Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №584 від 03.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Молоді і перспективні

Сергій ЧЕПИК: “Футбол виховав у мені справжнього чоловіка”

Сергій ЧЕПИК: “Футбол виховав у мені справжнього чоловіка”

Увесь футбольний сезон Рівненщини запеклі фанати та просто любителі цієї вже національної гри, затамувавши подих, напружено спостерігали за своїми улюбленими командами та палко вболівали, очікуючи, хто ж все-таки виборе довгоочікувану перемогу в Чемпіонаті і візьме Кубок області.

І справді, вболівальникам довелося неабияк похвилюватися, адже на зеленому полі розгорнулися справжні футбольні баталії і переможця в цих шалених перегонах було досить важко спрогнозувати до останнього. Так, буквально останньої хвилини вихопила пальму першості в Золотому матчі рівненська команда “Славія”, впевнено втерши носа не новачку круглого снаряду оржівському “ОДЕКУ”. А у фіналі Кубка“Славія” була краща в серії післяматчевих одинадцятиметрових. Відтак, беззаперечною перемогою відзначила свій ювілей.

Усім фанам відомі нещодавні запеклі футбольні бої і своїх героїв вони добре знають. Проте в поле зору “Рівне-Ракурсу” потрапив зовсім юний гравець команди-переможниці нинішнього сезону - Сергій Чепик, який і поділився з нами своїми секретами успіху та власним шляхом до перемоги.

- Сергію, наразі ти - чемпіон і перебуваєш у складі славетної команди-переможниці, то який шлях тобі довелося подолати, щоб потрапити до “Славії”?

- Хоча я і наймолодший гравець у команді, мені 20 років, проте маю за плечима вже певний досвід, адже шлях до дорослого футболу був досить довгим.

- Як взагалі ти опинився у футболі, адже зважаючи на твій зріст, можна без вагань приналежити тебе до баскетболістів?

- Потрапив я до футболу майже випадково. Сам я з невеличкого містечка Стебник Львівської області, і у нас був лише один клуб для дітей, який пропонував заняття шахами, боксом та футболом. І ось у 10 років я, щоб догодити мамі, записався в секцію… шахів, а згодом - боксу. Виграв навіть якийсь турнір по шашкам (сміється - авт.)

- А як же футбол?

- Бокс мені насправді подобався, проте секцію невдовзі закрили і нічого не залишалося, як спробувати футбол.

- Як далі складалася твоя доля, як ти опинився в Рівному, у “Славії”?

- У рідному місті грав у футбольному клубі “Стебник” близько двох років, проте умови там були не найкращі і перспективи теж. Тому ми з друзями по команді вирішили просуватися далі, спробувавши свої сили вже на більш вищому рівні у Трускавці, зокрема, у футбольному клубі “Трускавець”. Там справи пішли непогано, здобули 3 місце на Чемпіонаті України з міні-футболу серед юнаків 91-го року народження. У “Трускавці” я грав до 15 років. Одного разу, після гри з костопільським “КОЛІСПом”, мене і трьох моїх товаришів запросили на відбір у команду “Штурм” - залишили у команді трьох, і мене у тому числі, так я піднявся ще на один щабель кар’єрної сходинки. Ця команда стала для мене особливою, саме там я пізнав, можна сказати, доросле життя і допоміг мені сформувати правильні погляди та обрати вірний шлях тренер команди Віктор Вікторович Левін, якого вже, на жаль, немає серед нас. Він став першим моїм справжнім наставником і у житті, і у футболі. Цей чоловік мав сталевий характер і добре серце, він завжди міг підняти дух команди, створити ігрову атмосферу та налаштувати на бойову гру. А був ще один тренер у цій команді, Дмитро Філін, якого ми теж дуже любили та поважали. Відтак, саме у цій команді відбулося моє становлення як гравця, саме тут мене навчили гарти у справжній футбол. Зі “Штурмом” вибороли 2 і 3 місця Чемпіонату України з міні-футболу серед юнаків, Чемпіонат та кубок області, вийшли у фінальну частину вищої дитячої юнацької ліги з футболу України. Але не завжди все було так райдужно, якось я захворів та отримав запалення легень. Через тривалу хворобу зовсім віддалився від команди, і коли одужав, то вирішив вже не повертатися, а спробувати свої сили у Львові - вступив у футбольний клуб “Сокіл”, проте дуже швидко зрозумів, що у попередньої команди набагато вищий рівень, тому незабаром повернувся знову до “Штурма”. А у 18 років я вирішив йти далі та спробувати свої сили у Рівному, так були футбольні команди “Хімік”, “Маяк”, і врешті “Славія”.

- Але ж в цей період тобі необхідно було і навчатися у школі. Як вдавалося поєднувати улюблене заняття з навчанням?

- Навчання я, звісно, не полишав, хоча б, можливо, був би і не проти побайдикувати, просто жив вже не вдома, а в ліцеї-інтернаті з іншими спортсменами, де і навчався.

- Скажи, от заняття будь-яким спортом - це ж важка, титанічна праця, яка потребує великої витримки і значних зусиль: постійні тренування, ігри, розслабитися, напевно, не можна ні на хвильку. А особисто тобі, як вдалося себе організувати?

- О, під час навчання в ліцеї було всяке… Звісно, і прогулював уроки, і на тренування інколи примусити себе було вкрай важко йти. Пригадую зараз, як декілька разів мені вдавалося уникнути занять просто ховаючись за шторою, допоки мою схованку не виявили. А якщо серйозно, то спорт справді навчив мене і організованості, і дисциплінованості, і витримки. Тобто, саме футбол виховав у мені справжнього чоловіка. Це тільки збоку здається, що футбол - це так, гра, чоловіча забавка. Але насправді у команді я побачив справжню ціну дружбі, адже без цього на полі просто неможливо, навчився довіряти товаришам, розуміти їх з півслова, погляду. Зрозумів, як можна любити і бути відданим своїй справі. Побачив навіть справжнє весілля на полі! Один з футболістів не хотів у таку визначну мить, як день власного одруження, залишатися без свого захоплення - футболу. І яким здивуванням було побачити в сірий, похмурий день тендітну фігурку нареченої у весільній сукні і з фатою на голові серед ревучої на трибунах публіки. Так відзначив своє одруження мій товариш, і цей день точно ніколи не забудеться.

- Те, що футбол багато для тебе означає - це зрозуміло, а чи готовий ти пов’язати з ним усе життя, якою ти бачиш перспективу?

- Взагалі футбольний вік гравця становить близько 45 років, тому найближчим часом звісно бачу себе у футболі. Та поганий той солдат, що не мріє стати генералом, тому в майбутньому, після закінчення кар’єри футболіста, планую мати власний футбольний клуб, тренувати молодь, виховувати справжніх зірок. А поки що навчаюся разом із декількома своїми друзями з футбольної команди у Рівненському університеті “Україна” на економічному факультеті, працюю в агентстві нерухомості, тобто живу я не тільки футболом.

- У тебе таке насичене життя, все встигаєш, що надихає тебе до такої плідної праці? На хобі чи якесь захоплення, напевно, часу вже і не вистачає…

- Взагалі мене дуже підтримує дівчина та родина: мама, бабуся, рідні - хоча вони і далеко, проте їх тепло та допомогу відчуваю завжди. Також моїм наставником є тренер команди Сергій Дьомушкін, який завжди допоможе і слушну пораду дасть, а коли треба, то і прочуханки всипле. А взагалі, свій світогляд я збагачую у працях Дейла Карнегі, Роберта Кіосакі - неабияк захопив твір “Богатый папа - бедный папа”. Ось нещодавно ще прочитав Алана Піза “Язык телодвижения” - класна книга, раджу всім.

- А де черпаєш фізичну енергію, як вдається постійно бути в тонусі?

- Я - за здоровий спосіб життя! Постійно тренуюся, навіть коли немає ігор, однаково щоранку роблю пробіжки. Наприклад, коли відчуваю, що хвороба підкрадається - одразу на стадіон, і вмить все відступає.

- Сергію, поділися власним секретом успіху.

- Насправді секрет успіху знає будь-яка людина, і для того, щоб досягти перемоги, бути успішним у житті, слід насамперед перемогти себе, свою лінь, невпевненість. Хто не ризикує, не випробовує себе, той точно ніколи нічого не досягне. Завжди слід пам’ятати, що досягти успіху можна лише завдяки великій майстерності у свої справі, самовіддачі та дисципліні.

- Яке бажання загадаєш на Різдво, є в тебе мрія?

- Найбільше, про що я мрію - забити гол, як гравець збірної України!

- І наостанок, які твої святкові побажання рівнянам і своїм товаришам?

- Хочу, щоб всі люди вірили, що все найкраще в їхньому житті ще попереду. Побільше сили волі та впевненості у собі, будьте сміливі приймати важливі рішення і твердо крокуйте по життю!

03.01.2013Лариса САВКОВА


Переглядів: 1537

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14469)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13857)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (951)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (82)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"