вони будуть виступати двічі чи вони не йдуть у сезон?

Ю.Л.: Ці команди звичайно ж увійдуть у сезон! Тим більше, ми беремо їх без фестивального відбору, адже вони покажуть свій рівень на фінальній грі, де боротимуться за чемпіонство. Тому немає потреби ще раз дивитися їх на відборі.

- Чи будуть цього року зміни у схемі проведення ігор?

Ю.Л.: Ні, адже ігри відбуватимуться у звичних часових рамках.

Кінець листопаду - початок грудня: планується провести три гри 1/8 фіналу, тобто по сім команд у кожній.

Кінець лютого - початок березня: відбудеться 1/4, також у три гри, але вже по п’ять команд, а у півфіналі, який проходитиме у квітні зіграють вісім колективів.

Віталій ЛІПСЬКИЙ (заступник начальника відділу у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації та почесний голова правління РОМГО “КВН Рівненщини”): Важливо, що команда-переможець кожного етапу отримуватиме грошову премію, а призери - цінні подарунки від спонсорів. А ще у нашій лізі команди не сплачують внесків, як це багато де прийнято.

- Коли відбудеться найважливіша для КВНщиків і, мабуть, найпопулярніша серед глядачів фінальна гра?

Ю.Л.: Фінал запланований на кінець травня, до нього потраплять лише чотири команди, кожна отримає грошову винагороду в обсязі, відповідному до зайнятого місця. Призовий фонд становитиме близько 8 тисяч гривень.

В.Л.: Звичайно, фінали найпопулярніші, але як свідчить історія, цікавішими виявляються півфінальні ігри, де команди викладуться на повну, аби потрапити у наступний почесний тур. Подивимося, чи збережеться цього року така традиція.

- Іноді ведеться відеозйомка місцевими телеканалами, чи буде в цьому сезоні співпраця з рівненським телебаченням?

Ю.Л.: Ми плануємо знімати фінал, у цьому нам допоможе РТБ. Крім телеканалів, ми співпрацюємо з радіостанціями та газетами.

- Глядачів не лякають ціни на

квитки?

Ю.Л.: Ні, ми намагаємося не піднімати ціни, тримати їх на максимально доступному рівні. Тому і шукаємо зал з дешевшою орендою, адже зрозуміло, що від цього безпосередньо залежить ціна квитка. Перегляд фестивальних ігор обійдеться глядачу у 15-25 грн, але хочу зазначити, що є спосіб зменшити і цю вартість. Ми організували попередній продаж квитків на сайті, де можна спокійно замовити необхідну кількість, вибрати собі місце у залі і заплатити на 25% менше за вартість.

- Чим відрізняється організація КВН-руху на Рівненщині від інших областей?

В.Л.: Оскільки КВН підтримує відділ у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, а також злагоджено працює КВН-клуб, то зусилля спільні і результативні. Схожа ситуація спостерігається у Сумах, Чер-касах, Житомирі та Івано-Франківську, але, на жаль, не по всій Україні.

Ю.Л.: Ми єдині, хто має КВН-клуб, створений на кошти Гранта Президента України для творчої обдарованої молоді, виданий мені у 2006 році.

У цьому клубі є вся необхідна техніка для проведення репетицій та вис-тупів, періодичні КВНівські видання. Також проводяться збори команд, де вирішуються всі організаторські і творчі питання, де команди можуть ділитися досвідом і допомагати одна одній.

- Тобто у рівненських команд дружні стосунки, незважаючи на жорстку конкуренцію на сцені?

Ю.Л.: Так, насправді ми згуртований колектив, якому доводиться не лише творчо мислити і виступати на сцені, а й займатися повсякденними справами із організації. Глядач бачить лише виступ, кілька годин, змагання, за якими стоїть спільна кропітка довготривала робота всіх команд! Своїми силами, шляхом розподілу обов’язків КВНщики вирішують рекламні, журналістські, юридичні, технічні питання, а також розклеюють афіші, продають квитки, розвивають сайт… Крім того, вони повинні написати новий матеріал для виступу, відрепетирувати його, а часто ще й зняти відео. У все це насправді вимагає дуже багато зусиль!

- А чи не відволікає це молодих людей від навчання, адже більшість з них студенти?

Ю.Л.: Моя думка така: якщо людина прагне розвиватися окрім навчання, то вона обов’язково знайде на це час. Справа у самоорганізованості. Тим паче, КВН дає можливість самореалізуватися, а підсумки роботи на сцені дають шанс краще показати себе у житті. І навчаючись, і граючи на сцені, молода людина перш за все отримує досвід, а він необхідний всюди.

- На даному етапі спостерігається активна праця і розвиток цілої громадської молодіжної організації, але так не могло бути завжди... Розкажіть як все починалося?

В.Л.: Офіційно, все почалося з того, що у 1996 році відбувся перший чемпіонат команд КВН. Заснував його відділ у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, який до цього часу не припиняє підтримувати рух КВН на Рівненщині. Причиною тому стала масовість і популярність КВНу, який являє собою ще й інтелектуальну гру, вчить молодь спілкуватися, фантазувати і змістовно проводити своє дозвілля. Через такі заходи реалізуються і виховні засади. А молодь, яка не має відповідної освіти, завдяки КВНу може втілити свої бажання та проявити себе на сцені.

Ю.Л.: А мріяла організація про серйозну телевізійну лігу, щоб якась команда засвітилася на екрані, потрапила у великий КВН. Тоді це здавалося недосяжною вершиною, а зараз це вже наше надбання. Цього року команда з Млинова “Бомба” грає у Вищій Українській лізі, де гру веде сам Олександр Масляков. А ми їздимо вболівати за них, організовуємо групу підтримки. Цього разу до Києва поїде вже 3 автобуси вболівальників. Тобто всі високі цілі досягаються з часом, головне бажання.

- Зазвичай, у КВНі бере участь студентська молодь, а чи можуть проявити у ньому себе люди молодшої вікової категорії?

Ю.Л.: Вони не тільки можуть, а й проявляють. Цього року переможцем обласного чемпіонату серед учнівських колективів стала команда ЗОШ № 28 “Інші діти”. Добре вони показали себе і на всеукраїнському фестивалі “Жарт-Птиця”, де стали призерами.

В.Л.: Радіючи такими здобутками, ми плануємо знову провести дитячий фестиваль КВН на рівні області.

- Бажаю успіху в пошуку нових талантів, дякую за розмову.

-Дякуємо, чекаємо всіх на іграх Вищої рівненської ліги КВН, де кожен глядач зможе запастися позитивом на тривалий час.

04.11.2010Ольга ГРИНЕВИЧ


Переглядів: 966

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14465)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13776)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (777)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (74)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"