Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №664 від 10.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Сесія міськради

Права та законність. Як не порушити закон і допомогти громадянам.

Права та законність. Як не порушити закон і допомогти громадянам.

Схоже, що кожне сесійне засідання Рівненської міської ради з наближенням виборів буде містити елемент оригінальності. Показовим у цьому плані стало останнє, що відбулося наприкінці минулого тижня.

Депутати Рівненської міської ради поділилися статками з військовими

Креативність полягала, зокрема, в тому, що народні обранці Рівного пройшли свого роду тест на доброчинність – представники ЗМІ пропонували кожному депутату пожертвувати на підтримку Української армії. Для багатьох пропозиція виявилася неочікуваною. Хтось говорив, що при собі не має грошей. Можна зрозуміти – в епоху банківських карток не всі носять з собою готівку. Хтось клав у скриньку 100 гривень, а дехто – 50 доларів. Таким чином, за попередніми даними, вдалося “розкрутити” місцевих депутатів на суму понад 4,5 тисячі гривень.

Крім того, на сесійному засіданні виступив представник “Ощадбанку”, який закликав депутатів підтримати реалізацію казначейських зобов’язань щодо підтримки армії. Приклад зголосився показати міський голова Рівного Володимир Хомко.

А ще депутати постановили виділити 100 тисяч гривень із міського бюджету на придбання військовикам рацій.

“Познімали зі всіх об’єктів по кілька тисяч. Бюджет є мільярдним. Тому, якщо треба для армії ще щось, то ми знай­демо”, - зазначив міський голова Рівного Володимир Хомко.

… А ось проблеми цивільних “зависли”

Відвідали сесійне засідання мешканці гуртожитку, що на вулиці Відінській, 10. Нагадаємо, що на зорі приватизації їхній будинок продали разом із мешканцями. А тепер люди вимагають від міської та обласної влад, повернути будинок у власність держави та надати їм можливість приватизувати свої кімнати. Мешканці гуртожитку пікетували останню сесію обласної ради, на якій від керівництва отримали запевнення стосовно можливості вирішення своїх проблем.

А ось на сесії Рівнеради виявилося, що підтримати мешканців гуртожитку влада Рівного не готова. Міський голова Володимир Хомко під час розмови з журналістами зазначив, що коли місто віддасть бюджетні гроші на викуп у власника приміщення гуртожитку, то не буде коштів на асфальтування вулиць та вирішення інших комунальних проблем.

Така відповідь, звісно, не задовольнила мешканців гуртожитку. Тому вони пішли оббивати пороги обласних установ.

Наступного дня прес-служба Рівненської облради з цього приводу розповсюдила заяву:

“4 липня керівництво області, органів прокуратури та міста Рівне провели спільну зустріч з мешканцями гуртожитку, що на вул. Відінській, 10 у Рівному. Присутні звернулися до міського голови Володимира Хомка з проханням не перешкоджати вирішенню проблеми мешканців.

Необхідність проведення зустрічі виникла через небажання очільника Рівного розглядати рішення сесії обласної ради. Нагадаємо, що 13 червня депутати обласної ради передали з обласної комунальної власності у власність територіальної громади Рівного будівлю на вул. Князя Володимира, 112-А. У подальшому міська рада Рівного мала б обміняти цю будівлю на приміщення гуртожитку, що дозволило б мешканцям розпочати процедуру приватизації та гарантувати їхнє право на житло. Однак, зі слів мешканців, міський голова Володимир Хомко перешкоджає обміну приміщень.

Свою позицію мер пояснив вимогами Господарського кодексу України. Він переконаний, що обмін приміщень є протизаконним і це може призвести до кримінальної відповідальності, до якої його можуть притягнути.

- Через півтора року тут не буде нікого, залишуся тільки я, - пояснює причини свого рішення Володимир Хомко. – І я хочу спокійно встати і ні за що не відповідати.

Натомість представники обласної ради та прокуратури переконані, що мер Рівного не має підстав перешкоджати винесенню даного питання на розгляд сесії.

Так, обласний прокурор Сергій Кубрак пояснив міському голові, що в разі невідповідності рішення чинному законодавству, воно буде скасоване. При цьому прокурор зазначив, що не бачить підстав для його опротестування, оскільки складнощі можуть виникнути лише в питанні рівноцінності обміну. Натомість, заступник голови обласної ради Степан Павлюк наголосив, що сесія облради вже прийняла рішення, в якому передбачила можливість обміну, і таке рішення не буде опротестованим. Відтак, міському голові не варто затягувати з вирішенням цієї проблеми.

За підсумками обговорення, Володимир Хомко погодився винести дане питання на розгляд чергової сесії. Також мер Рівного звертатиметься за письмовими роз’ясненнями до прокуратури та Міністерства юстиції України”, - зазначається в документі.

Наступного дня історія мала продовження. Але цього разу вже прес-служба Рівненської міської ради розповсюдила заяву міського голови Рівного Володимира Хомка.

“Відношуся до мешканців цього гуртожитку зі співчуттям. Ситуація, у якій вони опинилися, склалася не зараз, а 21 рік тому.

Я готовий допомогти цим людям, але за однієї умови – діятиму виключно в рамках закону України. А в Статті 293 Господарського кодексу України чорним по білому написано: “Не може бути об’єктом міни (бартеру) майно, віднесене законодавством до основних фондів, яке належить до державної або комунальної власності, у разі, якщо друга сторона договору міни (бартеру) не є відповідно державним чи комунальним підприємством”. Тобто обмін комунального майна з майном приватної фірми – це кримінал, а я не хочу мати проблем з Кримінальним кодексом України.

Закон один для всіх – і для прокурора, і для голови обласної ради! Через півтора року тих людей, які зараз дають поради, не буде на посадах, залишуся я один із порушенням Закону.

Проте це питання обов’язково буде винесене на сесію Рівнеради, і я більш ніж впевнений, що депутати його підтримають, і рішення буде позитивне. Але я підпишу цю угоду лише за однієї умови, коли Міністерство юстиції України дасть мені відповідні роз’яснення, а генеральна прокуратура підпишеться, що усе це законно. Інших причин, чому я з цим зволікаю, – немає. Причина одна – засторога Закону”, - зазначається в заяві.

За прогнозами спеціалістів, крапку в цій історії поки що ставити рано, яким буде рішення депутатського корпусу – покаже час.

Нагадаємо, що, в разі невиконання вимог, мешканці гуртожитку, що на вулиці Відінська, 10, обіцяли перекрити трасу “Київ-Чоп”…

10.07.2014Ярослав Тарасенко


Переглядів: 1004

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21174)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (392)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (65)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (61)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (55)
• Часникові стрілки корисніші за часник (54)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (52)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"