Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №673 від 11.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Справи депутатські

Сесія конкретних рішень

Сесія конкретних рішень

Останнє сесійне засідання Рівненської міської ради, яке відбулося наприкінці минулого тижня, на думку аналітиків, відрізнялося від попередніх за спектром розглянутих питань та за конкретикою рішень. Говорили депутати про все: починаючи від бродячих собак і закінчуючи будівництвом. Зі всіх питань були ухвалені рішення.

Пікетування сесії

Починалася сесія з пікету. Перед будівлею сесійної зали народних обранців Рівного зустрічали пікетувальники. Здебільшого, то були молоді люди, які закликали депутатів не перешкоджати споруд­женню будинку на вулиці Кіквідзе в Рівному, яке розпочала компанія “Ріверсайд”. Молоді люди казали, що їхні батьки вже вклали гроші в будівництво квартир. Учасники пікету переконували, що місцева, за їх словами, будівельна мафія робить усе, щоб не допустити на ринок гравців із інших міст, які запроваджують новітні технології, та здешевлюють тим самим вартість квадратного метра житла. Натомість їхні опоненти переконували, що “Ріверсайд” будує незаконно і, буцімто, щоб задобрити депутатів, обіцяв за кожний голос на підтримку заплатити по 500 доларів.

Землю під будівництво - не виділили

Тож, як і прогнозувалося, обговорення питання в сесійній залі проходило, як мовиться, на підвищених тонах і емоційно. Крапку в цій історії поставив виступ прокурора, який повідомив, що земельна ділянка компанії для будівництва не виділялася. Тому будувати не можна. Не погодилися депутати й надати компанії земельну ділянку в оренду. У підсумку голосування землю під будівництво так і не виділили. За - 4, проти - 12, утрималися - 16, не голосували - 5 депутатів. Наводимо статистику для того, щоб мати реальну картину, адже ці цифри незабаром можуть стати приводом для серйозних “розборок”.

Справа в тому, що після сесійного засідання в елект­ронних ЗМІ було названо прізвище одного з депутатів, яке вже спливало у зв’язку з історією про “депутатські сади” і який, нібито, проголосував за виділення землі. А ось на початку цього тижня прес-служба Рівненського міськвиконкому оприлюднила звернення народного обранця, у якому він стверджує, що “за” не голосував. Чим закінчиться історія – невідомо.

В історії зі скандальним будівництвом на

Пагорбі “Слави” поставлено крапку

А ось історія зі скандальним будівництвом на Пагорбі “Слави” в Рівному добігла кінця. Як зазначалося на сесійному засіданні, крапку в ній поставив Вищий господарський суд. Своїм рішенням він розірвав договір оренди землі між Рівненською міською радою та фірмою, яка розпочинала там будівництво. Ця звістка з радістю була сприйнята депутатами та присутніми в залі.

Як не одне то друге

Чого не скажеш про іншу звістку – на тому ж Пагорбі Слави планують спорудити АЗС. Питання заправки порушили громадські активісти. За словами ж чиновників, земельну ділянку підприємницькій структурі виділили не зараз, а багато років тому. Свого часу вона з невідомих причин не увійшла до генерального плану міста.

Громадські активісти, щоб не допустити будівництва АЗС, планують подати з цього приводу позов до суду. Як вирішиться справа – покаже час.

Програма встановлення лічильників тепла

А тепер про приємне для всіх рівнян. На сесії депутати затвердили програму встановлення лічильників тепла в багатоповерхівках, якою передбачено встановлення теплолічильників у багатоповерхівках міста за принципом подвійного фінансування. Половину вартості лічильника сплачують мешканці будинку, половину – міський бюджет. Крім того, коли будинок належить ОСББ, то 80 відсотків вартості лічильника чиновники обіцяють сплатити з міського бюджету. Мешканцям таких будинків доведеться платити лише 20 відсотків вартості лічильника. Нововстановлені лічильники тепла планують обладнати приладами регулювання.

Влаштувати дитину в садочок “по блату” - неможливо

Також, депутати затвердили Положення про порядок загальної міської електронної реєстрації дітей для влаштування в дошкільні навчальні заклади міста Рівного.

Документом передбачено, що черга на влаштування в дитячі садочки буде максимально прозорою. Влаш­тувати дитину “по блату”, на думку авторів ідеї, буде практично неможливо.

Ухвалили звернення

Ухвалили народні обранці Рівного і ряд звернень. Одне з них – “Звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України про відновлення роботи Рівненського сміттєпереробного заводу”.

“В умовах припинення постачання газу в Україну з боку Російської Федерації, прос­тоювання сміттєпереробного заводу через неузгод­женість законів - злочин проти суверенітету власної держави! Адже завод, окрім свого позитивного впливу на екологічну ситуацію в регіоні, розрахований на виготовлення альтернативного палива, яке в усіх розвинених країнах уже давно стало замінником дорогого російського газу.

Тому просимо негайно розглянути та прийняти всі необхідні Закони та Постанови, щоб запустити перший в Україні сміттєпереробний завод, та створити можливості для роботи аналогічних підприємств по всій країні”,- зазначається в документі.

За звернення проголосували 34 депутати – всі присутні в залі.

Як ми вже повідомляли завод було відкрито 25 червня 2013 року. А вже у грудні виявилось, що підприємство не може працювати через прогалини у законодавстві і завод закрили.

На сесії Рівнерада звернулася до Президента України, Міністерства оборони України, командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України про присвоєння артилерійському катеру “АКА-01”, 24 дивізіону річкових катерів Військово-Морських Сил України Збройних Сил України назви – “Рівне”.

Також міська рада звернулася до Міністерства оборони України, командування Війсь­ково-Морських Сил Збройних Сил з проханням внести відповідні зміни до переліку з’єднань, військових частин, військових нав­чальних зак­ладів, установ та організацій Збройних Сил України, над якими здійснюєть­ся шефство, затверджене Указом Президента України від 27 вересня 2010 року N 918/2010, для подальшого здійснення шефст­ва над катером “АКА-01”. Раніше з такою ініціативою виступила місцева спілка ветеранів Афганістану, яка вже кілька років веде шефство над кораблем і його екіпажем, та сприяє його швидшій реконст­рукції.

“Догхантери” в Рівному?

На сесії була озвучена проб­лема, про яку більшість мешканців обласного цент­ру не знали. Виявляється, принаймні так стверджують громадські активісти, що в Рівному з’явилися “догхантери” - люди, які займаються знищенням собак, які, нібито, в місцях масового скупчення тварин підкидають отруту. Собаки їдять її і помирають в муках. Це все бачать діти. До речі, які теж можуть стати жертвами “догхантерів”. Тому, для вивчення ситуації та відповіді, за пропозицією депутата Юрія Запорожця було вирішено звернутися до прокурора.

Світло в кінці тунелю

Світло в кінці тунелю з’явилося і для мешканців гуртожитку на Відінській, 10 у Рівному. Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у 2006 році будівля була приватизована разом із мешканцями. Тепер люди не можуть стати власниками своїх кімнат. На сесії у власність міста було прийнято будівлю на вулиці Князя Володимира, яку передала місту обласна рада, її і планується обміняти на гуртожиток на Відінській. І, як запевнив міський голова Рівного Володимир Хомко, міська влада зробить у ме­жах закону все, щоб вирішити проблему мешканців гуртожитку.

11.09.2014Ярослав Тарасенко


Переглядів: 906

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17215)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14469)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13864)
• Живи до ста! [965] (13858)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13568)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13120)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (959)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (82)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"