Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №711 від 22.06.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Депіляція в домашніх умовах: вибираємо відповідний метод

Депіляція в домашніх умовах: вибираємо відповідний метод

Мабуть, перед кожною жінкою стоїть проблема вибору методу депіляції - найбільш швидкого, ефективного та безболісного. Ми вирішили провести порівняння давно відомих та сучасних методів видалення небажаного волосся в домашніх умовах.

Голити або не голити?

Один з фактів на користь застосування леза очевидний: на гоління йде зовсім небагато часу, що буває особливо актуальним перед зборами на пляж або походом в спортзал. Крім того, бритвені станки і змінні касети до них можна придбати практично в будь-якому супермаркеті за прийнятну ціну. Однак швидко “зникаючі” завдяки чарівному лезу волосся так само швидко і з’являється знову. Зазвичай після гоління воно виростає протягом одного- трьох днів. Оскільки волосся при використанні бритви не стирається з цибулиною, а зрізаються в самій товстій його частини, воно стає твердіше, темніше.

У деяких жінок після гоління на шкірі з’являються невеликі червоні крапки, схожі на алергічну реакцію. Щоб уникнути таких неприємних і не естетичних висипань, необхідно знати декілька простих правил:

1. Не слід купувати дешеві змінні касети до бритв. Як правило, вони бувають мало заточеними, і тому погано зрізають волосся, травмуючи шкіру. Якщо в ушкоджену таким лезом ділянку після гоління втерти крем або лосьйон, в ранку може потрапити інфекція, і тоді почнеться запалення. Крім того, необхідно уважно прочитати на упаковці касети про терміни її використання і не забувати вчасно міняти леза.

2. При чутливій шкірі можна скористатися кремами після гоління, що володіють протизапальною дією. Деякі жінки використовують спеціальну пудру, що запобігає утворенню червоних плям на місці видаленого волосся.

3. Якщо подразнення на шкірі, незважаючи на всі вжиті заходи, все ж з’являються, необхідно на кілька днів припинити використання бритви. Усунути запалення можуть допомогти мазі, що містять йод. Ймовірно, через якийсь час слід спробувати замінити сухе гоління вологим і навпаки. При постійному появі червоних плям знадобиться обов’язкова консультація лікаря-дерматолога.

Віск і епілятор - не для слабонервових

Видалення волосся разом із цибулиною косметологи завжди вважали найдієвішим методом. Після депіляції із застосуванням холодного чи гарячого воску можна як мінімум три тижні насолоджуватися гладкою і м’якою шкірою. Аналогічного ефекту можна домогтися і за допомогою епілятора. Крихітні пінцети, вбудовані в головку цього апарата, з великою швидкістю висмикують волоски з шкіри. Використовуючи ці способи депіляції жінки отримують істотний для них “бонус”: регулярне видалення самих цибулин уповільнює ріст волосся, а в деяких місцях він і зовсім припиняється. Тим не менш, такі методи є вкрай болючими. Жінкам з низьким больовим порогом слід відмовитися від застосування воску або епілятора, або підібрати в аптеці знеболюючі мазі та спреї.

Крем на сторожі гладких ніг

Гладку шкіру без будь-яких неприємних відчуттів можна отримати шляхом використання крему для видалення волосся, який просто втирається в піддаються депіляції ділянки і через деякий час змивається. Хімічні речовини, що містяться в кремі, розщеплюють структуру волосся, тому останні легко і безболісно видаляються. Однак з цими речовинами і виникають найчастіше проблеми. Багато жінок після депіляції стикаються з сильними алергічними реакціями і подразненнями шкіри. Тому лікарі радять перед застосуванням крему для видалення волосся перевірити його дію на невеликій ділянці шкіри. Крім того, більшість кремів не підходять для депіляції зони бікіні, так як ця область є дуже чутливою на відміну, наприклад, від ніг. Іншим недоліком цих засобів є те, що гладка шкіра залишається такою не більше двох-трьох днів. Тим не менш, волоски відростають не настільки грубими і колючими, як після гоління.

Тренд зі Сходу

Шугарінг являє собою метод депіляції, що став відомим в Росії зовсім недавно, але вже завоював популярність серед багатьох представниць прекрасної статі. Насправді, видалення небажаного волосся на тілі за допомогою цукрової пасти практикували вже кілька тисяч років тому в Давньому Єгипті. Ніжна, гладка, шовковиста шкіра завжди відрізняла арабських жінок, незалежно від їх віку та соціального стану.

По закінченні декількох десятків століть рецепт приготування і спосіб застосування цукрової пасти не змінився. Її готують з повністю натуральних інгредієнтів з додаванням сухої цукрової вати. Таким чином, засіб для депіляції містить тільки цукор, мед, воду і лимонний сік.

Наносять готову пасту на шкіру строго у напрямку росту волосся, ретельно втирають, а потім різкими рухами знімають разом з основною масою волосяного покриву. Після закінчення процедури шкіру змащують заспокійливою і зволожуючою маззю, яка містить екстракт рослини алое вера. Іноді до тіла прикладають нагріті камені, які сприятливо впливають на циркуляцію крові, що прискорює загоєння мікроушкоджень.

Шугарінг є менш болючим методом, ніж депіляція із застосуванням гарячого або холодного воску, під час якої волосся видаляються проти напрямку їх росту. Крім того, при правильній техніці роботи з цукровою пастою видалення волосяного покриву проходить дуже швидко і часто взагалі без будь-яких неприємних відчуттів.

До шугаринга можуть вдаватися навіть жінки, що страждають судинними зірочками, так як паста впливає цілеспрямовано на волосся, а не на шкіру. Не з’являються після її використання і червоні точки, як то відбувається нерідко після гоління. Волосся після видалення виростають більш слабкими і тонкими, а іноді і зовсім пропадають.

У шугаринга є, зрозуміло, і свої недоліки. Освоїти на належному рівні техніку цього методу депіляції в домашніх умовах, як правило, буває дуже складно. Дерматологи радять спочатку спробувати зробити шугарінг в професійній студії краси і поспостерігати за роботою фахівця, а не слідувати відразу сумнівним радам, які з’являтимуться в мережі інтернет. Крім того, навіть якщо вдасться освоїти техніку, придбати грамотно приготовлену цукрову пасту буде нелегко. Сьогодні її можна знайти тільки в онлайн-магазинах за ціною від 250 гривень за сто грамів.

На щастя, існують також рецепти приготування цього чарівного засобу в домашніх умовах. Серед них косметологи виділяють два способи, перевірених часом:

- Змішати в каструлі 10 столових ложок цукру, 20 мілілітрів натурального лимонного соку (вичавлені пів-лимона) і 80 мілілітрів води або 1,5 столову ложку натурального меду. Поставити каструлю на слабкий вогонь і довести суміш до кипіння при постійному помішуванні. Залишити її на слабкому вогні ще на три хвилини і остудити.

- Змішати в керамічному посуді 6 столових ложок цукру з 2 ложками води і половиною чайної ложки лимонної кислоти. Поставити в мікрохвильову піч на 2 хвилини. Колір маси повинен бути спочатку світло-жовтим, а після термообробки стати коньячним.

22.06.2015


Переглядів: 1050

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21180)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14316)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13887)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (438)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (71)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (58)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (53)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"