Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №820 від 28.07.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс мандрівника

Летимо на Мальдіви! Що потрібно взяти з собою?

Летимо на Мальдіви! Що потрібно взяти з собою?

Докладні матеріали про необхідні атрибути будь-якого відпустки (включаючи аптечку), ми вже публікували на нашому сайті. Прочитати ці статті можна тут:

Якщо Ви вже придбали квитки, читайте далі, якщо ще ні - то чого чекає те? Вам сюди как путешествовать дешево.

Що повинно бути в аптечці кожного туриста

Ну, якщо вже заговорили про Мальдівах, то конкретизуємо питання і заглиблюємося в тему! Отже,

Які речі і ліки взяти з собою на Мальдіви

Обов'язкових щеплень для відвідування Мальдів немає. Якщо для вас турбота про своє імунної статусу в подорож понад усе, зверніть увагу на особистий календар вакцинації, який є у кожної людини - чи все зроблено вчасно. Врямя від останнього щеплення до передбачуваної подорожі - 2 тижні, для деяких вакцин 4-8 тижнів до відльоту, щоб організм встиг відреагувати.

Мальдівські острови - досить ізольоване від "великої землі" держава. Для захисту від епідемій і ряду захворювань мальдівські аеропорти і порти знаходяться під постійним санітарним контролем. Всіх туристів по прибуттю чекає санітарна перевірка, інспекція ввезених тварин і продуктів харчування.

Також в тропічному поясі є невелика ймовірність захворювання на малярію. За офіційними даними, малярія на Мальдівах знищена. Використання репелентів знижує ймовірність захворювання до 0,01%. Вообщем, якщо ви не збираєтеся цілодобово бродити в дикою місцях і цілодобово откісать в мангрових заростях, вишукуючи там щось особливе - впевнені, все складеться якнайкраще!

 

Природно, це ті медикаменти, які ви приймаєте регулярно (якщо такі є). Те, чим ви звикли користуватися і те, що гарантовано допомагає, якщо нездужає. Головний біль при акліматизації або легке харчове нездужання після ситного обіду - ну буває ... реалія.

Візьміть свої улюблені гігієнічні засоби, сонцезахисні засоби, косметику, контрацептиви. Якщо ви носите контактні лінзи - подбайте про рідини для них і запасну пару. Якщо ви втратите лінзу, то придбати її (або оптику) на місці буде проблемно. Магазини на Мальдівах в основному розташовані в столиці Мале, а ось на всіх інших курортах це здебільшого сувенірні магазинчики, не більше того. Враховуйте це.

Дорогі дівчата, інформація для вас! Салони краси на Мальдівах є не скрізь. Якщо ви віддаєте перевагу салонні укладання - можливо, тут вам доведеться робити це самим. Тому взяти необхідні кошти для волосся та інші речі - ваше завдання. Зате SPA-процедур і салонів на Мальдівських курортах дуже багато, поніжитися є де!

Медицина на Мальдівах

Кожен мандрівник, що купує тур, застрахований. Детальніше про систему туристичного страхування та суми страховки ви можете дізнатися з цієї статті:

 

Туристичне страхування: проблема чи можливість

Якщо говорити про систему охорони здоров'я на Мальдівах, то за здоров'я громадян і туристів відповідає 7 госпіталів і центрів охорони здоров'я, які розкидані по 19-ти атолів. Природно, там є персонал і штат фахівців: кваліфікованих медиків, сімейних лікарів, подібних нашим терапевтам, і так далі.

Найзначніше медустанову на Мальдівах - лікарня Indira Gandhi Memorial Hospital в Мале (сайт: www.igmh.gov.mv), розрахована на 275 місць. Після її відкриття в 2009 році якість медичних послуг на Мальдівах значно покращився.

Кваліфіковану медичну допомогу на Мальдівах можна отримати в ADK Hospital (також в столиці Мале). Тут є денний і нічний чергові відділення, стаціонар, цілодобова аптека і дентохірургія.

В принципі, якщо говорити про столицю в цілому, тут багато аптек, що пропонують великий вибір медикаментів, і кваліфіковані фармацевти. Більшість лікарів на Мальдівах - з Індії.

У будь-якому готелі Мальдів є контактні дані медустанов, якщо вам знадобиться лікарська консультація або медичні послуги. Пам'ятайте про свою туристичної страховці і виконуйте всі умови, прописані в полісі, щоб отримати необхідну допомогу і зберегти здоров'я і засоби.

У зв'язку з тим, що Мальдіви - острівна держава, в екстрених і термінових випадках для транспортування тут використовують гідроплани. У разі, якщо біда або погане самопочуття застали кого-небудь на далекому атолі під час занять дайвінгом або водними видами спорту - є спеціальні декомпрессионниє барокамери і лікувальний центр для дайверів.

Одяг для відпустки на Мальдівах

Як кажуть: "Відпочинок на Мальдівах - це 12-15 днів босоніж!"

На Мальдівах тепло і добре, і навіть жарко! Беріть з собою мінімум одягу, свободи і легкі наряди для комфортного відпочинку і багато красивих купальників. Віддайте перевагу натуральним матеріалам - бавовні, шифону ... в синтетиці буде некомфортно. Не забудьте футболку і одяг, що прикриває ноги. Якщо ви обгорите на сонці в перші дні відпустки - заховати "підгорілі" частини тіла виразно захочеться. Якщо ви летите на Мальдіви в міжсезоння - візьміть вітровку або дощовик.

Державна релігія на Мальдівах - іслам, в законодавстві значно вплив традиційного ісламського права (шаріату). Тому пам'ятайте про те, що мусульмани вітають стриманий стиль в одязі, не оголювалися через заходи. Тут заборонений нудизм, в разі якщо "потрапите" - загрожує штраф 1 000 USD.

Загальне правило щодо дрес-коду - орієнтуйтеся на рівень готелю, в якому ви будете відпочивати.

Оптимальне взуття для відпочинку: сандалі. Зручні, легко знімаються і добре продуваються.

Чого чекати від природи:

Відносно природних небезпек Мальдіви не обіцяють поганих сюрпризів. Тут немає небезпечних змій або великих тварин. Говорячи про комах, які можуть вкусити - вони є, але суттєвої загрози не становлять.

Мабуть, найстрашніша "загроза" на Мальдівах - це сонце. Ну і, мабуть, не зійти з розуму від блаженства)). Сонце на Мальдівських атолах активне. Обов'язково використовуйте сонцезахисні засоби з високим SPF-фактором (в тому числі і водостійкі, так як плаваючи згоріти теж можна). Намагайтеся триматися в тіні в жарку післяобідній час і будьте акуратніше з сонячними ваннами. Пам'ятайте, що сонячні промені проникають в воду і відбиваються від води. Носіть футболки, вільний одяг, головні убори, окуляри з якісними лінзами і використовуйте креми.

Сонячний опік - це не тільки косметичний дефект у вигляді червоного носика або веснянок. Активне сонце - причина передчасного старіння, появи зморшок, і, на жаль, в ряді випадків сонце може послужити причиною раку шкіри .. Не жартуйте з сонячними ваннами і будьте здорові!

 

Водні процедури

Купання в блакитній воді в легенях біля берегів Мальдів - ідилічна картина, і це відчуття запам'ятовується надовго. Чистий і тепла вода такого неймовірного кольору, що в це складно повірити! Тропічні риби, дайвінг, прогулянки на яхтах ...

Порада: плаваючи на курортах Мальдів, пам'ятайте про течіях, вони тут є. Якщо ви вибираєте дайвінг в якості розваги - відповідально поставтеся до інструктажу і порад професіоналів в навчальному центрі.

 

Водичка для пиття

Говорячи про питну воду, вибирайте бутильовану, думаємо, це логічний вибір. Водопровідна вода на Мальдівах ... ну, ви пам'ятаєте, де Мальдіви знаходяться? Ви бачили там великі прісні водойми або джерела? Водоносні пласти на островах є, але з кількістю "природною" води існують певні проблеми.

Додамо від редакції: дані поради більшою мірою підходять і для інших тропічних курортів і острівної відпочинку!

28.07.2017


Переглядів: 1743

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14464)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13776)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13655)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (756)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"