Отруєнню кисломолочними продуктами вдалося запобігти завдяки професійній перевірці ряду підприємств інспекторами Державного підприємства “Рівнестандартметрологія”. На щастя, продукцію сумнівної якості утилізували, і вона не потрапила на столи споживачів.
Нині триває перевірка підприємств, чия продукція у ці спекотні дні є потенційно небезпечною. Оскільки кисломолочна продукція швидко псується, і зберігання її вимагає неабиякої уваги, то під пильне око інспекторів підпала саме вона. Під час перевірки кефіру та ряжанки вдалося виявити збудників групи кишкової палички.
- Ми перевірили кефір, що виготовляють на приватній фірмі “Котигорошко” Гощанського району, - наголосив директор ДП “Рівнестандартметрологія” Анатолій Пивоварчук. - У цих продуктах знайдено збудників групи кишкової палички. Якби підприємство виготовляло тверді сири, то, можливо, нічого страшного й не трапилося б, бо у такому разі молоко піддається термічній обробці. Молоко, кефір чи ряжанка - інша річ. Тут треба бути особливо обережними.
Нині триває перевірка оздоровчих таборів області. За словами керівника ДП “Рівнестандартметрологія”, порушень у раціоні харчування не виявлено. Проте й споживачам треба бути максимально уважними: молоко кип’ятити та звертати увагу на термін його придатності.