Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №260 від 06.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#З думкою про людей

Якісне надання послуг споживачам

Якісне надання послуг споживачам

- головний пріоритет КП »Костопількомуненергія»

Перше, що приходить на думку з настанням холодів - чи своєчасно увімкнуть опалення, коли подадуть гарячу воду?.. Костопільчанам із цього приводу хвилюватися не варто. Адже вже сьогодні, як повідомив директор комунального підприємства “Костопількомуненергія” Юрій СТАХНЮК (на фото), котельні міста стовідсотково готові до опалювального сезону.

- На балансі нашого підприємства 14 котелень, 13 кілометрів тепломереж та два теплові пункти для подачі гарячої води, - розповів Юрій Сергійович. - І, що не менш важливо, - досвідчені спеціалісти відповідного рівня.

Пріоритетом як для керівника підприємства, так і для його працівників, є якісне надання послуг споживачам. І це не просто слова - працюють тут на совість. Уже сьогодні місто готове зустріти найсуворішу зиму, адже котельні вже підготовлені до роботи. Більше того, за останні кілька років котли повністю замінені на нові, з коефіцієнтом корисної дії більше 90 відсотків. А це, у свою чергу, дало можливість зекономити електроенергію і газ.

- У 2005 році, за рахунок введення енергозберігаючих технологій, підприємство зекономило 14 відсотків електроенергії, - говорить Юрій Стахнюк. - А в найближчій перспективі ми плануємо завершити реконструкцію котельні по вулиці Блюхера. Там проводиться заміна малоефективних тепломереж на високоефективні, поліуретанові. Лише за четвертий квартал на цю роботу було освоєно 200 тисяч гривень, 20 відсотків з яких виділено з бюджету міста.

- Ми максимально докладатимемо зусиль для того, щоб споживачі відчули нашу турботу, - запевняє Юрій Стахнюк. - Адже за рахунок енергозберігаючих технологій не лише покращується якість надання тепла, а й автоматично здешевлюються послуги для споживачів.

Свідченням розвитку підприємства є той факт, що КП “Костопількомуненергія” разом із КП “Водоканал” беруть участь у проекті “Інститут місцевого розвитку”. З допомогою цього проекту створюється стратегічний план розвитку підприємства, що дає можливість вийти на вищий рівень. До речі, днями в Києві працюватиме Ринок інвестиційних технологій, де підприємство подасть на розгляд інвесторів два проекти.

Крім того, на підприємстві відбувається автоматизація систем теплопостачання, комп’ютеризація обслуговуючого персоналу, що, у свою чергу, дозволяє надавати більш якісні послуги. Триває реконструкція тепломереж - лише за останні три роки замінено кілометр трубопроводу.

До слова, всі монтажні, будівельні роботи працівники підприємства виконують своїми силами.

- Три роки тому ми отримали ліцензію на ці роботи, - розповів Юрій Сергійович. - До того ж, маємо дозвіл на підготовку і повірку контрольно-вимірювальних приладів і автоматики. А все - завдяки професійності наших працівників! Хотілося б відзначити головного інженера Володимира Басюка, який є моєю правою рукою. Сумлінно працюють електрогазозварювальник Віктор Грицюк, провідний інженер виробничо-технічного відділу Анатолій Нестерчук.

А про професійність самого Юрія Стахнюка свідчить хоча б той факт, що все життя він навчається. Спершу здобув професію будівельника, закінчивши Полтавський інженерно-будівельний інститут. Цьогоріч Юрій Сергійович закінчив іще один вуз - НУВГП. Тепер він ще й спеціаліст із теплогазопостачання і вентиляції.

У КП “Костопількомуненергія” не лише праця, а й дозвілля продумане як слід! На підприємстві є своя спортивна команда, яка бере участь у змаганнях із шахів, волейболу. До речі, Юрій Сергійович, виявляється, - професійний футболіст! Крім того, ще й сам бере участь у матчах з волейболу і міні-футболу, свого часу грав за сарненський “Маяк” на першість “Буревісника”.

Алла РОГАШКО

Медицина

Ні копієчки на пологи

Репортаж із пологового відділення Костопільської центральної районної лікарні

Справжньою перлиною Костопільської центральної районної лікарні є пологове відділення, народжувати дітей у якому - справжнє задоволення. Від самої лише екскурсії відділенням хочеться завагітніти і одразу ж народити.

...У білосніжному холі стоять екзотичні вазони та м’які крісла. Коридори і палати відділення аж блищать - нещодавно тут зробили євроремонт. Щасливі мами лежать в одно- та двомісних палатах разом із дітками. Кажуть, що їм тут дуже добре. Через п’ять днів, як правило, мами з малюками повертаються додому. Спеціально для родинних зустрічей у відділенні облаштували комфортну кімнату, де можна поспілкуватися з ріднею, попити соку тощо. Для зберігання продуктів у кімнаті стоїть розкішний холодильник.

- Ви ще у родзалі не були, - усміхається заступник головного лікаря Костопільської центральної районної лікарні з питань материнства та дитинства Лариса ПАНТІЛЕЙ, запрошуючи до світлого приміщення, в центрі якого стоять сучасні кушетки для роділь, столики з підігрівом для новонароджених малюків, є полички з ліками. Все чисто, стерильно...

- Майбутні матері, які поступають у пологове відділення, ані копієчки не витрачають на ліки, що можуть знадобитися під час пологів. Медикаментами жінки повністю забезпечені, - акцентує пані Лариса. - Роділлі тепер навіть бинтів не купують.

- А яка у вас ситуація з народжуваністю у районі? - запитую.

- Народжуваність у Костопільському районі збільшується. З початку цього року народилася 521 дитина. Надзвичайно багато з’явилося на світ двійнят. Маємо надію, що ця тенденція зберігатиметься й надалі.

...З гарними враженнями та безліччю позитивних емоцій я залишала пологове відділення Костопільської центральної районної лікарні. А запрошення народжувати дитину саме тут, взяла до уваги з цілковитою серйозністю...

Ольга ДОЛЯ

Пологове відділення Костопільської центральної районної лікарні вперше на Рівненщині запровадило спільне перебування у палаті матері та дитини. На черзі - пологи сімейного типу у присутності рідних.

На фото

Заступник головного лікаря з питань материнства та дитинства Лариса Пантілей

Творчості немає межі

Плаття з поліетиленових мішечків

Костопільчани готують нову колекцію одягу, в якій домінуватиме космічна тематика

Навіть найвідоміші кутюр’є позаздрили б фантазії вихованців Костопільського будинку школярів та юнацтва. Діти разом із керівником театру мод “Дебют” Оленою ДОЛИНСЬКОЮ створили неймовірно вишукану колекцію одягу з підручних матеріалів (гілочок дерев, поліетиленових пакетів, крепу тощо).

Ідея створювати цікавий одяг з незвичайного матеріалу з’явилася у керівника творчого об’єднання спонтанно. Надихнув прихід Нового року, святкування якого не проходить без яскравих карнавальних костюмів. А потім захотілося створити з дітьми незвичайну колекцію одягу. І тут хтось завів мову про яскравий креп (папір, у який загортають квіти), поліетиленові пакетики, фантики тощо. Вирішили з цих підручних матеріалів спробувати створити чудову колекцію.

Капелюшки шилися з крепу, пишні плаття, як у королев, формувалися з поліетиленових пакетів, з яких також робили рюшки, рукави-ліхтарики тощо. Боа виготовляли з тоненьких пакетиків, у які нам запаковують продукти в супермаркетах. Їх тоненько різали та нанизували на нитку - от вам і справжнє боа!

Квіточки, метелики та інші прикраси формувалися з гілочок рослин, кольорового картону, висушених листочків, сітки, яку вішають на кватирки від комарів тощо. Словом - краса з нічого.

Сьогодні вихованці “Дебюту” готуються до нової колекції, у якій, за словами керівника творчого об’єднання, переважатиме космічна тематика. Побачити її ви зможете напередодні Нового року.

Ольга ДОЛЯ

СПІЛЬНИЙ ЗАГОЛОВОК І РУБРИКА ДЛЯ ДВОХ МАТЕРІАЛІВ

Кращі з кращих

Комунальне господарство Костополя - в надійних руках

Комунальне підприємство “Костопільське будинкоуправління”, яке очолює Євген МИКИТЮК (на фото), займається обслуговуванням державного житлового фонду міста.

Тобто, відповідає за життєздатність внутрішніх будинкових інженерних мереж, тепло- і водопостачання, водовідведення, електрозабезпечення, поточні ремонти інженерних конструкцій, часткове прибирання прибудинкових територій. Одним словом, за все, що передбачено квартирною платою. За кошти, які підприємству виділяє міська рада, вже проводять ремонти покрівель та інженерних мереж. П’ять років “Костопільським будинкоуправлінням” керує Євген Микитюк.

46 чоловік, а саме стільки працює на підприємстві, обслуговують 86 тисяч квадратних метрів житла. Це майже половина міста. Тому не варто й говорити, що працівники б’ють байдики. Особливо, зважаючи на те, що 30 відсотків будинків у Костополі збудовані у 40-50 роках минулого століття, решта - у 60-і роки, і всі будівлі на 50 відсотків зношені. Тому й роботи дуже багато, аби людям жилося безтурботно. Адже обслуговувати доводиться понад 2 тисячі квартир. У “Костопільському будинкоуправлінні” працюють покрівельники, слюсарі-сантехніки, маляри, муляри, електрики, пічники, водії, інженерно-технічні працівники та різноробочі. Середня зарплата у них - 580 гривень. Ці гроші нараховують за обслуговування будинків. Утім, зважаючи на широку спеціалізацію підприємства, чимало замовлень надходить і від підприємств. Завдяки цьому працівники додатково отримують ще 50 відсотків доплати до зарплати.

- Проблем також вистачає, - розповідає Євген Микитюк. - Станом на 1 вересня борг по квартплаті у нас становив 120 тисяч гривень. Сподіваємося, що наприкінці року костопільчани розрахуються з боргами. Адже якраз тоді з-за кордону повертаються заробітчани. До 1 липня, коли підняли тарифи, бо подорожчали паливно-мастильні матеріали, елек-троенергія, люди сплачували 90-92 відсотки. Нині ситуація погіршилася. На мою думку, виходом із цієї ситуації стало б підняття зарплати. Добре було б, якби Кабмін відмінив свою ж постанову про переведення комунальних підприємств на загальну форму оподаткування. Коли ми сплачували ставку єдиного податку, то ситуація у нас була значно кращою. Наша ж організація невелика, і для покращення послуг, які ми надаємо, варто було б не змінювати форму оподаткування.

А так підприємству дозволяє ефективно виживати фінансова допомога Костопільської міської ради. Щороку вона виділяє кошти на капітальний ремонт дахів та інженерно-технічних мереж. Хоча грошей потрібно більше - будинки ж старі, і їх важко ремонтувати. Втім, на якість робіт, які виконують працівники КП “Костопільське будинкоуправління”, це не впливає. Постійними замовниками підприємства є райспоживспілка, школи та ін.

- Цього року довелося працювати на трьох об’єктах, - зазначив пан Микитюк. - Але через те, що колектив у нас невеликий, іноді доводиться й відмовляти за браком часу. До речі, наше дочірнє підприємство “Довіра” виконувало зовнішні та внутрішні роботи у приміщенні Костопільської міськради. Як на мене, вийшло дуже гарно.

Володимир ПОПИК

Супутнім підприємством, яке у Костополі теж займається обслуговуванням внутрішньобудинкових мереж, є КП “Багатогалузеве житлово-комунальне підприємство”.

Однак, на відміну від будинкоуправління, на його долю припадає 120 тисяч квадратних метрів житла, а також гуртожитки, дві лазні та пральня. До речі, аби утримувати на своєму балансі лазні та пральню, довелося створити дочірнє підприємство “Стимул”. На підприємстві, яким керує Олександр Андрощук (на фото), нині працює 67 чоловік.

Аби виживати в нинішніх умовах, потрібно шукати нові шляхи для надання послуг: пропонувати замовникам щось таке, чого немає в інших. На цьому підприємстві пішли саме таким шляхом. Придбали “ліктеву” вишку, яка піднімається до 22 метрів. Її орендують для ремонту фасадів, покрівель і в Рівному, і в Березному.

- Ми маємо автомобілі, навіть коней купили, аби підвозити дрова до бані, - розповідає Олександр Андрощук. - Щоправда, до мого приходу на цю посаду у 2001 році, лазень у нас іще не було. А ми їх відремонтували, осучаснили. І тепер попаритися сюди їдуть чи не з усієї області. Бо й ціни у нас невисокі: 9 гривень за годину, та й, кажуть, пара якісніша. До того ж, і проблем з водою немає.

Якщо говорити про основний вид роботи підприємства, то на думку пана Андрощука, проблеми у них такі ж, як і в інших комунальних підприємств. Хвилює й те, що через невисокі зарплати висококваліфіковані працівники їдуть працювати за кордон. А нових спеціалістів майже не готують.

- На балансі маємо тепломережі, якими подаємо тепло на мікрорайон ДБК, - розповідає далі директор. - Отримуємо тепло і розподіляємо його по будинках. Завдяки цьому мешканці мікрорайонів за тепло платять менше, ніж інші мешканці Костополя. Виходить до 20 відсотків економії. До речі, у будинках, які ми обслуговуємо, всі ліфти працюють справно. У нас їх 10. Якщо, не дай Бог, якийсь зупинився, ми це відразу фіксуємо і робимо перерахунок - зайвих коштів не беремо. Всі поточні проблеми вирішуємо на нарадах у міського голови Костополя Євгенія Денисюка. Хотілося б, щоб фінансували нас краще, але розуміємо, що не одним нам сутужно з коштами на капітальні ремонти. Бо, порівняно з початком року, рівень проплати мешканцями міста знизився з 93 відсотків до 56. І на сьогодні нам винні 181 тисячу гривень.

Аби більш якісно обслуговувати будинки, підприємство планує тепломережі, водогін, каналізацію передати на обслуговування підприємств-постачальників. Таким чином вивільняться, як кажуть, робочі руки для реалізації нових задумів. Адже роботи завжди вистачає і просто сидіти часу не буде. Скажімо, коли мешканці будинку, що по вулиці Степанській 22а, скаржилися на неякісне опалення, наші працівники побудували дахову будинкову котельню вартістю півмільйона гривень. Тепер люди задоволені. Також своїми силами спорудили міні-котельню, яка забезпечує гарячою водою та теплом дитячий садочок.

Володимир ПОПИК

Вони люблять свою роботу!

Сергій Касянчук:

»Я хочу, щоб моє місто було красивим!»

Чи може невеличкий гурт людей створити порядок у місті? Може, якщо матиме величезне бажання бачити своє місто красивим. Таке бажання має колектив комунального підприємства “Костопількомунсервіс”. На плечах його працівників, а це трохи більше шістдесяти чоловік, лежить доволі відповідальне завдання - дбати про чистоту в місті, підтримувати справність доріг та їх якісне освітлення. А досвідченим керівником, і навіть ідейним наставником цього підприємства, є Сергій КАСЯНЧУК (на фото).

- Я дійсно хочу, щоб моє місто ставало все кращим і кращим, - говорить Сергій Дмитрович. - І разом ми все робимо для того, щоб саме так і було.

Незважаючи на те, що посаду директора Сергій Касянчук обіймає всього другий місяць, цей чоловік свою справу добре знає. Будучи депутатом міської ради Костополя другого скликання, Сергій Дмитрович як слід вивчив комунальні проблеми міста, тож із першого дня приступив до роботи. А її у місті завжди вистачає!

- Лише у вересні ми провели 400 квадратних метрів ямкового ремонту доріг, - розповів Сергій Дмитрович. - А загалом, цьогоріч було відремонтовано 9,3 тисячі квадратних метрів доріг. Поки дозволятиме погода, ремонтуватимемо і надалі.

Великий обсяг роботи - очищення вулиць міста від сміття. Подумати лишень: якихось 15 двірників і 4 сміттєвози забезпечують бездоганну чистоту в місті! Втім, проблеми стихійних смітників все-таки є...

- На жаль, не всі полюбляють стежити за порядком і викидати сміття у призначені для цього місця, - говорить Сергій Касянчук. - Проте, ми всіляко з цим боремося. Насамперед, це щоденна праця з прибирання вулиць і вивозу сміття. А щоб якось заохотити мешканців підтримувати чистоту, в Костополі відкрили філію підприємства “Вторма-Рівне”, яке займається утилізацією відходів. Підприємство приймає непотрібне скло, використані поліетиленові пакети, пластикові пляшки, і ще й платить за це гроші. Дуже хочеться, щоб люди були більш свідомими і бережливо ставилися до навколишнього середовища.

Додає роботи комунальникам і негода. Цього літа, як розповів Сергій Дмитрович, комунальники мали клопіт, ліквідовуючи підтоплення від паводків після надмірних літніх дощів у приватному секторі і зрізуючи аварійні дерева. Ремонтували цьогоріч і мости, що пролягають через річку Замчисько. До того ж, люди звертаються за допомогою - чи то зрізати гілля, яке заважає, чи то підтоплення усунути.

У перспективі КП “Костопількомунсервіс” - розвиток.

- Перш за все, ми хочемо зміцнити матеріальну базу, придбати нову техніку, збудувати побутове приміщення для працівників, відремонтувати адмінприміщення, що значно покращить якість роботи. І, певна річ, надалі працюватимемо на благо міста, - ділиться планами Сергій Касянчук. - Користуючись нагодою, хочу подякувати міському голові Євгенію Денисюку за дружню та фінансову підтримку. Адже, фактично, майже всі роботи виконуються на замовлення міської ради.

Втім, комунальники намагаються зміцнювати базу і власними силами. І результат їхніх зусиль є, адже підприємство постійно розвивається, удосконалюється. А все завдяки головному принципу, якого дотримується в роботі їх керівник: рухатися лише вперед, долаючи труднощі.

06.10.2006Алла РОГАШКО


Переглядів: 1484

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (923)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"