Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №736 від 07.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс культури і освіти

Джуді Гарленд і Лайза Міннеллі

Джуді Гарленд і Лайза Міннеллі

Дві королеви мюзиклів - мати і дочка - Джуді Гарленд і Лайза Міннеллі. Дві яскраві зірки, які пережили запаморочливі злети і страшні падіння, дві жінки, які пізнали і велику любов, і мерзенну зраду. Дві долі, приречені на всесвітню славу і чорну самотність.

Джуді народилася в 1922 році в сім’ї бродячих акторів з Міннесоти. “Солодкі голоси Півдня” - так називалася їх чудова трупа. І дівчинка, яка щосили прагнула з’явитися на світ, незважаючи на небажання матері, яка вже ростила на той час двох дітей, просто зобов’язана була стати видатною актрисою.

“Крихітка Бейб” - так звали Джуді в дитинстві, стала прикрасою тріо “Сестрички Гамм”. Чому Гамм? Таке прізвище було у Френсіса - їх рідного тата. У три роки Крихітка вперше з’явилася на сцені, а далі ... далі її було важко зі сцени вивести. Дитинство своє майбутня зірка згадувати не особливо любила, вважала, що і не було у неї щасливого дитинства - все робота і робота. “Все, чого я хотіла, - щоб мене любили. А мене не любив ніхто! ”

У 15 років вона знялася у фільмі-ревю “Бродвейська мелодія 38 року”, в якому заспівала чарівну пісеньку, адресовану не кому-небудь, а самому Кларку Гейблу: “Ви змусили мене полюбити Вас!”

З тих самих пір ім’я Джуді Гарленд задзвеніло-зазвучало з екрану.

Справжню славу приніс Джуді фільм “Чарівник країни Оз”, в якому спочатку повинна була зніматися зовсім інша актриса - оскароносна Ширлі Темпл. Але Джуді співала краще, її і затвердили на роль маленької, відважної дівчинки Дороті. Правда, до того часу малятко підросло і злегка округлилося. Що ж - довелося терміново худнути і ще перетягувати бюст шістнадцятирічної дівчини тугими бинтами.

Фільм побив відразу декілька рекордів. Зйомки цього шедевра обійшлися студії в $ 3 млн. Сценарій складали 14 сценаристів, а знімали “Чарівника” відразу 5 режисерів. Пісня “Десь над веселкою”, у виконанні Джуді, стала світовим хітом і була удостоєна премії “Оскар”. Таку ж високу нагороду отримала і сама юна виконавиця.

Джуді Гарленд стала улюбленицею мільйонів. Будь-яке дівчатко в будь-якому куточку Америки знало тепер, що малятко Дороті - вона ж Джуді, обожнює туфлі на платформі. А що їй залишалося робити при такому маленькому зрості? Тільки ставати на котурни. До речі, саме червоні блискучі туфельки ручної роботи, в яких Джуді-Дороті гуляла доріжками чарівного міста, вимощених жовтою цеглою, були продані на аукціоні “Крістіс” 2000 року за нечувану суму. Цілком імовірно, що саме з цієї причини вони і були викрадені з музею Міннесоти, хоча і були застраховані на $ 1 млн.

Надалі шлях із Смарагдового міста лежав прямо в секс-символи Америки. Але Джуді не уявляла такого розвитку подій. Вона просто поки насолоджувалася славою, багатством, яке звалилися на неї з чарівного будиночка, прихильністю чоловіків.

А незабаром у її житті з’явилося і справжнє кохання - режисер Вінсенте Міннеллі.

Треба сказати, що Джуді до того часу вже була одружена з музикантом Девідом Роузом. Але життя з ним не склалася. Джуді, яка пережила приголомшливий успіх, потихеньку пристрастилася спочатку до легких наркотиків та легкої випивки, потім їх зміст став трохи важчим. Вона завжди була дещо схильна до повноти, але те, що було приємним в дитинстві, у зрілі роки не годилося вже нікуди. Таблетки, пігулки - стимулятори, антидепресанти, похуданти, і т.д, і т.д, і т.д ... Джуді вже не могла без них обходитися, а чоловік-музикант нічого не міг з нею вдіяти. Вони розлучилися після того, як Джуді була змушена зробити аборт.

І ось - Міннеллі. Він на дев’ять років старший Джуді, він досвідчений, він легкий і дотепний у спілкуванні, і він, здається, надійний. Їх перший спільний фільм, сценарій якого написав Вінсенте, називався “Зустрінемося в Сент-Луїсі”. Історія була невигаданою, героїня, яку і зіграла Джуді, заспівала чудову пісеньку, яку потім назвали кращою різдвяною піснею всіх часів і народів.

Джуді Гарленд стає однією з найпопулярніших і найулюбленіших актрис Америки. У тиждень $ 5 тис. - один з найвищих гонорарів в Голлівуді. Здавалося, весь світ зачарований цією дівчинкою, що перетворилася на прекрасну чарівну жінку, що дарує з екрану чудові пісні і сліпучі усмішки. Ніхто, як завжди, не знав, що крилося в цьому маленькому серці, які страхи оволодівали нею ночами. Але в 1945-му Джуді виходить заміж за надійного режисера і люблячого Вінсенте та з величезною радістю знімається в кількох його фільмах.

Буквально за кілька днів після гучної прем’єри свого першого музичного альбому вона народжує дівчинку, названу на честь матері Вінсенте - Лайзою.

Майбутня друга зірка - Лайза Міннеллі вперше з’явилася на сцені разом з мамою у віці двох з половиною років. Поява було відмічено публікою, і мама Джуді відчула спочатку гордість, а потім - ревнощі. Вона так звикла до загального поклоніння, до захоплень і оплесків, адресованим тільки їй одній, що навіть розгубилася. Лайза жила і з мамою, і з батьком по черзі, бо через шість років батьки розлучилися. Причин було чимало - і неадекватність Джуді, і неадекватність Вінсенте. Стали говорити, про його нетрадиційну орієнтацію, і навіть про зв’язок зі слугою-японцем. Екзотика екзотикою, але батьком Вінсенте був зразковим. Лайза згадує про дні, проведені разом з батьком, як про найвеселіші і безтурботні.

Джуді ще кілька разів виходила заміж, у неї народилося ще двоє дітей, і турбота про молодших лягла на плечі Лайзи. Наркотики і алкоголь забирали мати все далі від сім’ї, все далі від екрану і сцени. Серед її постійних бойфрендів були і Фред Астер, і Юл Бріннер і, звичайно, вірний Френк Сінатра, що став хрещеним для її сина.

У середині п’ятдесятих Джуді проявляє себе як непересічна драматична актриса у фільмі “Зірка народилася”, продюсером якого був її тодішній чоловік Сідней Люфт. Але і цей шлюб не проіснував довго.

Старша дочка знову змушена була ховати від матері таблетки і спиртне. Згадуючи важке дорослішання, Лайза Міннеллі напише: “Я пройшла прискорений курс дорослішання. Я занадто багато дізналася, занадто швидко і занадто рано”.

Вирішивши стати актрисою, Лайза порушила якусь невимовну домовленість з матір’ю. Та ще не бажала поступатися дорогою, а дочка вже готова була до свого успіху. І хоча мати забезпечила її всього лише сотнею доларів, хрещений - добрий дядько Френк - підкинув ще півтисячі, відважна Лайза почала свій шлях наверх.

Глибокої осени 1964 Джуді запросила свою старшу дочку виступити разом в лондонському “Палладіумі”. Цей вечір став початком блискучої кар’єри співачки Лайзи Міннеллі і заходом чудової актриси Джуді Гарленд. Звичайно, Джуді не очікувала такого повороту долі, звичайно, вона сподівалася ще потримати цю дівчину на підспівках.

Але сходження Лайзи почалося саме з цього спільного вечора.

Далі Лайза постійно доводила, що вона - щось більше, ніж дочка своєї легендарної матері. Вона була на неї шалено схожа - і манерами, і голосом. Але шлях у неї був свій.

Джуді ще отримує “Оскара” за епізодичну роль у фільмі Стенлі Крамера “Нюрнберзький процес”, доводячи, що за роки з гарненької співачки вона перетворилася на глибоку драматичну актрису, здатну навіть у маленькому епізоді показати характер і долю. Запис останнього виступу актриси в Карнегі-холі було випущено на подвійному диску, який отримав дві премії “Греммі”. Але все частіше Гарленд доводиться проходити курси виснажливого лікування в психіатричних клініках, все частіше Лайза змушена приховувати від друзів неадекватність матері.

Спекотного літа 1969 року в нью-йоркській квартирі Лайзи пролунав телефонний дзвінок. Хтось попросив повідомити Лайзі, що її мати - Джуді Гарленд знайшли бездиханною на підлозі у ванній. Ніхто так і не зрозумів, що з нею сталося - серцевий напад, передозування наркотиків або самогубство. Їй було всього 47 років. Вона знялася більш ніж у тридцяти фільмах. Вона пройшла довгий і тернистий шлях - від жовтої доріжки країни Оз, до холодного кахлю власної ванної кімнати.

У 1972 році настав зоряний час Лайзи. На екрани вийшов фільм “Кабаре” Боба Фосса, що змусив критиків захлинатися від захвату.

“Ця співачка Міннеллі, виявляється, прекрасно танцює, а ця танцівниця Міннеллі, виявляється, незрівнянно грає. А ця Міннеллі і справді нітрохи не гірше своєї легендарної матері ”.

Образ співачки Саллі увібрав в себе всю біль і самотність і самої Лайзи, і її матері Джуді.

З виходом фільму Мартіна Скорсезе “Нью-Йорк, Нью-Йорк”, де Лайза знімалася разом з “цим висококласним покидьком Робертом Де Ніро”, вона стала суперпопулярною ... і ще трохи більше нещасною.

Особисте життя Лайзи невблаганно схоже на життя Джуді. Кілька шлюбів, кілька гучних любовних зв’язків - з Мартіном Скорсезе, Шарлем Азнавуром, Михайлом Баришниковим. І ще - пристрасть до наркотиків. Мабуть, самоспалення на сцені і на знімальному майданчику вимагає рівноцінних відхідних маневрів.

Але вона і сьогодні, незважаючи на вік і купу усіляких недуг, не збирається зупинятися в пошуках свого жіночого щастя.

Її вважають гей-іконою, бо серед її численних чоловіків і друзів чимало представників так званих нетрадиційних відносин.

“Мама подарувала мені почуття гумору і драйв, тато - віру в те, що будь-які мрії можуть здійснитися”, - часто повторює Лайза Міннеллі.

07.12.2015


Переглядів: 1273

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13778)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (832)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (88)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"