Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №846 від 01.02.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс розваг

Найкорисніша риба у світі

Найкорисніша риба у світі

Скумбрія – аристократка серед своїх побратимів, вона відноситься до блакитної породи окунеподібних. Її друга назва – макрель, однак так цю рибу прийнято називати в англомовних країнах. Взагалі до сімейства скумбрієвих входить 51 вид риб, причому у більшості з них мають важливе промислове значення. Ця риба любить тепло. Скумбрії в пошуках теплих вод постійно мігрують в Мармуровому і Чорному морях, вздовж узбережжя Америки. Її також ловлять в Японії та Австралії. Є австралійська, атлантична, японська та африканська скумбрія.

Ця риба визнана найкориснішою морською рибою, оскільки найменше з усіх видів риб насичена руттю, яка потрапляє з морської води

У скумбрії присутня величезна кількість різних вітамінів, мікро – і макроелементів.

Вона містить:

засвоюваний в 3 рази швидше, ніж яловичий, білок: в 100 грамах цієї риби міститься до половини його денної норми споживання;

жирні кислоти Омега-3, завдяки чому нормалізується рівень холестерину;

вітамін В12: завдяки його змісту на клітинному рівні підвищується споживання кисню;

вітамін А, необхідний для росту і регенерації шкіри і слизових оболонок;

риб’ячий жир: він розширює кровоносні судини серцевого м’яза, що викликає скорочення утворення тромбів у кровоносних судинах;

фосфор, зміцнює кістки і зуби;

сірку, яка допомагає боротися зі шкідливими бактеріями;

цинк: він необхідний для функціонування кожної клітини в організмі;

марганець, виявляє вплив на розвиток скелета;

калій, якого потребують м’які тканини;

натрій для підтримки в клітинах організму водно-сольового балансу;

нікотинову кислоту та вітамін D для зміцнення кісток і нервової системи;

селен, необхідний для нормального функціонування імунної системи.

Калорійність скумбрії

Незважаючи на жирність, калорійність скумбрії невисока: у 100 грамах продукту міститься близько 200 калорій. Навесні жирність цієї риби низька (близько 3%), тільки восени вона доходить до 30% від ваги тіла риби, тому осіння жирна скумбрія – відмінний джерело Омега-3 жирних кислот і вітамінів: групи D і B 12.

Користь скумбрії

Завдяки такій величезної кількості корисних речовин прийом в їжу скумбрії сприяє:

збільшенню захисних сил організму;

зниження ризику виникнення онкологічних захворювань;

поліпшенню зору;

зниження головного болю, болю при артриті і артрозі;

перешкоді утворення холестеринових бляшок;

насичення кровообігу серця і мозку;

поліпшенню пам’яті;

послаблення псоріазу;

регулювання обміну речовин і рівня гормонів;

скорочення вмісту канцерогенів;

Корисна скумбрія:

- майбутнім матерям і годуючим жінкам – для харчування плода і підтримки лактації;

- підліткам – для нормального формування внутрішніх органів;

- маленьким дітям, для рівномірного розвитку мозку і організму загалом.

Також помічена її користь для профілактики атеросклерозу, її потрібно вживати хворим на цукровий діабет і людям похилого віку.

Вживання в їжу жирної риби оберігає від астми: люди з низьким вмістом магнію більш схильні її нападів. Люди, які часто вживають скумбрію, менше відчувають депресію.

Шкода скумбрії і протипоказання

Шкода від скумбрії може виражатися у виникненні алергічних реакцій і з’являтися при індивідуальній непереносимості риби і морепродуктів.

Скумбрія в копченому або солоному вигляді може завдати шкоди тим, хто страждає гіпертонією, захворюваннями шлунково-кишкового тракту, нирковою недостатністю та захворюваннями печінки.

Користь і шкода скумбрії – тонка межа: в цілому скумбрія може завдати шкоди здоров’ю тільки тоді, коли її вживають у великих кількостях, однак при збалансованому харчуванні вона – незамінне джерело вітамінів і корисних речовин.

Запікаємо скумбрію з овочами у фользі

4 скумбрії;

150 грамів твердого сиру;

3 морквини;

4 цибулини;

3 столові ложки майонезу;

3 столові ложки сметани;

зелень кропу і петрушки;

сіль, олія.

Приготування:

Скумбрію розморозити, почистити і помити. Розділити на філе, видалити кісточки і порізати на великі шматки.

Цибулю почистити від шкірки, помити і порізати кільцями або півкільцями.

Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці або порізати кружечками.

На розігріту сковорідку з олією викласти цибулю і підсмажити до золотистого кольору, додати моркву і ще смажити на маленькому вогні близько 10 хвилин.

Зелень кропу і петрушки промити, просушити і дрібно порізати.

Твердий сир натерти на крупній тертці.

В окремій посудині перемішати натертий твердий сир зі сметаною, майонезом, декількома ложками води і зеленню. Посолити до смаку.

Форму для запікання застелити фольгою і викласти спершу шар смаженої цибулі з морквою, поверх овочів – шматки скумбрії, і все це залити сирною масою.

Форму накрити фольгою і поставити в розігріту духовку.

Запікати 30 хвилин при температурі 180º, а потім зняти фольгу і пекти ще 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Скумбрія у білому вині з помідорами

4 тушки скумбрії

4 помідори

1 головка часнику

свіжа зелень петрушки

1 склянка білого сухого вина

¼ лимона

соняшникова олія для змащування

сіль, перець до смаку.

Приготування:

Скумбрію випатрати, помити, посолити, збризнути соком з четвертинки лимона, залишити на 30 хв. маринуватися.

Очистити і дрібно порізати часник. Посікти петрушку.

Помідори помити, розрізати навпіл, ложкою вибрати трішки м’якоті, щоб утворилися маленькі заглибинки. У ці ямки покласти по щіпці подрібненого часнику.

Викласти цілі тушки скумбрії у глибоке деко, щедро змащене олією. Між рибинами порозкладати половинки помідорів з часником.

Посолити, поперчити, полити білим вином і запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин.

Подавати рибу разом із помідорами, посипавши страву посіченою петрушкою.

01.02.2018


Переглядів: 1868

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (729)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"