Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №691 від 26.01.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Письменник світового масштабу

Старий і світ

Старий і світ

Ернест Хемінгуей - відомий американський письменник. Його біографія цікава і своєрідна, а талант завжди буде вражати. Ернест Хемінгуей, життя якого почалося 21 липня 1899 року, залишив після себе безліч творів, якими зачитуються мільйони людей. Він народився в Ок-Парку, невеликому містечку неподалік від Чикаго.

Ернест, біографія якого цікавить багатьох літературознавців, жив в дуже культурній родині. Його батьки з ранніх років намагалися розвивати хлопчика у всіх напрямках. З малих років Хемінгуей ходив з батьком на полювання, бував в індійських селищах. Тато намагався привчити його любити природу і цікавитися дивовижним життям індіанців. Старший Хемінгуей, життя якого склалося як людини, що займається улюбленою справою етнографією, дуже хотів, щоб його старший син продовжив його справу. У сім’ї Хемінгуей вже кілька поколінь чоловіки були лікарями, етнографами і мандрівниками-місіонерами.

Мати Ернеста Хемінгуея, дуже цікавилася живописом і співом. Колись вона дебютувала у нью-йоркській філармонії, і, хоч на даний момент вона займалася викладанням співу в церковному хорі, тяга до музики її не залишила. Тому маленький Ернест вчився грати на віолончелі і розбиратися в живописі. Звичайно ж, його життя склалося інакше, але, тим не менш, письменник завжди вмів відрізняти гарні картини і красиву музику. У деяких оповіданнях Хемінгуей використав як прототипи своїх персонажів образи батьків. Звичайно ж, їх біографія зазнала деяких змін, але, основні риси характеру і взаємини між собою, а також ставлення до нього можна побачити в багатьох ранніх оповіданнях.

Письменник навчався в кращій школі свого міста. Саме там йому прищепили любов до рідної мови та літератури. Навчаючись він працював у шкільній газеті та журналі, де зміг писати свої перші фейлетони, а також пробувати себе у такому жанрі, як белетристика. Ернест був тим хлопцем, який завжди намагався домагатися в усьому тільки найкращих результатів. Він був капітаном і тренером шкільної команди, перемагав у змаганнях з плавання та стрільби, став редактором шкільної газети. Улюбленим письменником Хемінгуея в шкільні роки був Шекспір.

Коли Ернест вчився в школі, дуже модним в тих краях був письменник Ринг Ланднер. Саме йому в перших своїх пробах пера і намагався наслідувати юний письменник. А оскільки Ларднер відрізнявся іронічністю і вільнодумством, Ернест теж писав у подібному стилі, через що класному керівникові не раз перепадало від інспектора за подібне зухвальство його учня.

У 1916 році, у шкільній газеті було опубліковано три оповідання Хемінгуея, які варто виділити з його ранньої творчості. Це розповідь “Суд Маниту” (основою став індійський фольклор, розповідь про вбивство старим мисливцем молодого), “Вся справа в кольорі” (розповідь ведеться від імені літнього боксера, який розповідає про нечесний матч) і “Сепії Жінган” (своєрідний розповідь про індіанця, який говорить про свого собаку і тютюн, іноді згадуючи про жорстоку розправу над людиною, яка колись його образила).

Уже в цих оповіданнях можна помітити перші особливості та відмінні риси літературної мови, властиві Хемінгуею.

Під час літніх канікул Ернест часто тікав з дому. Він чинив так з однієї простої причини - хотів побачити світ своїми очима. Життя в його будинку була затишним, але повсякденним, а хлопцеві хотілося побачити і дізнатися щось особливе. Тому він їздив по інших містах, працював мийником машин або ж офіціантом в придорожніх барах і спостерігав за різними людьми. Образи багатьох з них були взяті як прототипи для його оповідань. А ось взимку Ернест їздив в Чикаго, де навчався боксу. Там він теж зміг побачити безліч цікавих персонажів зі світу спорту та світу мафії. Ці персонажі теж стали героями його оповідань.

У 1917 році Америка вступила в першу світову війну, і Хемінгуей просто прагнув потрапити в армію, але через поганий зір його не взяли. До університету він теж не пішов. Замість цього він пішов працювати в одну провінційну газету в Канзасі. Саме там хлопець навчився основним навичкам роботи журналіста і на основі цього написав “сто заповідей газетяра”.

Після цього Хемінгуей все-таки потрапив на фронт, правда не солдатом, а санітаром. Він був на італійському фронті, невдовзі перейшов у ударні війська і отримав дві медалі за хоробрість. Армія зміцнила молоду людину, але, в той же час, принесла йому безліч потрясінь, які Хемінгуей пізніше описав у “Прощавай, зброє! ”.

Після війни Ернест ще деякий час працював у газеті, але, нарешті він зрозумів, що йому складно вкладатися в рамки, які ставить редактор і писати про те, що не вважає цікавим і необхідним. Тому письменник пішов з журналістики, зайнявся творчістю. Звичайно ж, перший час йому було складно, але він не сумував і продовжував писати. У підсумку, завдяки наполегливій праці та вмінню майстерно володіти пером, в 1925 році письменник написав роман “І сходить сонце”. Саме він, опублікований в 1926 році, приніс Хемінгуею світове визнання. До тридцятого року письменник створив чотири гучні книги, а потім у США почалася криза, яка поклала свою тінь на творчість Хемінгуея. І хоча він жив у той час в Європі, проте відчув все, що відбувалося з його рідною країною.

У 1929 році автор повернувся в США, оскільки вже тоді бачив, як зароджується фашизм і не хотів залишатися у Європі, переїхав до Флориди. У 1933 році вийшов його третя збірка оповідань “Переможець не отримує нічого”. У цю книгу знову увійшли розповіді різних років. Цей цикл відрізнявся похмурістю і безнадією. Хемінгуей відчував себе чужим у своїй же країні, після того як десять років провів у Європі.

Під час другої світової війни Ернест знову пішов на фронт. Саме про війну безліч його повоєнних оповідань і повістей. Звичайно ж, війна надломила вже немолодого Хемінгуея. Він відчував, що скоро його життєвий шлях закінчиться. Останні роки він подорожував по рідних місцях і писав свої останні оповідання. У ніч на 2 липня 1961 геніального письменника Хемінгуея не стало. Його життєвий шлях був настільки унікальним і захоплюючим, що його неможливо вмістити не те що в одну статтю, а навіть на цілу книгу. Це була людина честі, талановитий журналіст і письменник, який залишив безліч літературних скарбів наступним поколінням.

Я забываю о тебе иногда, как забываю, что бьётся моё сердце.

Все люди делятся на две категории: те, с которыми легко, и также легко без них, и те, с которыми сложно, но невозможно без них.

У Достоевского есть вещи, которым веришь и которым не веришь, но есть и такие правдивые, что, читая их, чувствуешь, как меняешься сам, — слабость и безумие, порок и святость, одержимость азарта становились реальностью, как становились реальностью пейзажи и дороги Тургенева и передвижение войск, театрвоенных действий, офицеры, солдаты и сражения у Толстого.

То, что писатель хочет сказать, он должен не говорить, а писать.

Умные люди чрезвычайно редко бывают счастливы.

Пиши пьяным, редактируй трезвым.

Дайте человеку необходимое — и он захочет удобств. Обеспечьте его удобствами — он будет стремится к роскоши. Осыпьте его роскошью — он начнет вздыхать по изысканному. Позвольте ему получать изысканное — он возжаждет безумств. Одарите его всем, что он пожелает — он будет жаловаться, что его обманули, и что он получил не то, что хотел.

Нет на свете дела труднее, чем писать простую, честную прозу о человеке.

Все хорошие книги похожи друг на друга: они правдивее жизни.

Кошка абсолютно искренна: человеческие существа по тем или иным причинам могут скрывать свои чувства, но кошка — никогда.

26.01.2015


Переглядів: 984

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (935)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"