• Морська риба вариться з додаванням лаврового листа, цибулі і моркви; причому опускати її краще в ще не нагріту воду.
• Алюмінієвий посуд може зіпсуватися, а продукти окислення приведуть їжу в непридатність, якщо в таку ємність надовго помістити овочі, рибу для засолювання, кислі молочні продукти, оцтові маринади, соління.
• Начинка пирога і тісто пропечеться більш рівномірно при наявності навколо нього на сковороді або листі вільного простору.
• Крапля оцту або дрібка цукру не дадуть буряку поміняти колір при варінні, причому для збереження якостей краще перед цим його не очищати.
• Для оптимального збереження солоних огірків у найкращому стані рекомендується розчинити в розсолі дрібку сухої гірчиці.
• Омлет підніметься вище, якщо на початку смаження його збовтувати на сковороді виделкою від краю до центру.
• Гарантовано, що в облитій холодною водою товстостінній каструлі молоко не підгорить.