Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №628 від 07.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Цікаві люди з Тетяною Хвиль

Які коштовності колекціонували найбагатші жінки в СРСР

Які коштовності колекціонували найбагатші жінки в СРСР

Коштовності знаменитостей часто опиняються в центрі публічних скандалів. Енгеліна Василівна Рогальсь­ка проста у спілкуванні, хоча вона ­ легенда: дружила з колишнім міністром культури Фурцевою, сім’ями Щолокова, Брежнєвих. Сьогодні з особистих друзів у неї Йосип Кобзон і багато артистів. Вона була однією з кращих циркових наїзниць і на закордонних гастролях у радянські роки зустрічалася з Папою Римським, шейхами.

­ Я б не стала розмовляти, якщо б не стаття про спадщину моєї подруги Наталії Дурової, ­ зізналася Енгеліна ВАСИЛІВНА. ­ Я обурена тим, що Юрій Дуров хоче відняти спадщину в десятирічної дівчинки, а сам очолює дитячий театр! І як він міг заїкнутися, що у Наташі Дурової були не коштовності, а біжутерія! Та ми з Наташенькою разом їздили в Ізраїль, де добували діаманти! Нам ювеліри підбирали гарні старовинні речі. Останньої нашої поїздки вона за один раз купила прикрас на 50 000 доларів! Серед них ­ старовинний кулон Катерини за 10 000 доларів, замовила розкішне кольє, сережки, каблучку зі смарагдами та діамантами.

­ А у спадок із коштовностей що їй перейшло?

­ Колекція камей. Їх навіть брали на виставку в Ермітаж. Наташа все життя збирала антикваріат та коштовності. Багато чого їй дісталося від її чоловіка Михайла Болдумана, який успадкував скарби першої дружини, дворянки. Коли я перший раз прийшла до нього додому, то була вражена: всюди старовинні речі, незліченні багатства. Бронза, севрський фарфор, французькі мініатюри. А у Наташі були такі старовинні ікони, що хтось із Патріархії їй сказав: “Це шедеври, такі ікони не можна без охорони тримати!” Наташа, правда, могла поруч з цінними речами розмістити і ширпотреб. Я її навіть жартома в цьому докоряла.

­ І де зараз все це добро?

­ Вважаю, донька Михайла Болдумана повинна бути спадкоємицею! Зикіна любила великі камені, а Дурова – старовину.

­ Ви спілкувалися зі знаменитостями тієї епохи і знаєте, хто які коштовності бажав?

­ Зикіна, з якою спілкувалася моя подруга Наташенька Дурова, любила сучасні дорогоцінні вироби і великі камені ­ чим більше, тим краще. Купувала діаманти, величезні смарагди, сапфіри. Коштовності після війни бабусі продавали за безцінь. Люда скуповувала. Всі гроші від концертів витрачала на покупку коштовностей. У Наташеньки Дурової теж були великі сапфіри. Але я і Дурова віддавали перевагу старовині, красі виробів ручної роботи. Це вже потім стали шліфувати каміння в Свердловську на заводі. Галя Брежнєва мені завжди говорила: «Хочеш, я тобі замовлю в нас на заводі». Але я любила гарну роботу. А просто камені, ну що особливого ­ на вигляд, як чеське скло.

У Галочки Брежнєвої не було старовинних речей. Її чоловік Мілаєв, цирковий артист, купував їй коштовності. Він багато заробляв, і спекулянт був колосальний. Одного разу приїхав до Риги, скупив камені, а потім приїхав до Росії і продав. Він був комерсант ще той.

­ А Фурцева які прикраси любила?

­ З маленькими непомітними діамантиками. У радянські часи людям, що займають великі пости, не дозволялося хизуватися прикрасами. Фурцева любила золото. Елегантно одягалася, а прикрасами не шикувала так, як Галочка Брежнєва.

­ Подейкують, що Ви особисто Брежнєвій привозили з­за кордону діаманти?

­ Я їй сумки імпортні привозила, вона їх дуже любила. Взагалі Галочка ні в чому не замішана! Їй дорікали що? Нібито вона взяла бугрімовскі діаманти. Але згодом у когось на митниці знайшли їх. До речі, вона ніколи навіть не була знайома з дресирувальницею Бугримовою.

­ У Бугримової справді були гарні прикраси?

­ Були. Але ніякого відношення до Галі вони не мали. Бугримова була багата. Якось вони в компанії випивали перед Новим роком. І хлопці, коли йшли, прихопили у неї випивку, а вона заявила, що вони в неї вкрали діаманти. Тоді й піднявся скандал. Я тоді заступнику Щолокова сказала, що знаю, де ці хлопці живуть. Їх викликали. Вони кажуть: ми тільки ось це взяли. Тоді викликали Бугримову. Вона каже: “Ой, я вже по старості сховала, а мені здалося, що в мене їх вкрали”. А коли треба було облити брудом Галю Брежнєву, то і придумали, що діаманти бугримовскі потрапили на митницю.

­ А в пресі згадували, що в контрабанді діамантів Брежнєвій допомагав її коханий Буряце!

­ Та це суцільна нісенітниця! Буряце посадили не за діаманти. Його зловили на продажі всього лише двох імпортних курток! Я­то про це краще за всіх знаю! Це йому так помстився Чурбанов, чоловік Галі. Він знав про роман дружини, і Буряце терпів, а потім залучився підтримкою Леоніда Ілліча на те, щоб геть з очей прибрати Буряце. Галка ­ артистична натура, вразлива, романтична, швидко розчарувалася в Чурбанові ­ людині в погонах. А закохувалася вона з усією пристрастю. Буряце ­ зовсім інша справа! Якось вона привела його до мене ­ з глузду з’їхати, який чоловік! У норковій шубі, на грудях здоровий золотий хрест із смарагдами в 10 карат. Красень, ставний, ввічливий. ГІТІС закінчував, прекрасно співав. І в них було справжнє кохання! Йому і скуповувати коштовності не треба було. Він же циганський барон. У нього все було. Робив щедрі подарунки Галині. Через любов до неї він і постраждав. Потім його вбили. Чурбанов теж постраждав, коли Андропов влаштував гоніння на оточення Леоніда Ілліча. Кримінальну справу Чурбанова було сфабриковано. Хоча я Чурбанова через те, що він зробив із Буряце, недолюблюю. Цигани прокляли Чурбанова. Ось тому в нього зараз і всі хвороби.

З Катериною Олексіївною Фурцевою нас познайомив Щолоков, тодішній міністр МВС. З родиною Щолокових ми з чоловіком дружили. Пізніше в Москві Микола Онисимович і представив нас Фурцевій, сказав: «Катерина Олексіївна, це мої діти». І коли ми до неї приходили, вона нас завжди обіймала, цілувала.

Катерина Олексіївна дуже дружила з Щолоковим. У нас раніше такий був закон ­ усі міністри десь балотуються. Ось і Катерина Олексіївна балотувалася в Молдові разом із Щолоковим. Вона говорила: «Микола Онисимович, ви мене так балуєте». Зикіна дуже дружила з Катериною Олексіївною, вони завжди парилися в бані в Будкевичах. Але Зикіна її зрадила. Після того,як Фурцева порізала собі вени, до неї ніхто не прийшов попрощатися. Я прийшла. А потім розповіла про це Зикіній: «Людочка, ти можеш собі уявити таке нещастя?» Вона мені на це сказала (досі забути не можу!): «Менше хапать треба було!». Але ж Фурцева для неї все робила ­ закордонні контракти, її ніхто не контролював, всі знали, що вона з Катериною Олексіївною дружить.

Що ж, радянська еліта жила за своїми законами, там були свої пристрасті, інтриги, любов і багатство, яке ця еліта втратила. Звичайно, як і всі спогади, ця розповідь суб’єктивна. Але вона теж допомагає по крупицях відновити епоху, яка пішла, епоху, з якої ми всі вийшли, як з гоголівської шинелі.

07.11.2013


Переглядів: 1083

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14318)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13606)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (468)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (62)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (58)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"