Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №632 від 05.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Двадцять три відповіді на питання домашніх кухарів-початківців

“Як бути, якщо?”

“Як бути, якщо?”

Отже, як же все­таки бути, якщо... ... свіжі огірки, помідори, редис, підготовлені для салату, втрачають смак, запах, швидко в'януть?

• Різати і солити ці овочі, додавати до них спеції потрібно не заздалегідь, а перед подаванням до столу.

... очищені і нарізані для салату яблука швидко темніють?

• Покласти їх на 10 хвилин у злегка підсолену холодну воду.

... картопля в розсольнику вийшла жорсткою?

• Наступного разу покласти картоплю в розсольник до огірків.

... відварний буряк несмачний і “зблідлий”?

• Не треба варити буряк у підсоленій воді і відрізати корінь до кінця.

... залишилася половина невикористаної очищеної цибулини?

• Покласти її зрізом на тарілку, посипану сіллю, і вона залишиться свіжою.

... білокачанна капуста трохи гірчить?

• Покласти її на кілька хвилин у крутий окріп.

... хочеться, щоб салат мав ледь відчутний часниковий запах?

• Покласти в салат скоринку житнього хліба, натерту часником. Перед подаванням до столу скоринку можна вийняти, а аромат часнику залишиться.

... голубці після тушкування стали водянистими і несмачними?

• Це значить, що ви налили надто багато води або бульйону.

... вегетаріанський суп виявився занадто прісним?

• Додайте в кінці варіння трохи кисляку, молока, вершків або сметани.

... бульйон з пельменями вийшов каламутним?

• Щоб такий бульйон був прозорим, відваріть пельмені окремо до напівготовності, відкиньте їх на сито і перекладіть у киплячий бульйон.

... неможливо вирішити дилему: що класти в суп спочатку ­ картоплю чи макарони?

• Спочатку ­ макарони. І, поваривши їх 10­15 хвилин ­ картоплю. Якщо ж у вас локшина або вермішель, то можна покласти її в суп одночасно з картоплею.

... варена риба розламується, просто розвалюється на шматки?

• Тоді її краще варити невеликими порціями і в неглибокому посуді.

... хочеться, щоб запечена в духовці риба вийшла соковитою, з апетитною підсмаженою скоринкою?

• Перед тим, як поставити в духовку, обмазати рибу сметаною і полити олією, зробити на кожній рибині 2­3 продовгуватих надрізи і в ході запікання стежити за температурою в духовці ­ 250­280°С.

... м'ясо доводиться спочатку розморозити, використати шматочок, а решту заморозити знову. Чи можна так?

• Краще не треба. Вторинне заморожування м’яса псує його смак. Тому краще всього зберігати м’ясо в морозильній камері розрізаним на невеликі шматочки, кожний ­ в окремому поліетиленовому пакеті. Те ж саме стосується і субпродуктів, птиці, риби.

... смажили­смажили качку, а вона все одно жорстка, як вуса відставного фельдфебеля?

• Нічого страшного. Треба припинити смаження і потушкувати качку в бульйоні ­ стане м’якше.

... неможливо вловити момент, коли ж готова яєчня оката?

• Як тільки білок яєчні злегка затвердів і став білим, треба знімати сковороду з вогню. Завважте, що й після цього сковорода розжарена і процес смаження не припиняється.

... купили гірчицю, а вона через 2­3 дні починає засихати?

• Розведіть гірчицю молоком.

... спробували спекти булочки, а вони виходять твердими?

• Значить, ви поклали занадто багато цукру.

... млинці з прісного тіста виходять то грубими, як підо­шва, то рвуться при спробі зняти їх зі сковороди.

• Якщо млинці грубуваті, можна розбавити тісто молоком. А якщо надто ніжні ­ додати в тісто яйце.

... іноді бере лінь перебирати крупу для каші?

• Все одно перебирати треба, так що наберіться терпіння. А при промиванні налийте побільше холодної води: ваш “брак” спливе на поверхню...

... закритий пиріг з фаршем або кулеб’яка здуваються, як м’ячик?

• Перед випіканням проколіть пиріг або кулеб’яку в двох­трьох місцях, пар зсередини вийде і все буде в порядку.

... варення зацукровується?

• При варінні додайте лимонний сік або лимонну кислоту.

... при варінні варення сироп густіє, а плоди зморщуються?

• Додайте в сироп води.

05.12.2013


Переглядів: 1140

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21182)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14132)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13968)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13664)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13606)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13189)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (478)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"