Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №252 від 09.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Історія кохання

Олександр Купчинський: »Я полюбив її з першого погляду»

Олександр Купчинський: »Я полюбив її з першого погляду»

Вперше про цю незвичайну сімейну пару я почула від однієї журналістки. Під час автогонок, організованих рівненською фірмою, та випадково опинилася в авто, яким керував зосереджений, мовчазний чоловік кремезної статури. На місці штурмана поряд із ним була жінка: красива, хоч і в літах, блондинка. Що вони витворяли на трасі!.. Швидкість була такою, що горобців на льоту збивали! Та дівчина, розповідаючи згодом про цю незвичайну поїздку, казала, що мало не мліла від жаху. А парочці спереду - хоч би що!.. Пізніше я довідалася, що ці Купчинські в усьому такі: разом, пліч-о-пліч, рука до руки, Олександр і Тамара ось уже майже тридцять п’ять років долають життєві перешкоди, не пасуючи на віражах. І тим, ким стали, врешті-решт, - завдячують лише власним зусиллям.

...Втім, ця історія - про їхнє кохання.

»Сперечатися просто не було сенсу»

- Я покохав її з першого погляду, - каже Олександр і до Тамари:

- А ти памятаєш, де ми познайомилися?

- У “Сніжинці” (було таке кафе в центрі Рівного). Ти мене провів додому, бо саме розпочався дощ. А через пару днів силою (!!!) забрав до себе. Приїхав із приятелем на мотоциклі, вхопили мене на руки і повезли. Мамі своїй представив: ось, мовляв, моя майбутня дружина. А через пару днів і речі мої поїхав забрав, - у хазяйки на квартирі, де я мешкала. Що цікаво: заперечувати, стояти на своєму не було ніякого сенсу, адже ти відразу за нас обох усе вирішив. І так усе життя потім було…

- Невже не мала жодного сумніву, - “той” чи “не той”? - розпитую співрозмовницю.

- Мабуть, ні. Хоча мені було всього лиш дев’ятнадцять. Саші - двадцять два. З великою вдячністю згадую його маму: як вона мене завжди розуміла, як підтримувала, допомагала. Вона теж мене полюбила відразу, я це відчула, того й довірилася. А весілля ми зіграли через декілька місяців, - щоб усе було, як у людей.

- Гарна вийшла з Тамари господиня, Олександре? - звертаюся до чоловіка.

- Бездоганна! Які борщі вона вже тоді варила!.. А як кроликів смачно тушкувала! Хоч сама їх довго не їла. Я якось не витримав і став її з ложечки годувати. І так привчив. Що головне: хоч жили ми тіснувато - в першій, прохідній кімнаті наше ліжко, в другій жили мама, бабуся і мій брат Коля, - ми ніколи не сварилися. Так званого “періоду притирання” в нас, здається, й не було.

- Тамаро, ваш чоловік і надалі все сам за вас обох вирішував? Вам “права голосу” не давав?

- Чому ж… Але якось так виходило, що він завжди був правий. Мені залишалося тільки підкорятися. Що я й робила - і досі роблю! - з радістю.

Тамара мене втримала на світі

Безхмарна ідилія молодої пари (вже й синочок Сашко підростав, радість для обох!) раптом перервалася страшною звісткою. Олександра обвинуватили у тяжкому злочині. Він тоді сказав Тамарі: якщо не віриш мені, - йди. Ти - вільна. Але Тамара залишилася. Адже вона обіцяла йому, що не залишить ні в радості, ні в горі, - ще тоді, як одружувалися. Один Господь знає, чого їй вартувало пережити ці два з половиною роки!.. Олександр навіть про цей неприємний період свого життя згадує з посмішкою:

- Вона навіть у тюрму мені передавала те, що я найбільше люблю, - полуниці в сметані!.. І якби не її любов, якби не ця віра в мене, що - не винен! - хтозна, чи повернувся б, чи вижив би я. Коли пролунав вирок, для себе вирішив: не переживу цієї ганьби, у зоні кинуся під кулю охоронця, і - по тому. Але Тамара мене втримала на цім світі.

»Грошей як таких

ми не бачили...»

Коли у 88-му Олександр і Тамара Купчинські взялися за свою власну справу, мало хто вірив, що з того щось вийде. Бо хто були ті кооператори? Відчайдушні люди, яким нічого втрачати. Про ринкову економіку в Союзі навіть мова не йшла. Втім, Купчинський з малих літ мав хист до “комерції”. Ще хлопчаком, пригадує, накосив пару копиць сіна і продав, а на виручені гроші купив собі мопед. Згодом іще були оборудки: навчився ремонтувати чужі машини і зміг купити вже мотоцикл…

Власне, через багато років цей його хист і надоумив відкрити автомайстерню. Знайшли ділянку землі, заболочену, захаращену, поставили там вагончик і стали “робити бізнес”. Тамара, як і годиться вірній дружині, була поряд: бухгалтером, кухарем, прибиральницею, а головне - найпершою порадницею.

- Скільки друзів у тому вагончику в нас перебувало! - згадує вона. На Новий рік, - здається, це був 91-й, - я накривала там стіл на двадцять п’ять чоловік. Тісно було, але весело. А чому саме там? Бо роботи мали повно. До трьох годин ночі - це був наш нормальний робочий день. Потім їхали додому, відсипатися, а на ранок, на дев’яту, - знову до праці.

Так, ми вже тоді заробляли, й непогано. Але все-все, до копієчки, вкладали у справу. Людям, пригадую, платили добре, а собі - те, що залишиться. А залишався мізер… Саша все будувався. Пригадую, то якісь стовпи шукає, то цеглу, цемент. Поки тут, у “Левиному серці”, обжилися, багато років минуло.

Як мрії збуваються

Ідею вікрити власний кемпінг підказало життя. Купчинський ремонтував величезні фури, а їх водії шукали на той час прихистку. Ось і югослав Івіч Драган порадив Олександру: чим не бізнес?.. І почалася багаторічна епопея спорудження кемпінгу. Місце, розповідає Купчинський, обирали з тим югославом, який став його добрим приятелем. Зупинилися на дубенській трасі, за аеропортом. Огорожа, автостоянка, знову вагончик замість офісу… І 29 грудня 1999 року відсвяткували новосілля, - як каже пані Тамара, старалися дуже, щоб встигнути до приходу наступного року, високосного.

- У вас тут дуже гарно, - звертаюся до обох. - Затишно, комфортно. А хто проект придумав?

- Він, усе він. Я тривалий час навіть не розуміла, що з того вийде, - усміхається моя співрозмовниця.

- Пані Тамаро, у вас у “Левиному серці” часто відбуваються весілля. Що б ви побажали молодим парам, які тільки починають жити?

- Кохання справжнього, - щоб не сумнівалися один в одному ніколи. А ще - терпіння і віри, поваги один до одного і розуміння. Тоді все буде добре.

09.08.2006Катерина КОНЄВА

Від редакції

10 серпня Олександр Семенович Купчинський, наш діловий партнер і просто чудова людина, святкує свій день народження. Щиро вітаємо його із цим святом! Здоров’я Вам міцного, настрою веселого! Нехай здійсниться все, що задумали!.. А головне - хай на Вашім шляху і надалі царюють лише любов і віра.


Переглядів: 1416

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21071)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14383)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14226)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14035)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13882)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13855)
• Бюджет і ми… [965] (13788)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13658)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13508)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (893)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"