Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №843 від 11.01.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс спорту

Ростислав Волошинович: «Якби ми грали матчі упл у Рівному, то збирали б повні трибуни»

Ростислав Волошинович: «Якби ми грали матчі упл у Рівному, то збирали б повні трибуни»

Хавбек Вереса Ростислав Волошинович в інтерв’ю Sport Arena розповів про свій довгий шлях у рівненському клубі, згадав, як грав за сільську команду з Володимиром Адамюком та хто у Вересі відповідає за святкування дебютних голів в УПЛ.

Кар’єра Ростислава Волошиновича нагадує історію футбольної Попелюшки. Від самих низів – аматорського чемпіонату Івано-Франківської області – працелюбний гравець за кілька років доріс до УПЛ, де має стабільне місце в складі новачка ліги. Якщо когось ставити у приклад юнакам, які мріють через Прем’єр-лігу потрапити в сильніші чемпіонати, то саме історії на кшталт тієї, яку проживає у футболі Ростислав.

Нині ж Волошинович – «останній з могікан» Вереса зразка Другої ліги. 26-річний хавбек у відвертій розмові розповів свою історію сходження з низів до верхів, згадав про запрошення Володимира Мазяра та В’ячеслава Грозного, а також зізнався, що очікує на конкуренцію в команді.

«Двічі був на оглядинах в Кримтеплиці, але не дуже бажав їхати в Крим… Тому як закінчив університет, далі грав на область, а також тренував дітей»

— До літа минулого року ти не мав досвіду гри в Прем’єр-лізі. Страшнувато було починати відразу з чистого листа?

— Коли вийшов на заміну в грі проти Маріуполя (0:0), то був реальний «мандраж» – вперше в житті такі емоції відчув. Ноги справді тремтіли. Але загалом нічого страшного в УПЛ немає, треба просто прибрати зайве в думках.

— Традиційно казав собі, що в решти футболістів так само дві ноги, дві руки і т.д.?

— Маю двох старших братів, з якими багато спілкувався – вони допомогли порадами, передусім психологічними. Брати, які також грали на аматорському рівні, якраз і казали, що я нічим не гірший від інших. Мені потрібна така підтримка. А вже після матчу проти Зірки в Кропивницькому і забитого на виїзді голу я майже повністю акліматизувався, і грати стало легше.

— Через хвилювання ти не відразу потрапив й в основну обойму Юрія Вірта?

— Можливо. Я вийшов на заміну в Маріуполі, не грав проти Олександрії, зіграв тільки перший тайм проти Олімпіка. Тільки після голу Зірці зрозумів, що треба грати у той футбол, що вмію, нічого зайвого не придумувати. Тим більше що Вірт повірив в мої сили. На тренуваннях все виходило, а на полі бувало, що все правильне забував.

— Під час збору влітку, коли Верес в екстреному порядку комплектував команду, були побоювання, що не встигнете зібрати колектив?

— Ні, адже з новачків знав майже всіх. По-перше, у нас все ж лишилося вісім гравців із команди зразка Першої ліги. Романа Карасюка знав, Адамюка Володю – теж мій товариш. Наші села на Івано-Франківщині поруч, то ми колись за одну об’єднану сільську команду бігали «на область». Володя свого часу поїхав за Кримтеплицю грати, а мені не поталанило – в той час зробили операцію на апендиксі. Тому, в принципі, нікого з абсолютно невідомих гравців у Вересі не було, та й акліматизовуватися не було часу – починався чемпіонат.

— Знаю, що в Кримтеплицю тебе кликали доволі наполегливо…

— Двічі був там на оглядинах, але оскільки мені було лише 18 років, то мене хотіли в молодіжну команду. А я не вельми бажав їхати в Крим. Я домашня людина, і взагалі не дуже ті краї люблю – російська мова, люди не такі привітні… Тому закінчив університет, тренував дитячу групу хлопців 2002 р.н. і грав на область.

Все змінив випадок – товариський матч Тернополя в Івано-Франківську. В тому поєдинку я забив їм гол, і мене тренер забрав відразу в Першу лігу. Тоді мені вдалося відіграти всі матчі в основі, а сам я дуже полюбив ту команду.

— Як сталося, що міг опинитися в Сталі та Говерлі, але весною 2016 року опинився у Вересі?

— Після Тернополя Володимир Мазяр запросив на перегляд, але не вийшло – вже дуже скуто себе почував. Домовилися з Мазяром, що ще пограю в Першій лізі та пізніше повернемося до питання. Тоді я почав грати за іншу команду з Тернополя – Ниву. Коли ж її розформували, проблем із новою командою вже не було. Телефонував багато хто, бо вважаю, що гарний рік провів у Ниві.

В результаті поїхав на оглядини в Говерлу. В’ячеслав Грозний брав мене, але Бог милував – допоміг уникнути подальших проблем трансферний бан клубу. Говерла вже не могла нікого з нових заявляти.

Після того, можна сказати, руки трохи опустилися, і я вже надумав повернутися грати «на область» та дітей тренувати. Але знову зателефонував Мазяр і запросив у Верес, який він якраз прийняв. Думав: «Друга ліга, куди там їхати?» Але спробував, і бачите, як все склалося – тепер ми в Прем’єр-лізі.

— Діти, яких тренував, зараз їздять підтримувати тебе на матчі Вереса?

— О, ми досі спілкуємось та підтримуємо одне одного. На матч с Зіркою я організував квитки, і тоді приїхало півсотні дітей. І їм приємно, і мені – колись тренував дітлахів, а тут вже їхній тренер в УПЛ грає.

«Якби мені хтось колись сказав, що я буду грати в УПЛ та заб’ю гол, то розсміявся б»

— Повернімося до літа минулого року. Чекали такого, що як вийдете на перші матчі в УПЛ, то Вересу насиплять повну «торбу» голів?

— Особисто в мене взагалі такого не було. Звісно, не готувалися в лідерах бути, думав, аби не осоромитися, не на виліт стояти. Згодом побачили, що в команду приходять дуже сильні гравці, що клуб має чіткі плани і стратегію. То чому би не виконувати ті цілі? Іщенко, Сімінін, Кобін, Бандура, Федорчук – як ми могли програвати з ними? Зібралися бійці, які ще не сказали останнього слова у футболі.

— Ти граєш на фланзі разом з Сімініним. Надійно атакувати, маючи за спиною «містера підката»?

— На тренуваннях ми навпаки граємо один проти одного. То скажу, що проти більш жорсткішого хлопця не грав, ніж Сергій. Коли граєш проти нього на тренуванні, то в матчах діяти вже трохи легше.

— Верес точно буде поповнюватися цієї зими. Куди вам треба передусім новачків, як гадаєш?

— Треба створити загальну конкуренцію, я по собі відчуваю це. Щоб ніхто розслабленим не виходив, щоб навіть на тренуваннях конкурувати. А куди треба передусім новачків? В атаку точно не завадить – там одному Михайлу Сергійчуку важко.

— Восени пішов з Вереса Валерій Федорчук, також може покинути команду Василь Кобін… Без найдосвідченіших гравців важче буде молодим, як ти?

— Як і Валерій в свій час, так і Василь, обидва дуже багато підказують нам. Починаючи від того, як відкриватися, куди бігти. Я не маю якоїсь довгої історії навчання футболу, фактично все на практиці пізнавав, тому легше було з їхніми підказками. Причому саме підказками, а не «втиканнями», як це часто буває у досвідчених гравців. І я не сприймаю це як образу – старші підказують, а мені є чому вчитися.

— Верес часто критикують, що ви вже не рівненська, а львівська команда. Чіпляють за живе такі слова?

— Ми не звертаємо на те уваги. Ніколи не відчуваємо себе командою без підтримки, бо до нас постійно приїздять наші вболівальники. Залишилося тільки дочекатися стадіону в Рівному. У мене немає сумнівів, що якби ми грали матчі УПЛ у Рівному, то збирали б повні трибуни. Зараз я єдиний, хто залишився у команді з Другої ліги, тому дуже легко пригадати, як нас люблять в Рівному. Багатьох вірних вболівальників я особисто знаю, з багатьма у Facebook переписуюся. І це найщиріші друзі, бо вони з нами в біді та в невдачах.

— Ти виокремив в цьому сезоні матч із Зіркою, коли сам забив, але з Динамо зіграв не менш вдало. Не здалося, що тоді навіть динамівці розгубилися під час твоїх забігів і дриблінгу на фланзі?

— Можливо, через те, що дуже добре тоді увійшов у гру. Багато що від першого контакту з м’ячем залежить. Тоді все вийшло впевнено й увесь матч літав полем. Але однаково гру з Зіркою більше запам’ятав, бо сам гол забив. Якби мені хтось колись сказав, що я буду грати в УПЛ і забивати там, то розсміявся б.

— За дебютні голи як виставляєтеся в команді?

— Стандартний набір – кока-кола та піца. Володя Адамюк за цим уважно стежить та всіх «душить» в разі чого (сміємося). Ну але це ж святе – з товаришами по команді спільно порадіти.

11.01.2018Юрій Конкевич


Переглядів: 1614

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14464)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13774)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13655)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (755)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"