Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №767 від 14.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Чим замінити розпушувач для тіста?

Чим замінити розпушувач для тіста?

Раніше в тісто клали гашену оцтом соду, а зараз з’явилися загадкові слова розпушувач, пекарський порошок. От і думай тепер, що краще, як і чим їх замінити.

Розпушувач

Розпушувач і пекарський порошок рівноцінні, просто назви різні. І те, й інше – це штучний розпушувач. До його складу входять хімічні сполуки, які використовуються для поліпшення властивостей тіста, його підняття.

Зазвичай склад розпушувача наступний: соди, кислота (у вітчизняних розпушувачах зазвичай використовується тільки одна лимонна кислота), борошно в пропорціях 5:3:12. В імпортних розпушувачах може бути декілька кислот, з яких одні реагують вже при кімнатній температурі, інші при нагріванні.

Склад пекарського порошку: сода, вуглекислий амоній, виннокаменная сіль і борошно або інший продукт для того, щоб речовини не вступали в реакцію під час зберігання. Існує думка, що склад пекарського порошку є комерційною таємницею фірм-виробників. Після відкриття пекарського порошку, його потрібно зберігати в герметично скляній тарі в темному сухому місці.

Як вибрати розпушувач для тіста

У різних розпушувачах може бути різна кількість використаних кислот, кількість борошна чи крохмалю, тому при виборі розпушувача варто звертати увагу на склад. Крім цього зверніть увагу і на упаковку розпушувача – пакетик повинен бути зроблений з щільною фольги, пластику, вологонепроникної паперу (внутрішня сторона паперу має бути проклеєна поліетиленом). Якщо розпушувач упакований в звичайний папір, то такий краще не беріть, сода і кислота могли прореагувати вже в пакеті.

Сода

Сода – це бікарбонат натрію (двовуглекислий натрій). Коли сода вступає в реакцію з кислотою, то вона розпадається на сіль – карбонат натрію, воду і вуглекислий газ.

З дитинства пам’ятаємо, що соду гасили оцтом в ложці. Зараз думки дуже протилежні щодо того, чи варто це робити, оскільки хімічна реакція відбувається в ложці, вуглекислий газ випаровується до того, як він розпушить тісто. Тому рекомендують додавати соду до сухих інгредієнтів, а до рідких додати кефір, лимонний або апельсиновий сік, або ж додати соду і лимонну кислоту в борошно. У бісквітне тісто взагалі розпушувач додавати не рекомендують.

Отже, домашній розпушувач:

сода харчова – 5 г, лимонна кислота – 3 г борошно пшеничне – 12 г, змішати, і вийде 20 г пекарського порошку або розпушувача. Розпушувач додають в борошно, а потім вже вимішують тісто. Така кількість домашнього розпушувача розрахована приблизно на 500 г борошна.

14.07.2016


Переглядів: 1256

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14317)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (454)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"