Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №736 від 07.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс подій

Рівненська міська рада – від “спікеріади” до “комісіади”

Рівненська міська рада – від “спікеріади” до “комісіади”

Перша сесія новообраної Рівненської міської ради розпочалася 27 листопада і по сьогоднішній день (2 грудня), ще не завершилася. Це саме по собі є доволі сенсаційним, тому що раніше депутати швидко і, майже без ускладнень, обирали секретаря ради, призначали заступників міського голови, розподіляли комісії та обирали нових членів міськвиконкому. Так було. Що ж нині?

В минулу п’ятницю сесійна зала була сповнена чималою кількістю нових облич, які зобов’язалися плідно працювати. Новообрані депутати помітно хвилювалися, в той же час “старожили” - тобто ті, хто зміг переобратися, були спокійні та впевненні у собі.

Саме дійство розділили на дві частини. Найбільш очікуваним було питання обрання секретаря міської ради, це і відбулося на першому пленарному засіданні.

Єдиним кандидатом на дану посаду став Олексій Муляренко. Він власне і переміг, отримавши підтримку у 27 голосів. Лише 4 народні обранці утрималися. При цьому партія “Громадський контроль” та УКРОП відмовилися брати участь у голосуванні.

- Було приємно, що деякі люди утрималися, але жодного - хто б проголосував проти. Це налаштовує на конструктивну подальшу роботу і я вам обіцяю, що всі сподівання, які ви покладаєте на мене, я буду витримувати і працюватиму не тільки з тими депутатами, які сьогодні брали участь у голосуванні, але й так само з тими, що прийняли рішення утриматися, - сказав новообраний секретар Рівнеради підчас свого виступу та зайняв своє законне місце у сесійні залі, поруч з Володимиром Хомком.

Найбільш галасливим на першому засіданні міськради виявився депутат Олександр Чубай, у якого відразу почали виникати запитання до представника ЦВК, який у свою чергу озвучував результати виборів та наводив цікаві факти. У сесійній залі також був присутній народний депутат від “Радикальної партії” Андрій Лозовий та представники обласної ради.

Саме ж обрання, як і перша частина сесії, загалом пройшли доволі спокійно.

Вже через 2 дні, а саме 30 листопада відбулося продовження дійства, на якому постало не менш важливе питання про обрання постійних комісій та визначення їх повного складу.

Після того як мер Рівному Володимир Хомко зачитав назви 8 комісій, у деяких народних обранців виявилися запитання. Зокрема депутат Святослав Євтушенко вважав, що екологія не повинна входити до назви постійної комісій транспорту та зв’язку. Він висунув прохання залишити дану назву такою як вона була раніше. Проте більшість з ним не погодилася, і назва залишилася оновленою.

Затвердивши список з назвами постійних комісій міської ради, Хомко зачитав імена народних обранців, які будуть очолювати дані комісії та тих, хто входитиме до їх складу.

1. Постійна комісія з питань науки, освіти, культури, духовного відродження, молоді, спорту, зв’язків з громадськими об’єднаннями та засобами масової інформації.

Голова – Павелків Віталій (“Батьківщина”). Склад: Іванова Анна (“Свобода”), Романюк Любов (“Громадський контроль”).

2. Постійна комісія з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та соціального захисту населення.

Голова – Осіпчук Юрій (“Свобода”). Склад: Чирак Людмила (“Об’єднання САМОПОМІЧ”), Чубай Тетяна (“Громадський контроль”).

3. Постійна комісія з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю.

Голова – Паладійчук Сергій (“Солідарність”). Склад: Бабат Олександр (“Батьківщина”), Бляшин Микола (“Об’єднання САМОПОМІЧ”), Васильчук Сергій (“Солідарність”), Довжаниця Олександр (“УКРОП”), Карпяк Олег (“Свобода”), Кудрін Володимир (“Радикальна партія”), Кульчинська Галина (“Батьківщина”), Яворський Роман (“Громадський контроль”).

4. Постійна комісія з питань міського господарства.

Голова – Поліщук Назарій (“Об’єднання САМОПОМІЧ”). Склад: Гапяк Богдан (“Солідарність”), Євтушенко Святослав (“Громадський контроль”), Крюков Олександр (“Свобода”), Стасюк Роман (“Радикальна партія”).

5. Постійна комісія з питань транспорту, зв’язку та екології.

Голова – Нестерук Олександр (“Батьківщина”). Склад: Дзецько Олег (“Свобода”), Лащук Анатолій (“Радикальна партія”), Кузьмич Андрій (“Солідарність”), Пилипчук Ірина (“Об’єднання САМОПОМІЧ”).

6. Постійна комісія з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування.

Голова – Туровська Людмила (“Солідарність”). Склад: Года Мар’ян (“Об’єднання САМОПОМІЧ”), Мітін Юрій (“Батьківщина”), Немеш Василь (“Радикальна партія”), Петролюк Роман (“Свобода”), Попик Володимир (“Батьківщина”), Стельмащук Святослав (“Громадський контроль”), Сухий Юрій (“УКРОП”), Чугуєвець Анатолій (“Солідарність”).

7. Постійна комісія з питань економічного розвитку, промисловості, інвестицій, підтримки підприємництва та регуляторної політики.

Голова – Ковалець Ігор (“Об’єднання САМОПОМІЧ”). Склад: Загоровський Назарій (“Свобода”), Криж Ольга (“УКРОП”), Пожарський Петро (“Батьківщина”).

8. Постійна комісія з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування, Регламенту, депутатської діяльності та етики.

Голова – Чубай Олександр (“Солідарність”). Склад: Курсик Олександр (“Батьківщина”), Тимощук Тамара (“Солідарність”).

Після цього депутат Олександр Чубай звернувся до присутніх із запитанням чому його дружину Чубай Тетяну не розподілили до комісії з питань захисту прав людини, де пан Олександр є головою. У відповідь на це присутній у залі юрист міської ради пояснив, що депутат Чубай отримав відмову через конфлікт інтересів, адже пані Тетяна є його дружиною та не може входити до його комісії.

На закінчення депутат Анатолій Чугуєвець розповів про 4 незаконно виділені земельні ділянки по вулиці Ярослава Гашика, поблизу “Агропереробки”, за його словами документи на право власності є затвердженими штампами міської ради, проте на сесії за це питання ніхто не голосував.

Володимир Хомко дізнавшись про дану підробку запевнив, що відразу повідомив до правоохоронних органів. З ініціативи Чугуєвця, задля вирішення хто ж все-таки сфальсифікував документи та незаконним чином отримав землю, найближчим часом буде створено спеціальну комісію. На цьому гучному обговоренні депутати завершили засідання сесії міськради 7 скликання.

07.12.2015Володимир Конєв, Андрій Петровський

P.S. Якою буде життя нової міської ради? Відповідь на це питання не лежить “на поверхні”. Один з місцевих політиків дуже влучно назвав вибори 25 жовтня “проміжними”. Тобто, ніхто сьогодні не знає довжини каденції новообраних рад. Це додає ситуації відчутного відтінку нервозності. Тобто впевненості в завтрашньому дні у новообраних депутатів немає. До того, згідно з новими “правилами гри”, усі депутатські фракції, а їх у міській раді аж сім, доволі жорстко контролюються центральними органами партій. Таким чином міська рада, як орган місцевого самоврядування, стає філією Верховної Ради. Звідси і довгі та, буду відвертий, малорезультативні перемовини про розподіл усіх посад на які впливають депутати. За таких умов ми приречені на спостерігання дивних рішень та створення партійних коаліцій в міській раді, яка взагалі політикою займатися не повинна. Враховуючи той факт, що вже розпочинається підготовка до чергових – позачергових виборів у парламент, фракції в міській раді просто змушені будуть ініціювати популістські рішення, аби їх висуванці мали більший шанс потрапити до Верховної Ради. При цьому потрібно місту жити (про те, що треба й розвиватися обласному центру - марно й мріяти). Як не дивно, але найгірша ситуація в цьому “парламентському компоті” у переобраного міського голови Володимира Хомка. Він не вів у раду “своїх депутатів” і сьогодні своєї фракції немає. Раніше подібна ситуація не була критичною для мера, бо давала можливість домовлятися з усіма. Сьогодні, коли для нормальної роботи потрібна стійка більшість, Володимир Хомко ризикує стати від такої більшості повністю залежним, і ця сама більшість (тобто її куратори зі столиці) буде диктувати свої умови. Звісно є шанс, що враховуючи дипломатичний хист пана Хомка, йому вдасться створювати ситуативну більшість під рішення конкретних проблем. Хоча, щось підказує – такий варіант доволі малоймовірний. В будь-якому випадку нинішня конфігурація сил в міській раді обласного центру є дуже крихкою та вибухонебезпечною…


Переглядів: 1017

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (935)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"