Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №817 від 06.07.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Маловідоме про Шерлока Холмса

Маловідоме про Шерлока Холмса

Мисливське кепі, без якого важко представити себе Шерлока Холмса, ні словом не згадується ні в одній книзі Конан Дойля. Це самодіяльність ілюстратора перших видань Сіднея Пейджера.

Ні в одному романі Конан Дойла Холмс не говорить фразу «Елементарно, Ватсон». Вона з’явилася в першому звуковому екранізації.

Пригоди Холмса на сьогодні є самим екранизованим літературним твором у історії людства. Існує 213 офіційних екранізацій. Холмса в них грали 76 різних актерів. Спеціалісти, правда, вважають, що ціх фільмів давно вже більше трьох сотень. В різний час Холмса грали Кристофер Лі, Роджер Мур, Майкл Кейн і Пітер Кашинг, що славилися в немих хоррорах і цілком звукових «Зоряних війнах».

Виконавець графічного образу Холмса - художник Сидней Педджет.

Точна адреса детектива - Лондон, Бейкер-стрит, дом 2216. В час Конан Дойля будинку з такою адресою на вулиці не було, вона закінчувалася на номері 100. Будинок 2216 побудований пізніше, і зараз там знаходиться Музей Холмса.

В трьох розповідях Конан Дойла згадується Майкрофт Холмс, старший брат дослідника, який працює у британському МЗС. Другой родни у героя немає.

У 2002 році Шерлока Холмса прийняла в почесні члени Королівського товариства хіміків.

Всього Конан Дойль написав 4 повести і 56 розповідей про Холмса.

В червні вийшов в друк останный на даний момент збірник розповідей про пригоди Хілмса - «Шерлок Холмс, приватний детектив». Одного из авторов зовут І. В. Ватсон.

В розповіді Бориса Акуніна «Бранка башні» (сборник «Нефритовые четки») Ераст Фандорин і Шерлок Холм спільно розслідують злочин.

Згыдно Конан Дойлю, Холмс від часу вводить семипроцентний розчин кокаїну і морфію, але не дуже йому подобаэться опій. Згадайте, що всі три речовини були легальними в Англії описаного періоду.

Холмс зняв будинок на Бейкер-стріт, хоча Ватсон в одній розповіді говорив, що «на грошы, виплачені за оренду, його давно можна було купити».

Холмс завжди брав фіксовану плату за свої послуги детектива.

За всі твори Конан Дойла Холмс і Ватсон використовують озброєння зброї лише сім разів.

Холмс не знав, що Земля обертається навколо Сонця, запевняючи, що це невідповідна для його роботи інформація.

Після виходу творів Конан Дойля, дедуктивний метод став використовуватися кримінальною поліцією по всьому світу.

Втомившись від героя, Конан Дейл убив його в «The Last Case of Holmes» (1883), щоб звільнити для себе час для написання історичних романів.

Після высьми років незмінної істерики читаючої публіки по всьому світу Холмса пришлось повернути в «Собаці Баскервілей» (1901).

Найчисленіший офіційний фан-клуб Шерлок Холмс відкрився в 1934 році і з перервами функціонує по сей день.

Найчастіше Холмса грає британський актер Айлі Норвуд: на його рахунку 47 фільмів. Всі вони, правда, немі и були зняті в 20-ті роки минулого століття.

В радянській холмсіане герой Василія Ліванова ні словом не згадує про наркотики і, природно, не використовує їх. В іншому ж сериал вважається одним з найближчих до оригінального тексту екранізацією.

В 2006 році Василь Ліванов отримав орден Британської імперії за створення екранного образу Шерлоки Холмса.

Корній Чуковский, який редагував більшість канонічних перекладів про Холмса, відгукувався про них як про «напівбезглузда дрібниця».

Прототипом доктора Ватсона був реальний доктор Ватсон, який мешкав на Бейкер-стрит. У нього Конан Дойль лікував зуби.

Своїм улюбленим твором про детектива Конан Дойль незмінно називав «Пістряву стрічку».

Плащ з пелериною, який Холм носить в більшості екранізацій, насправді призначався для заміських прогулянок. Це як у наші дні ходити на ділові зустрічі в лижному комбінезоні.

У момент найвищої популярності книг про Холмса в Лондоні стався бум приватних детективних бюро: нові відкривалися кожен тиждень.

В початку XX століття кримінальна поліція в Єгипті ввела продукцію Конан до обов’язкової програми іспиту для слідчих.

Є версія, что продовжити цикл про Холмса Конан Дойла переконав особисто король Англії.

Днем нарождення Шерлока Холмса вважається 6 січня 1854 року, хоча напрямую про це не говориться ні в одній книзі.

Холмс - холостяк і самостверджений ненависник жінок. Щось схоже на флірт у нього було тільки з злочинницею Ірен Адлер в розповіді «Скандал в Богемии».

У різній час повісті і розповіді про Холмса писали син Конан Дойла Адріан, Ніл Гейман, Марк Твен, Стівен Кинг та президент США Франклин Рузвельт.

В неканонічних романах Холм протистояв Джеку Потрошителю, французькому суперкрадію Арсену Люпену, графу Дракулі та Ктулху.

«Молодой Шерлок Холмс» (1985) був першим фільмом з персонажем, повністю створеним комп’ютером.

У 1999-2001 роках вийшли два сезони мультсеріалу «Шерлок Холмс у XXII столітті».

У 1964 році книги про Холмса зайняли другу позицію в списку всесвітніх бестселлерів. На першому, як завжди, була Біблія.

В усіх канонічних повістях і розповідях мова ведеться від особи Ватсона. Только в двох - від Холмса. Ще дві розповіді написані від третього особи.

Конан Дойль гаряче вірив у примари, битви екстрасенсів.

Холмс був знятий на поштових марках Нікарагуа, Сан-Марино, Великобританії, Канади та ЮАР.

В 1953 році в Лондоні не без успіху пройшов балет про Шерлока Холмсе під назвою «Великий детектив».

Справжній сер Гаррі Баскервиль образився на відповідний роман і навіть стверджував, що насправді його написав не Конан Дойль, а його друг Флетчер Робінсон.

Є відомості, що перетворити першу розповідь про Холмса в літературний серіал Конан Дойла підштовхнув Оскар Уайлд.

До послуг Холмса, судячі з книг, прибігали уряд Франції та королівські династії Скандинавії.

В «Пригодах в пустому будинку» Холмс запевняє, що володіє прийомами японської боротьби барицу - абсолютно вигаданою (в відмінності від японської боротьби бартицу).

В 1902 році Конан Дойла посвятили в лицарі. Причому не за літературні заслуги, а за службу військовим лікарем в роки Англо-бурської війни.

На неіснуючу адресу «Бейкер-стрит, 2216, Шерлоку Холмсу» по сей день приходять тисячі листів. Місцеве поштовое відділення відразу доправляє їх у музей.

Конан Дойль спочатку придумав розв’язку, а вже потом накручував навколо неї злочин, тобто використовував індуктивний метод.

У лондонському музеї Шерлока Холмса на Бейкер-стріт грає музика Володимира Дашкевича з радянських «Пригоди Шерлоки Холмса і доктора Ватсона».

На початку ХХ століття в Америці почали неофіційно продаватися товари, «рекомендовані Шерлоком Холмсом», Конан Дойль, природно, не отримав за це ні пенні.

Майбутні кіно-холмсы Кристофер Пламмер і Василий Ляванов знялися в 1970 році в «Ватерлоо» Сергія Бондарчука і навіть з’явилися там в одному кадрі.

Першу екранізацію випустила в 1900 році американська компанія Edison. Фильм тривав менше хвилини, до наших днів він не дійшов.

Всього існує близько 800 радіоспектаклів про Холмса, і це тільки англійською мовою.

В одному из випусків детективного коміксу 135-річний детектив вітає Бетмена з успіхом розкриття злочину.

Існує 14 компьютерних и дві настільні гри про Шерлока Холмса.

В не пов’язаних між собою комедіях «Повернення Шерлока Холмса» (1987) і «Шерлок Холмс повертається» (1993) вчені перносять детектива в наші дні.

Конан-дойловские тексти про Холмса перекладені на 76 мови світу.

Вважається, що прототипом Мориарті був американський астроном Саймон Ньюкомб - геніальний учений зруйнував не одну кар’єру своїх недоброзичливців.

В повне академічне видання «Оксфордский словник афоризмів» містить 40 цитат від доктора Ватсона.

Конан Дойль вважав свої книги про Холмса такими собі дрібничками і був впевнений, що прославиться як автор історичних романів.

Перша повість про Холмса, «Етюд в багровних тонах», була написана Конаном Дойлем в 1887 році і тоді ж вийшла в журналі Різдво Бейтона. Останній збірник розповідей за його авторством, «Архів Шерлока Холмса», опублікований в 1927 році.

Телефон у Холмса з’являється в 1888 році, всього через десять років після його винаходу Олександром Беллом. Як це не дивно, але реального асистента Белла звали Томас Ватсон.

Холмс ніколи не фотографував місце злочину, хоча в вікторіанській Англії це було звичайною поліцейською практикою.

Оригінальні рукописи Конан Дойля майже не збереглися. Від «Собаки Баскервілей», наприклад, залишилося всього декілька сторінок. На аукціонах вони йдуть за багато сотень тисяч доларів.

Конан Дойль з самого початку хотів, щоб замість Ватсона таланти Холмса будуть відтіняти двоє тупих, але енергійних молодих констеблей - Сендіфер і Філіп.

В 2007 році в Новій Зеландії віддруковано тираж пам’ятних дводоларових монет з портретом Шерлока Холмса (у виконанні Ливанова).

06.07.2017


Переглядів: 1372

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14464)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14222)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13774)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13655)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (750)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"