Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №847 від 16.02.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як вибирати світильники для натяжної стелі

Як вибирати світильники для натяжної стелі

Сучасні дизайнерські рішення з оформлення квартири або офісу вимагають застосування новітніх технічних засобів. Тому, оснастивши приміщення натяжною стелею, слід подбати про відповідний йому світильнику. Як правильно вибрати світлотехнічні пристрої для натяжної стелі? Давайте в цьому розберемося.

Які Світильники підходять для натяжних стель?

Натяжні стелі являють собою закріплене на профілі (багеті) полотнище. Воно може бути виготовлено з тканини або з плівки ПВХ. Матеріал відрізняється відносно низькою термостійкістю. Так, при експлуатації світильники з потужними лампами (в першу чергу лампами розжарювання) сильно нагрівають навколишнє поверхню. Під впливом високої температури (понад 50 градусів) полотно може пожовтіти, втратити еластичність, потріскатися. А це означає, що і термін його служби значно скоротиться. Щоб цього уникнути, слід правильно вибрати і встановити світильник - та й годі.

Найчастіше для натяжних стель вибирають світильники з галогенними або світлодіодними джерелами освітлення, рідше - з енергозберігаючими люмінесцентними.

Як ми вже відзначали, матеріал натяжної полотна накладає певні обмеження на потужність джерел світла. Так, потужність галогенових ламп не повинна перевищувати 35-40 Вт, люмінесцентних - 50 Вт. Також слід взяти до уваги особливості конструкції освітлювальних приладів і форму плафонів. Світильники повинні знаходитися від поверхні полотна на відстані не менше 15-20 см.

Установка світильників типу «тарілка» в разі натяжних стель категорично заборонена. Через щільного прилягання джерел світла до поверхні і погану циркуляцію повітря полотно може бути пошкоджено впливом високих температур!

Якщо ж ви все-таки вирішили зупинити свій вибір на світильниках з традиційними лампами розжарювання, то відстань від них до поверхні стелі повинна бути не менше 40 см.

Види світильників для натяжних стель

Існує досить велика кількість класифікацій світильників: за типом кріплення, по конструкції, по дизайну, по джерелу освітлення ... Поговоримо про це детальніше.

За типом кріплення для натяжних стель найчастіше використовуються світильники:

  * Підвісні (люстри)

Таку назву ці світильники отримали за принципом монтажу - вони підвішуються на гак, вмонтований в базову стелю. При цьому сам світильник має спеціальне кріплення, зазвичай у вигляді трикутника. Це один з найпростіших варіантів кріплення. При цьому важливо, щоб майстер перед тим, як натягувати полотно, зробив у ньому отвір в потрібному місці. Потім залишиться тільки зміцнити його спеціальним кільцем і протягнути через нього підвіс.

Що стосується цінової категорії, то серед різноманіття підвісних світильників є як бюджетні, так і елітні моделі - від тисяч до сотень тисяч рублів.

  * Накладні

Для монтажу накладних світильників потрібно заздалегідь підготувати заставну базу з підведенням електроживлення. Після того як натяжна стеля встановлений, наклеюються накладні кільця і ??робляться отвори на місці розташування світильників, тобто накладні світильники встановлюються прямо на полотні, буквально накладаються на нього. Через особливості подібних конструкцій слід враховувати потужність використовуваних ламп. Ідеальним варіантом стануть світлодіодні світильники - при такому освітленні полотно пололке нагрівається незначно.

Накладні світильники, як правило, коштують дешевше підвісних.

  * Вбудовувані

Такі світильники кріпляться за тим же принципом, що і накладні. При цьому вони мають кріплення пружинного типу, який вставляється в отвір в підвісній стелі, де пружина розпрямляється, що дозволяє щільно притиснути світильник до обшивки стелі. Із зовнішнього боку полотно оформляється декоративною накладкою. Візуально створюється враження, що світильник зливається зі стелею. Подібні конструкції в меншій мірі привертають уваги, їх головна мета - освітлювати приміщення. Тому вони часто використовуються в офісах.

Як правило, це недорогі світильники.

За кількістю джерел світла виділяють світильники:

  * Точкові

Особливість точкових світильників полягає в тому, що вони невеликі за розміром і розраховані на одну лампу, тому для повноцінного освітлення необхідно кілька таких світильників. Вони добре виглядають на кухні, у ванній, в коридорі. Зона освітлення подібних приладів зазвичай не більше 30 градусів, тому їх слід встановлювати рядами.

Ціни на точкові світильники досить низькі, середня вартість одного - 500-1500 рублів.

У світильників загального освітлення кут випромінювання повинен становити не менше 60-90 градусів. Для місцевого освітлення застосовують світильники з кутом не менше 40 градусів.

  * Каскадні

Це вбудовуються конструкції, що представляють собою платформу, на якій закріплено кілька освітлювальних елементів - вкручених плафонів або світильників на підвісці. Каскадні конструкції створюють в кімнаті атмосферу вишуканої елегантності, допомагають розмежувати зони в приміщенні. В останні роки в дизайнерському середовищі намітилася тенденція розміщувати каскадні світильники над обіднім столом.

Дизайнери пропонують безліч оригінальних моделей. Однак такі вироби коштують недешево.

Відповідно до можливістю регулювати світловий потік виділяють світильники:

  * Статичні і поворотні

Перші не мають рухомих елементів і забезпечують «стаціонарне» освітлення. Другі мають рухомий зовнішньої частиною. Це дає можливість регулювати напрямок світлового променя, що буде доречно, наприклад, під час прийому гостей - щоб за великим столом висвітлити обличчя присутніх.

Залежно від використовуваного джерела світла вироби можна класифікувати на:

  * Світлодіодні світильники для натяжних стель

Подібні освітлювальні прилади працюють за допомогою напівпровідника - світлодіода. У ньому, на відміну від звичайної лампи розжарювання або люмінесцентної лампи, електричний струм трансформується прямо в світлове випромінювання. Світлодіодні світильники дають теплий жовтуватий або холодне біле світло, майже не нагріваються, вони міцні, мають тривалий термін експлуатації, а також є енергозберігаючими. У них, мабуть, тільки два недоліки - висока ціна і неможливість заміни ламп (зазвичай вони вбудовані в світильник): в разі перегоряння міняти доведеться весь освітлювальний прилад.

  * Галогенні світильники

Світильники з галогенними лампами мають дуже якісну передачу кольору, високу яскравість і чітку спрямованість випромінювання. У порівнянні зі світлодіодними світильниками, вони не володіють високими показниками енергозбереження. А ось якщо їх порівнювати з лампами розжарювання, то галогенні мають більш високу світлову віддачу і служать в два рази довше.

У галогенний світильник вставляють зазвичай невеликі лампи, часом їх навіть не видно.

  * Енергозберігаючі люмінесцентні світильники

Будь-світильник, в тому числі і розташований на натяжній стелі, стає енергозберігаючим, коли в нього вставлені енергозберігаючі люмінесцентні лампи. Їх особливість полягає в тому, що вони мають дуже високу світловіддачу - співвідношення між світловим потоком і споживаної потужністю. Це дозволяє економити електроенергію. Однак такі лампи більші за розміром і їх вийде розмістити далеко не в кожному світильнику.

Якщо ви не хочете, щоб при погляді на світильник вам різало від світла очі, вибирайте моделі з функцією dark light reflector. Вихідний світловий пучок в них м'який.

Як вибрати світильники для натяжних стель

При виборі світильника в першу чергу слід враховувати інтер'єр приміщення, для якого ви його купуєте. Стриманий модерн, дизайнерський шик або класична розкіш - все залежить від того, який ви бачите вашу кімнату цілком.

Не забувайте про граничній потужності світильників, але про це ми розповіли раніше.

Для тканинного полотна вибір світильників ширше, так як воно добре переносить високі температури. Підійдуть і галогенні, і енергозберігаючі, і світлодіодні освітлювальні прилади. Для ПВХ ідеальним варіантом будуть світлодіодні світильники.

На натяжна стеля можна встановити як один світильник, так і ряд точкових, а можна використовувати обидва типи. Зауважимо, що сучасний дизайн приміщень передбачає кілька джерел світла, тому систему освітлення варто ретельно продумати. Обов'язково візьміть до уваги геометрію і оформлення світильників: круглі або квадратні, однотонні або з малюнком і т. Д.

Як ми переконалися, встановити потрібне саме вам освітлення не складе проблем. Головне - врахувати всі нюанси приміщення, технічні характеристики світильника і особливості натяжної стелі. Якщо до всього цього підійти обдумано, результат перевершить всі очікування.

16.02.2018


Переглядів: 1780

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17210)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13851)
• Бюджет і ми… [965] (13785)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (789)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (74)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (74)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (73)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"