Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №714 від 06.07.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Формула успіху

“Точку неповернення РЗВА вже пройшов”

“Точку неповернення РЗВА вже пройшов”

Далі генеральний директор ТОВ “Високовольтний союз – РЗВА” Юрій КОВАЛЬЧУК очікує зростання виробництва

25 червня відбулася перша зустріч генерального директора ТОВ “Високовольтний союз - РЗВА” Юрія КОВАЛЬЧУКА з міським головою Рівного Володимиром ХОМКОМ. Увага Володимира Євгеновича до Рівненського заводу високовольтної апаратури була викликана листом до керівника міста однієї з працівниць підприємства, яка на сьогодні перебуває в декретній відпустці. Вона скаржилася на примусові звільнення працівників за власним бажанням, які, буцімто, відбуваються за ініціативою адміністрації підприємства. Тож керівник РЗВА був запрошений на прийом до міського голови, аби поінформувати його про ситуацію на заводі. “Навіть розмов на підприємстві про скорочення немає, - запевнив Юрій Васильович очільника міста. - Більш того, ми приймаємо на роботу людей, скорочених торік”. Наш кореспондент звернувся до генерального директора ТОВ “ВС - РЗВА” Юрія КОВАЛЬЧУКА (на фото) з проханням розповісти, чим живе і дихає одне з провідних підприємств Рівного.

“Є природний процес звільнень працівників”

- Юрію Васильовичу, Вам вдалося переконати Володимира Хомка в тому, що лист працівниці РЗВА не відображає реальну ситуацію на підприємстві?

- Офіційно можу заявити, що ніяких скорочень персоналу на сьогоднішній день немає. Так само немає ніяких протизаконних звільнень персоналу з примушуванням написати заяву за власним бажанням, про що я повідомив у телефонній розмові автора листа до міського голови. Більш того, на прохідній заводу кожен бажаючий може побачити перелік спеціальностей, які потребує наше підприємство. Звичайно, є природний процес звільнень працівників, спричинений різними обставинами: хтось пішов на пенсію або знайшов кращу роботу, хтось поміняв місце проживання або когось не влаштовує зарплата чи умови праці. Тільки з огляду на ці причини я можу пояснити те, що за останні шість місяців персонал підприємства дещо зменшився: якщо на початку року було 630 чоловік, то зараз близько 600. Проте, наголошую, на заводі не було жодного звільнення працівника за ініціативою адміністрації, крім одного випадку, пов’язаного з порушенням трудової дисципліни.

На жаль, у засобах масової інформації, особливо на Інтернет-сайтах та в соціальних мережах, мусується багато слухів і домислів про роботу нашого підприємства. Практично кожного тижня якісь недоброзичливці або необізнані із ситуацією люди, часом з почуттям особистої образи на адміністрацію чи несвідомою громадянською позицією, намагаються інтерпретувати ті чи інші події в житті заводу або просто вигадують їх. У зв’язку з цим вважаю за необхідне оперативно інформувати і працівників РЗВА, і громаду Рівного про процеси, які відбуваються на підприємстві.

“Січень, лютий і березень були дуже непростими”

- Чи зміг РЗВА, попри закриття для підприємства російського ринку та втрату потужних споживачів його електротехнічної продукції в окупованому Росією Криму та контрольованій бойовиками частині Донбасу, створити мінімальний заділ для стабілізації роботи заводу в другому півріччі та успішного завершення річної виробничої програми?

- Основний підсумок першого півріччя - це те, що ми зберегли завод та вивели його з надзвичайно складної ситуації, в якій він опинився на початку поточного року. Січень, лютий та березень були дуже непростими для економіки України і, відповідно, для економіки РЗВА. Причини загальновідомі: це безпрецедентна девальвація гривні, різкі стрибки курсу національної валюти на міжбанківській біржі, суттєві обмеження на закупівлю іноземної валюти, пов’язані з валютним законодавством, додаткове 5-відсоткове мито на імпорт, згортання ринків та певна загальна непередбачуваність розвитку подій у державі.

Зараз ситуація в країні та на заводі дещо стабілізувалася. Ми уклали низку контрактів, деякі з них уже виконали. Завдяки цьому нам вдалося створити певний фінансовий заділ, і навіть сподіваємося мінімізувати збитки, завдані підприємству внаслідок курсових коливань на фінансовому ринку. Загалом, настрій колективу дещо піднявся. Звісно, труднощів не стало менше, але вони стали більш зрозумілими і прогнозованими. Тому я вважаю, що точку неповернення РЗВА вже пройшов, далі очікуємо зростання виробництва.

Цьогоріч ми орієнтуємося на нові ринки збуту продукції РЗВА в Середній Азії та Європі, почали співпрацювати з балканськими країнами. Але ніхто не чекає нас на зовнішніх ринках - їх потрібно завоювати. Під ці ринки необхідно адаптувати наші вироби, просувати їх, входити в якісь проекти. Це тривала робота, яка вимагає відповідної кваліфікації та наполегливості, але іншого шляху немає.

- Які нові види продукції виводите на зовнішні ринки?

- На сьогодні ми запропонували європейському ринку вимикач ВРС-110 з пружинним приводом зовнішньої установки, який є першим вакуумним вимикачем 110 кВ з одним розривом на фазу. Польські споживачі вже отримали дослідний зразок, виготовлений для європейського ринку.

“Не можу сказати, що я не задоволений зробленим”

- Пройшло півроку, як Ви очолили РЗВА. З якими думками зустріли цей “міні-ювілей”?

- Півроку роботи на такому великому підприємстві, як РЗВА, де працює близько 600 чоловік, тривалий цикл виробництва продукції та складна фінансова ситуація, - термін з одного боку не такий уже великий, а з іншого - не такий уже короткий, а тому можна вже зробити деякі висновки. Не можу сказати, що я не задоволений зробленим, так само не буду стверджувати, що втішений досягнутими результатами. Щось вийшло зробити, щось вийшло трохи не так, як планувалося, а щось - і неможливо було зробити. Тим не менше, я переконаний, що загальна ситуація на РЗВА змінилася на краще. На підприємстві формується команда висококласних менеджерів, спеціалістів і робітників, які здатні вирішувати серйозні завдання, продиктовані викликами часу. У нас масштабні плани реформування заводу. Ми взяли курс на підвищення енергоефективності виробництва – опрацьовуємо варіанти диверсифікації газового опалення. Створили та затвердили програму розвитку нової техніки, відповідно до якої ведуться розробки інноваційної продукції РЗВА.

- Чи важко бути директором у нинішніх реаліях?

- Працювати директором у наш час досить складно. Важко виконувати виробничі плани в умовах відсутності обігових коштів, неможливо в повному обсязі справлятися із планами реалізації продукції, коли згортаються внутрішні та зовнішні ринки. Таким чином, в абсолютному вимірі результати роботи за формальними критеріями менше радують. А якщо їх оцінювати за неформальними, ірраціональними, критеріями, то вони дещо кращі. Я дотримуюсь думки, що для того, аби були формальні результати, спочатку повинні бути створені неформальні передумови для цього: маю на увазі бойовий настрій і впевненість колективу, його бажання працювати, мобілізація всіх на успіх. У цьому контексті ситуація на заводі дещо краща від тієї, що була на початку року.

“Рівне - самобутнє місто, де живуть творчі люди”

- Напевне, ці позитивні зміни безпосередньо пов’язані з позицією акціонерів заводу?

- Сьогодні всі рішення стосовно Рівненського заводу високовольтної апаратури приймають кваліфіковані інвестори - справжні “генерали ринкової економіки”, які вболівають за долю підприємства, за те, аби завод отримав нове дихання, обновився технологічно, взяв на озброєння нову філософію ведення сучасного бізнесу, вийшов на нові ринки. Як і всі інвестори, вони, як правило, непересічні люди, компетентні в багатьох фінансових і технологічних питаннях. Тому необхідно було вибудувати таку систему комунікації з акціонерами РЗВА, щоб досягти максимального взаєморозуміння між ними та менеджментом підприємства.

- Ваші враження про наше місто.

- Рівне - самобутнє місто, в якому живуть цікаві та творчі люди. Як відомо, ментальність поліщуків пов’язана з деякою таємничістю, недомовленістю, тож потрібно докласти масу зусиль, щоб зрозуміти їх і спрямувати їхню енергію в потрібне русло. А загалом, і цьому треба віддати належне, Рівне - місто комфортне для життя. За результатами дослідження, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”, воно ввійшло в десятку (8-ме місце) найбільш комфортних для проживання українських міст. На жаль, мій рідний Київ зайняв 14-ту сходинку в цьому рейтингу, значно відставши від лідерів за всіма критеріями. Напевне, це пов’язано з тим, що у столиці рівень життя і запити набагато вище, ніж у регіонах.

Щодо відносин нашого підприємства з органами місцевого самоврядування можу сказати, що я не бачу якихось проблем. Міський голова Рівного Володимир Хомко не менше за нас переживає за стан справ на підприємстві та зважає на ті труднощі, які нам доводиться долати. Впевнений, що в особі як міської влади, так і облдерж-адміністрації РЗВА завжди знайде розуміння та підтримку. Всі розуміють, що в складних економічних умовах завод виконує взяті на себе зобов’язання зі сплати податків, є потужним роботодавцем для міста й області. Саме тому, сподіваюсь, у нас із рівненською владою завжди будуть ділові відносини, сприятливі для цивілізованого розвитку і бізнесу, і регіону, в якому працює наше підприємство.

06.07.2015Спілкувався Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1072

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13857)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (941)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"