• Гірчицю можна зробити смачнішою, якщо додати до неї трошки меду, а засохлу гірчицю можна “освіжити”, додавши дрібку солі та ложечку оцту.
• Якщо сушені гриби потримати кілька годин у ледь підсоленому молоці, вони стануть на смак, як свіжі.
• Щоб молоко швидше закипіло, не пригоріло і зберігалося довше, на дно каструлі треба покласти грудочку цукру.
• Якщо додати у тісто для налисників 23 столові ложки цукру, вони набудуть гарного золотистого кольору.
• Готові налисники не охолонуть, якщо тарілку, на яку їх викладають, покласти на каструлю з киплячою водою.
• Твердий сир не засихатиме, якщо його тримати цілим шматком у закритій посудині, в яку покладено шматочок цукру. Якщо ж сир підсох, його можна покласти у кисле молоко і він знову стане м’яким.
• Грецькі горіхи легко почистити від шкарлупи, якщо їх кілька хвилин потримати у гарячій духовці.
• Вершки швидше й легше зіб’ються в піну, якщо до них додати трохи нежирної сметани.