Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №706 від 14.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Зроблено в Україні

Який же будинок без даху, який же двір без бруківки?

Який же будинок без даху, який же двір без бруківки?

ТОВ “Волинь-шифер” пропонує кольоровий єврошифер (ПАТ “Івано-Франківськцемент”) та якісну бруківку власного виробництва

Незважаючи на постійне подорожчання будівельних матеріалів, в Україні постійно зростають обсяги будівництва житла, у тому числі індивідуального. Але який же будинок без даху, який же двір без бруківки? Як відомо, дах від даху різниться. Ринок скатної покрівлі пропонує сьогодні широкий вибір матеріалів і технологій, найпопулярніші з яких - ондулін, біолайн, металочерепиця, бітумна черепиця і, звичайно ж, шифер. Щоправда, сучасний єврошифер виробництва ПАТ “Івано-Франківськцемент”, який реалізує на Рівненщині ТОВ “Волинь-шифер” лише зовні нагадує здолбунівський азбестоцементний шифер, виробництво якого підприємство припинило п’ять років тому. Зі слів директора ТОВ “Волинь-шифер” Ярослава ВАКУЛИ (на фото), сьогодні ПАТ “Івано-Франківськцемент”, якому він віддав 30 років свого трудового життя, - лідер серед підприємств України, що виготовляє високоякісний покрівельний матеріал на основі штучного і природного волокна.

ECO-DACH: надійність та довговічність

- Принципово важливе значення, - наголошує Ярослав Олексійович, - має той факт, що франківчани не використовують заборонений в Європі азбест, а випускають безазбестовий кольоровий шифер ECO-DACH, визнаний органами охорони здоров’я Євросоюзу нешкідливим. ECO-DACH успішно конкурує з усіма марками єврошиферу та металочерепиці. Висока стійкість кольорового покриття досягається за рахунок застосування спеціальних атмосферо- та світлостійких фарб, які наносять на поверхню шиферу за спеціально розробленою технологією. Це забезпечує гарантійний термін служби фарбованих поверхонь. Досягти таку якість у побутових умовах практично неможливо.

При виробництві шиферу ECO-DACH використовується спеціальний цемент підвищеної якості з армуванням синтетичними та природними волокнами, що забезпечує значно вищі технологічні можливості та відповідність європейській класифікації норм EN 494. Технологія виробництва вимагала створення ідеально правильної геометрії та профілю покрівельних листів ECO-DACH. Тому для цього було використано європейську технологію та устаткування провідних фірм “Mahinen Fabric Litcen” (Австрія) та “ESAM” (Італія). Нині виробництво повністю автоматизоване та комп’ютеризоване. Покрівельні листи ЕCO-DACH постійно проходять моніторинг, що дає змогу виробляти продукцію високої якості. Волокнисто-цементний шифер пройшов повну сертифікацію як в Україні, так і в країнах ЄС.

Волокнисто-цементні вироби - надійні та довговічні (служать до 40 років), мають низьку теплопровідність, значну морозостійкість, пожежобезпечні (належать до групи негорючих матеріалів) i добре витримують агресивну дію навколишнього середовища, стійкі до дії високих та низьких температур, сонячної радіації, перепадів вологості, снігових навантажень, не схильні до корозії та гниття. Відмінно захищають від шуму, дощу та вітру. тому їх можна використовувати при будівництві мансардних і дачних приміщень.

Кольоровий шифер ECO-DACH представлений у вигляді:

• 8-хвильові листи: 1750 х 1130 мм (Український стандарт) і 1000 х 1130 мм (Євростандарт), товщина 5,8 мм, висота хвилі 40 мм, крок хвилі 150 мм. Вага листа 1750 х 1130 мм - 22,1 кг, його корисна площа - 1,6 м2, для покриття 10 м2 необхідно 6,2 листа цього розміру.

• Кольори: червоний, бордовий, зелений, коричневий та ін.

Покрівля з волокнисто-цементного шиферу легка у монтажі й економічна, потребує мінімальної витрати пиломатеріалів. Її просто підтримувати у належному стані без великих додаткових затрат. Листи призначені для облаштування горищних дахів будинків і споруд.

Забезпечуючи естетичні потреби покупців, на заводі випускають добірні елементи: коник (складається з двох частин), розміри 1130 х 385 мм і 475 х 385 мм, а також ребро волокнисто-цементне 650 х 150 мм і 650 х 225 мм. Окрім того, у комплекті можна придбати кріпильний елемент довжиною 120 або 100 мм з ПВХ кришечкою відповідних кольорів. Використання цих виробів у комплекті, а також елементів кріплення дає споживачам широкі можливості для дизайну будівлі.

Якісна бруківка не може бути дешевою

П’ять років тому, у січні 2010 року, ТОВ “Волинь-шифер” припинило випускати азбоцементний шифер через різке зменшення попиту на цей вид покрівлі. На частково вивільнених виробничих площах підприємства за короткий час була змонтована сучасна автоматична технологічна лінія з випуску елементів благоустрою територій методом напівсухого вібропресування провідної німецької фірми “MASA” проектною потужністю 4000 м2 бруківки за добу. А вже в липні 2010 року було випущено першу партію тротуарної плитки, бордюрів, будівельних блоків, що стало новою сторінкою в історії ТОВ “Волинь-шифер”.

- Європейська якість продукції досягається завдяки високопродуктивній вібропресувальній машині “MASA R9001VBS”, яка є топ-моделлю серед каменеформувальних машин фірми “MASA”, - зазначив директор підприємства Ярослав Вакула. - Додаткове просіювання піску, дозування сировини і підтримання заданої вологості за допомогою спеціальних комп’ютерних програм - усе це гарантує високу якість наших вібропресованих виробів.

Вся продукція виготовляється відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.7-145:2008 “Вироби бетонні тротуарні неармовані. Технічні умови” та ДСТУ Б В.2.7-7:2008 “Вироби бетонні стінові дрібноштучні. Технічні умови”. Крім того, вібропресовані вироби пройшли лабораторні дослідження, на основі яких отримано відповідні сертифікати.

Звичайно, якісна бруківка, виготовлена на спеціальному обладнанні з якісних матеріалів, не може бути дешевою.

- Як правило, - застерігає Ярослав Вакула, - дешеву тротуарну плитку пропонують дрібні виробники, які не мають достатньої матеріально-технічної бази, і використовують підручний матеріал, який не завжди відповідає вимогам ТУ. Тому при замовленні покриття з бруківки не полінуйтеся навести довідки про виробника: як давно він працює на ринку, чи є на продукцію сертифікат якості. Низька якість продукції “гаражного виробництва” є причиною її недовговічності - вона зберігає товарний вигляд максимум два роки, а потім під впливом перепадів температур та вологості вищерблюється і руйнується. Інакше бути не може, адже в основі кустарних технологій - одна вібрація, тоді як сучасні технології, які використовує “Волинь-шифер”, передбачають і вібрацію, і пресування. У нас потужна гідростанція, яка забезпечує тиск до 200 атмосфер. Сила пресування наших виробів сягає 150 кг/см2. Завдяки прогресивним технологіям вібропресована продукція ТОВ “Волинь-шифер” з часом набуває ще більшої міцності та стійкості в експлуатації.

Купуючи тротуарну плитку, слід серйозно ставитися до розрахунку кількості плиток, необхідної для мощення поверхні, так як докуповувати таку саму плитку буде дуже проблематично. Загальна площа замовленої плитки, вважає Ярослав Олексійович, повинна бути приблизно на 7-10% більше, ніж площа поверхні, що облицьовується. Це обумовлено тим, що деяку частину плитки доведеться утилізувати при підрізуванні бруківки.

Кількість “зайвої” плитки залежить не тільки від форми і розмірів поверхні, що облицьовується, але і від способу укладання тротуарного покриття (наприклад, при діагональному або круговому укладанні відходів, як правило, більше, ніж при паралельному). До речі, після закінчення облицювальних робіт не зайвим буде залишити з десяток запасних плиток - про всяк випадок.

“Волинь-шифер” шукає ефективного інвестора

Чи є майбутнє в підприємства, яке за останні 5 років у 10 разів зменшило кількість своїх працівників?

- Є, якщо знайдемо ефективного інвестора”, - переконаний директор ТОВ “Волинь-шифер” Ярослав Вакула. - У нас чудовий колектив та потужна виробнича база - земельна ділянка площею 9,64 гектара, на якій розташовані будівлі, споруди і комунікації. До центра міста Здолбунів - 2 кілометри, центра Рівного - 10, автовокзалу - 2, залізничного вокзалу - 2, магістралі Львів-Київ - 3 кілометри.

Суттєво важливо і те, що підприємство має власну під’їзну залізничну гілку довжиною 3,2 кілометра, а також розгалужену мережу колій на своїй території. Будівлі мають монолітні фундаменти, цегляні стіни, залізобетонні перекриття та бетонні підлоги. Площа головного виробничого корпусу - 17730,9 м2. Поряд з ним відкритий склад готової продукції площею 5137,8 м2 з діючим козловим краном.

На території підприємства розташовані й інші будівлі: новий адміністративний корпус, трансформаторна підстанція, механічна майстерня, котельня, побутовий корпус, компресорна та експериментальна майстерня.

- Попри те, що в січня 2010 року виробництво шиферу було згорнуто, нам вдалося налагодити за сучасними технологіями випуск вібропресованих виробів європейської якості, - наголошує директор ТОВ “Волинь-шифер” Ярослав Вакула. - Асортимент налічує понад 40 видів продукції різної товщини (від 4,5 до 11 см), розмірів та кольорів, яку можна виготовити на замовлення - це бруківка та стінові блоки, поребрики і бордюри. Також реалізуємо цемент, шифер та азбестоцементні труби.

Запрошуємо до взаємовигідної співпраці будівельні організації та майстрів по вкладанню. Віримо, що разом легше пережити негаразди і досягти успіху.

14.05.2015Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1236

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (935)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"