Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №734 від 23.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс подій

Працювати по-новому

Працювати по-новому

Цього року в політиці місцевого рівня з’явилося досить багато нових облич. Беззаперечно, всі вони цікаві і своїм особистим життям, і політичними питаннями, особливо в розрізі таких непередбачуваних нині ситуацій в нашій країні.

Сьогодні ми спілкувалися про майбутнє Рівненщини та шляхи розвитку, з депутатом від ВО “Батьківщина” Ксенією Павловською.

Павловська Ксенія Сергіївна народилася 14 квітня 1981 року. Дитинство пройшло на “малій батьківщині” матері у селі Степань, Сарненського району. Громадянка України, проживає на території України з дня народження. Освіта вища: навчання у Національному технічному університеті України, Київському Політехнічному Інституті, Інституті прикладного системного аналізу за спеціальністю – прийняття інтелектуальн их рішень у макроекономіці.

Громадська діяльність: член правління Громадської Організації “Єдина Сила України”.

Одружена, разом з чоловіком виховує донечку.

- Пані Ксеніє, Ваше бачення основних пріоритетів роботи нового складу Рівненської обласної ради?

- Законність. Відкритість. Компетентність. Думаю, це три основних пріоритети, яких сьогодні від нас чекають жителі Рівненщини. Поряд з пріоритетами, не потрібно забувати про головне завдання місцевого самоврядування, відповідно до європейського досвіду, воно полягає у формуванні життєздатних територіальних громад, які забезпечуватимуть громадянам високу якість життя за рахунок повного використання місцевих ресурсів, широкого залучення всіх громадян до вирішення місцевих питань.

Громади потребують не зашкарублої, а більш сучасної, гнучкої системи управління, яка передбачатиме мобільне вивчення проблем та раціональні шляхи їх вирішення вже сьогодні, у вигляді прозорих дієвих програм, а не блискучих обіцянок.

- На Вашу думку, як повинна змінитися роль обласних рад в системі державної влади в Україні?

- Якщо говорити коротко: від колегіальних балачок до конструктивних рішень та напрацювання інструментарію у проведенні реформ на місцях. Адже саме обласна рада є представницькою владою громади на певній території, владою, яка не десь там у столиці, а тут, на місці знає реальний стан справ, володіє достеменно проблематикою регіону.

Думаю, важливою умовою “нового обличчя” обласної ради перед громадою є політична воля й політичне розуміння важливості самоврядування в Україні як інституту справжньої демократії. Саме демократії, а не балачок і підкилимних домовленостей.

Без запровадження тут дієвої влади неможливо буде організувати реалізацію проголошених програм Президента України, й, погодьтеся, перспективи соціально-економічного та культурного розвитку краю.

Саме на органи місцевого самоврядування має бути покладена відповідальність за соціально-економічний розвиток територіальних громад, сіл, селищ, міст, а відтак – за рівень життя їх громадян. Водночас недостатність матеріальних і фінансових ресурсів, нечіткість повноважень, відсутність належної територіальної основи не давали можливості ефективніше розв’язувати місцеві проблеми.

На мою думку, першочерговим завданням зараз є децентралізація влади, максимальна передача повноважень та фінансових ресурсів на рівень місцевого самоврядування. В Україні має сформуватися сучасна модель місцевого самоврядування. Тут самоврядування – первинне, а державність – вторинна, похідна. Думаю, демократія і свобода тісно пов’язані із ефективним самоврядуванням, адже люди вільні й заможні настільки, наскільки вміють організувати власне життя. Відтак самоврядування є фундаментальною засадою цивілізованого, демократичного облаштування суспільного життя, засадою незалежності, підкріпленої ефективним розв’язанням соціальних та економічних завдань.

- Які проблеми північний районів області, зокрема Сарненщини вимагають першочергового вирішення?

- Я балотувалася до обласної ради від мальовничої частини Сарненщини - “Степанського куща”. Ця територія налічує біля двадцяти сіл, які різняться за кількістю населення від ста до трьох тисяч жителів. Я була у кожному з цих населених пунктів по кілька разів, спілкувалася з людьми та вирішувала локальні проблеми земляків, які була у змозі вирішити. Та є глобальні проблеми, які потребують першочергового вирішення: бездоріжжя – 100% транспортного сполучення потребують ремонту, безробіття – 14 осіб на одну вакансію, відсутність механізму дії елементарних соціальних гарантій з боку держави – тисячі скарг від героїв АТО, пенсіонерів та людей з обмеженими можливостями, повальна алкогольна залежність непрацюючого населення. Після спілкування з людьми складається враження, що про них забули, а їх зубожіння сприймається як норма життя звичайного громадянина України.

Моя думка наступна - так як є розподіл в Україні влади на законодавчу, виконавчу та судову, так само має бути і розподіл на Вертикаль Президента - виконавчу владу та вертикаль місцевих рад – Вертикаль Народу - колегіальну владу. Тільки тоді ми зможемо говорити про збалансованість і наявність інструментів впливу на недієвого посадовця чи систему, й нам вдасться спільними зусиллями допомогти людям, які наразі перебувають у стані глибокої депресії й зневіри.

- Що може обласна рада зробити для вирішення проблем північних районів області?

- Запрацювати. Вважаю, необхідно, щоб відповідальність політичних партій перед суспільством узгоджувалась з відповідальністю депутатів перед виборцем. Знаєте, часто вирішення проблеми не потребує фінансового ресурсу, а виключно управлінського. Й мої земляки не раз зверталися до мене не про фінансову допомогу, а “знайти тямущу людину” у вирішені певного кола питань. Тому вважаю, що перше, що має зробити нова обласна рада – вдатися до аналітики у вивченні проблем, їх уніфікації за природою виникнення та можливістю вирішення. Бо часто-густо депутати усвідомлюють себе не інструментом громади, а її прикрасою. Тому і маємо таку купу занедбаних проблем, які можна було вирішити при вдалому менеджменті ще у зародку.

23.11.2015Спілкувалася Валентина Добровольська


Переглядів: 899

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21064)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17207)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14463)
• Допомога під час карантину [967] (14378)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14221)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14031)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13906)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13876)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13858)
• Живи до ста! [965] (13848)
• Бюджет і ми… [965] (13783)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13773)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13654)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13565)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13563)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13502)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13114)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13096)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (740)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (81)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (77)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (76)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (74)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (74)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (72)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (72)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (71)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (69)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (67)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (65)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"