Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №809 від 11.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

ОДРІ ХЕПБЕРН

ОДРІ ХЕПБЕРН

Якби я одного разу дізналася, що мені залишилося жити всього один день, я б пригадала в моєму минулому все найкраще, що пощастило пережити. Чи не печалі, засмучення, викидні, не відхід мого батька з будинку, але радість всього іншого. І цього було б достатньо

Одрі Хепберн

Одрі Хепберн народилася в Брюсселі (Бельгія) 4 травня 1929 року. В її жилах текла «блакитна кров», так як мати актриси була голландської баронесою, а батько багатим англійським банкіром. Після розлучення її батьків, Одрі Хепберн з матір’ю поїхала в Лондон, де пішла в приватну школу для дівчаток. Пізніше вони знову повернулися в Нідерланди. Коли вона з мамою відпочивала в Арнемі, Голландія, гітлерівська армія захопила місто. Їй довелося пережити дуже важкі часи під час нацистської окупації. Одрі Хепберн страждала від депресії і недоїдання.

Одрі Хепберн - початок зоряної кар’єри

Після звільнення, дівчинка почала відвідувати в Лондоні балетну школу, а потім почала кар’єру моделі. Вона була дуже витонченою і, здавалося, знайшла свою нішу в житті, до того часу, поки її не помітили кінопродюсери. У 1948 році Хепберн зіграла епізодичну роль в кінокартині «Голландський за сім уроків», а в 1951 році знялася у стрічці «Розповіді молодих жінок», де виконала роль Єви Лестер. Ролей було не так багато, як хотілося, і вона вирішила перебратися в Америку, щоб спробувати щастя там.

Набуття популярності

Одрі Хепберн дуже швидко завоювала популярність після виконання однієї з головних ролей у фільмі «Римські канікули» 1953 року. Ця кінострічка мала шалений успіх і Одрі Хепберн отримала «Оскар» в номінації «краща актриса».

Після цього актрису просто засипали пропозиціями про зйомки в тих чи інших фільмах. Однією з причин її популярності було те, що вона володіла неймовірним шармом і була схожа скоріше на фею, ніж на секс-богиню свого часу. Одрі Хепберн у 1954 році знялася в кінофільмі «Сабріна» і отримала ще одну номінацію від Академії. У 1957 році вона чудово виконала свою роль у кінострічці «Забавна мордочка». У тому ж році вона знялася в кінофільмі «Любов після полудня», який також отримав схвальні відгуки як кінокритиків, так і глядачів. У 1959 році вона отримала ще одну номінацію за роль у кінофільмі «Історія черниці».

Найбільш помітні ролі

Одрі Хепберн досягла вершини своєї кар’єри, коли зіграла Холлі Голайтлі у чудовому киношедеврі «Сніданок у Тіффані» 1961 року. За цю роль актриса отримала ще одну номінацію на «Оскара». Картина «Шарада», знята з її участю в 1963 році, мала великий комерційний успіх.

Одну зі своїх найкращих ролей Одрі Хепберн виконала в кінокартині «Моя прекрасна леді» у 1964 році. У 1967 році вона знялася в «Двоє на дорозі» і «Почекайте до темряви». За останню отримала ще одну номінацію на «Оскара».

Потім була велика перерва в роботі. Можна відзначити її роботу у фільмі «Робін і Меріан» в 1976 році з Шоном Коннері. Це була спроба Одрі Хепберн повернутися на широкі екрани, але фільм вже не був прийнятий глядачами так гаряче, як раніше.

У 1988 році актриса стала спеціальним послом ЮНІСЕФ у фонді Організації Об’єднаних націй допомоги дітям Латинської Америки і Африки. Свою посаду вона виконувала до 1993 року. Одрі Хепберн була визнана журналом «People» однією з п’ятдесяти найкрасивіших людей у світі. У 1989 році зірка знялася у своєму останньому фільмі «Завжди» Стівена Спілберга, де зіграла роль ангела.

Особисте життя

На зйомках кінофільму «Сабріна» Одрі Хепберн познайомилася з Вільямом Холденом, з яким у неї зав’язалися романтичні стосунки. Актриса хотіла за нього вийти заміж і народити дітей, але дізнавшись, що чоловік переніс вазектомию, розірвала з ним стосунки.

На зйомках кінокартини «Ундіна» в 1954 році актриса познайомилася з режисером і актором Мелом Феррером, до цього три рази вже який побував у шлюбі і мав чотирьох дітей. Заміж за нього зірка вийшла в тому ж 1954 році, а трохи пізніше від нього народила сина Шона.

Незабаром вони розлучилися, і Одрі Хепберн вийшла заміж за Андреа Дотті, італійського психіатра, який представляє з себе повну протилежність колишніх пасій актриси. Він був на 10 років молодший від своєї дружини і мав репутацію доброго психоаналітика. Після народження другого сина в 1970 році, якого назвала Люком, зірка переїхала в Італію. Незабаром Дотті почав їй зраджувати, і актриса розірвала цей шлюб.

Справжня ж любов прийшла до Одрі Хепберн у 50 років після знайомства з голландським актором Робертом Уолдесом. Офіційно вони так і не розписалися, але як актриса стверджувала, це зовсім ніяк не завадило їх щастю.

Одрі Хепберн - цікаві факти

• У 1990 році її ім’ям назвали сорт тюльпанів.

• Колись зізналася, що в тяжкі роки фашистської окупації пробувала спекти хліб з трави і їла цибулини тюльпанів.

• Свого часу пообіцяла собі, що ніколи не буде важити більше 47 кг. За винятком вагітності, їй це вдалося.

• Викурювала в день по три пачки сигарет.

• Померла в день обрання Білла Клінтона на посаду Президента США.

Завершення життя

Одрі Хепберн померла в Швейцарії 20 січня 1993 року від апендикулярного раку. Вона знялася у 31 фільмі найвищої якості. Елегантність і стиль назавжди залишаться в історії кіно, актриса увійшла в «Топ-100 кінозірок всіх часів» за версією журналу «Empire».

У 2013-му році всіх вразив один ролик, часто крутився на ТБ. Сучасну шоколадку «Galaxy» рекламувала юна Одрі Хепберн. Всі губилися в здогадах: що це? Якась дуже схожа родичка зірки або її двійник? Виявляється, «воскресити» красуню для цього проекту допомогли новітні технології. Всього якась хвилинка, без слів, жестів. Вона просто знову подивилася на нас з телеекрану і легко посміхнулася.

Мотивувальні цитати Одрі Хепберн

Кажуть, кохання - найвигідніший вклад, чим більше віддаєш, тим більше отримуєш у відповідь. Не в тому річ: кохання найунікальніший внесок - чим більше його даруєш, тим більше народжується в вас самих. Якби всі це розуміли, наскільки легше було би жити.

Краса жінки має бути видна в її очах, це двері в її серце, те місце, де живе любов.

Жити - це як бігти по музею. І тільки потім ви починаєте по-справжньому усвідомлювати, що ви побачили, думати про це, наводити довідки в книгах і згадувати - оскільки ви не можете прийняти це все і відразу.

Я завжди задовольнялася тим, що в мене було, і немов білка ховала свої жолуді. Іноді жолудів було більше, іноді менше. Але ще не було випадку, щоб у мене не залишилося жодного.

Успіх - це все одно, що досягти якоїсь круглої дати і побачити, що ви анітрохи не змінилися. Успіх покладає на мене обов’язок жити так, щоб бути гідною цього успіху. А якщо пощастить, то навіть його пережити.

Люди значно більше, ніж речі, мають потребу в тому, щоб їх підібрали, полагодили, знайшли їм місце і пробачили; ніколи нікого не викидайте.

Віддавати - значить жити. Якщо припиниш віддавати, то не буде, для чого жити.

Якщо тобі знадобиться рука допомоги, знай: вона у тебе є - твоя власна. Коли ти станеш старше, ти зрозумієш, що у тебе дві руки: одна, щоб допомагати собі, інша, щоб допомагати іншим.

Минають роки, але не краса.

А ще Одрі Хепберн написала свої заповіді:

• Щоб губи стали спокусливими, говоріть добрі слова.

• Щоб очі блищали, шукайте в людях добро.

• Щоб не товстішати, поділіться їжею з голодним.

• Щоб волосся було густим, дозвольте немовляті його гладити.

• Щоб постава була гордою, несіть у собі відчуття, що вам ніколи не доведеться блукати на самоті.

11.05.2017


Переглядів: 1596

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 23.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21211)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17347)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14575)
• Допомога під час карантину [967] (14499)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14335)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14150)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14023)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13994)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13989)
• Живи до ста! [965] (13969)
• Бюджет і ми… [965] (13907)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13900)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13773)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13680)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13675)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13234)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13209)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (234)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (50)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (50)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (50)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (49)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (49)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (48)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (48)
• П’яний водій збив пішохода (34)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (34)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (33)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (33)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (33)
• Постачали наркотики до колонії (32)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (31)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"