Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №781 від 20.10.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Невигадана історія

Як донька стала невісткою

Як донька стала невісткою

Якось я вирішив поїхати до Москви в гості до рідного брата. У Знам’янці взяв квиток у купейний вагон і став чекати відправлення потяга. У купе зайшла жінка років 50-ти, з якою ми майже всю дорогу їхали удвох.

Я дістав газету і став читати. Моя попутниця поцікавилася, що це за газета, мовляв, раніше була тільки «Правда». Я їй розповів, що дуже цікаве видання, в якому друкується тільки правда з життя людей, різні історії та бувальщини.

-Я думаю, що і вам сподобається ця газета, - сказав я, простягнувши їй примірник.

Ми занурилися у читання. Згодом жіночка підсумувала, що газета, дійсно чудова і вирішила розповісти мені історію з життя однієї сім’ї. Я уважно слухав, намагаючись не пропустити жодного слова.

Жила одна родина - мирно, дружно, у любові. Народилася в них донечка, яку назвали Любою. Та коли дівчинці виповнилася півтора рочки, трапилася біда - татусь тяжко захворів і помер. Так дівчинка залишилася одна з мамою.

Люба зростала, практично не хворіючи. Мама віддала її до дитсадка, а вдома сама вчила доньку читати і писати, тож коли дитина пішла до першого класу, то гарно навчалася, була чи не найкращою ученицею в класі.

Коли навчалася в 10 класі, на міській новорічній ялинці Люба познайомилася з Миколою і закохалася в нього з першого погляду. Він теж був десятикласником, тільки навчався в іншій школі. Вони почали зустрічатися - ходили разом у кіно, на танці, а 1 травня між ними сталася близькість.

За деякий час юнка відчула, що вагітна. Це її шокувало, оскільки коханий говорив: «Щойно закінчимо школу і станемо студентами, то відразу ж відгуляємо весілля. Будемо жити разом і навчатися». Але дізнавшись про вагітність, Микола відразу після отримання атестату кудись зник, і Люба його більше ніколи не бачила.

Так і жила з мамою, частенько навідуючись у Кіровоград до маминої рідної сестри в гості, де її дуже добре приймали. Любу сильно тривожило те, що вона поки що не готова стати матір’ю. До того ж її мама вже старенька, потребує догляду.

Коли настав час народжувати, дівчина поїхала до обласного центру і народила дитину в четвертій лікарні. Там її і залишила, виправдовуючи свій вчинок тим, що не зможе одночасно доглядати і за матір’ю, і за донечкою.

Повернувшись додому, сповістила матері, що народила мертву дитину. Життя тривало. Мама тяжко хворіла і врешті померла.

Люба залишилася в будинку сама. Довелося їй влаштуватися дояркою в колгоспі, щоб якось виживати. І хоча зарплата у неї була чимала, вона не розкошувала, а складала копієчку до копієчки.

Її мучило сумління, що вона відмовилася від своєї донечки. Вона навіть зверталася у лікарню, щоб дізнатися про долю своєї дитини і, можливо, забрати її, але там сказали, що дівчинка померла. Тільки тоді вона трішки заспокоїлася.

Через деякий час Люба продала будинок і переїхала жити до Олександрії, де придбала собі інше житло. Оскільки давно мріяла бути вчителем, то поступила до Олександрійського педагогічного училища.

Згодом познайомилася з хлопцем, якого звали Володею. Вони почали зустрічатися, хоча ці зустрічі ніколи не були довгими - кавалер весь час кудись поспішав. Якось він сказав Любі:

- Я тебе дуже кохаю і запропонував би тобі одружитися, але чи погодишся ти?

- Чому б ні? - відказала здивовано дівчина.

Тоді Володимир розповів їй всю правду про себе. Він - круглий сирота. Батьків не має, а сам виховувався у дитбудинку. Після закінчення школи поступив до Кіровоградського будівельного технікуму, а по закінченні його направили на роботу до Олександрії, де мав відпрацювати 3 роки. Тут він влаштувався працювати виконробом у будівельну організацію, а мешкав у гуртожитку.

Познайомився з місцевою дівчиною, а коли вони побралися, то перейшов жити до її батьків у невеличкий будинок. Було хоч і тіснувато, та що поробиш? Згодом керівництво виділило йому 2-кімнатну квартиру - ось такий подарунок на весілля

Молодята перебралися жити туди. Володимир працював виконробом, а після роботи ходив ще й на шабашки (наймався облицьовувати будинки цеглою), тож заробляв непогано. Дружина, як кажуть, ні в чому не нуждалася і ніде не працювала. Вона народила синочка і доглядала за ним.

Хлопчик підростав, і молодій мамі ставало дедалі скучнішим жити. Володимир цілими днями пропадав на роботі, ще й після роботи працював, а його дружина тим часом почала вживати оковиту і вести розгульний спосіб життя. Вона стала надовго зникати з дому, навіть на вихідні десь пропадала. Її не було ні вдень, ні вночі.

Володимира це бентежило. Добре, хоч сусідка допомагала глядіти дитину. Коли вона вселялася у квартиру поруч, Володя безкоштовно поклеїв їй шпалери, відтоді вони подружилися і допомагали одне одному. Врешті чоловік не витримав і подав на розлучення. Його дружину позбавили батьківських прав, і вони з синочком залишилися удвох. Добре, хоч сусідка продовжувала йому допомагати.

Вислухавши сповідь коханого, Люба промовила:

- Я подумаю, а під час наступного побачення дам тобфі відповідь…

Володимир ніяк не міг дочекатися цієї зустрічі. Йому здавалося, що стрілка на годиннику завмерла. Люба ж вирішила відповісти згодою, адже свою дитину колись залишила, не змогла їй дати ради, то хоч із чужою дитиною надолужить і віддасть їй усе тепло своєї душі. Вона так і не розповіла нареченому, що відмовилася від своєї новонародженої дитини, тримала це в таємниці.

Синок Володі відразу ж почав її називати мамою, адже свою рідну маму він навіть не пам’ятав, бо був тоді малесеньким. Люба полюбила хлопчика і доглядала за ним, як за рідним сином. Згодом вона всиновила Сергійка. Хлопчик ходив до дитсадка, потім пішов до школи. Люба закінчила училище і пішла працювати вчителькою молодших класів. Жили вони мирно і дружно, а Сергійкова мати жодного разу не з’явилася, щоб відвідати сина. Десь виїхали і її батьки, то онуком не цікавилися. Люба народила Володимиру донечку. Вони мешкали у квартирі Володимира, яку після розпаду СРСР приватизували, а свій будинок Люба продала.

Сергійко закінчив школу, технікум механізації і влаштувався на станцію техобслуговування легкових автомобілів. Познайомився з дівчиною, і вони почали зустрічатися. Через деякий час хлопець запропонував Світлані руку і серце. Дівчина відповіла згодою, і він вирішив познайомити її зі своїми батьками. Коли Люба побачила наречену свого сина, їй видалося, що Світлана схожа на неї, от тільки жінка була білявкою, а майбутня невістка - чорнява. Стали домовлятися про весілля.

Світлана розповіла, що вона сирота, батьків у неї немає і виховувалася вона у дитбудинку. Її усиновила молода родина. Спочатку все було гаразд, але згодом прийомні батьки почали зловживати алкоголем, втратили роботу, почали займатися крадіжками і їх засудили за пограбування магазину на 5 років, а Світлана знову повернулася до дитбудинку. Після закінчення школи, вона закінчила кооперативний технікум і влаштувалася працювати продавцем у магазин. Своїх прийомних батьків вона більше ніколи не бачила.

Під час розмови Люба сумно поглядала на Світлану, а потім поцікавилася, коли у неї День народження. Коли дівчина відповіла, жінка зашарілася - саме цього дня вона народила свою донечку. Виходить, лікарі обманули її, і дівчинка вижила. Люба була в шоці. Ось тільки чому дівчина чорнявка? Світлана прояснила ситуацію, розповівши, що вона перефарбувала волосся, оскільки їй більше подобається темне, а не світле.

Зіграли гарне весілля, подарувавши молодятам автомобіль ВАЗ-03. Сергій зі Світланою поселилися разом із батьками нареченого. Люба полюбила дівчину і ставилася до неї, як до рідної доньки, але вона так і не зізналася, що невісткою стала її кровна донька.

Слухаючи розповідь жінки, в мене склалося враження, що вона розповіла історію свого життя, оскільки дуже детально окреслила всі подробиці.

20.10.2016Валерій Машков


Переглядів: 1172

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21220)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17354)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14579)
• Допомога під час карантину [967] (14502)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14337)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14153)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14027)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13998)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13991)
• Живи до ста! [965] (13973)
• Бюджет і ми… [965] (13912)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13905)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13776)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13683)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13679)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13627)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13238)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13211)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (322)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (55)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (55)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (55)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (54)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (53)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (53)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (51)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (43)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (43)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (43)
• Постачали наркотики до колонії (42)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (42)
• П’яний водій збив пішохода (41)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (38)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"