Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №858 від 26.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як перевірити чи якісний мед ви купили

Про користь меду напевно чули всі. Але зараз ми хочемо розповісти вам про те, як купити мед, і не натрапити на підробку. 

Тож на що варто звертати увагу, коли ви вибираєте мед?

Колір

Перше, на що ми звертаємо увагу, це на колір продукту. Колір меду може бути від майже безбарвного до темно-коричневого. В основному, переважають світлі тони, однак такі сорти меду як гречаний, вересовий і каштановий мають більш темні кольори в діапазоні від темно-жовтого до червоно-коричневого. Слід зазначити, що темний мед корисніший за світлий. У ньому міститься більше мінеральних і інших речовин.

Аромат

Справжній мед володіє специфічним, яскраво вираженим запахом. Аромат меду властивий для рослини, з якої він був виготовлений. Якщо мед не має запаху або пахне кислинкою – можливо, він виготовлений з цукрового сиропу, або неправильно зберігався. Так що відсутність аромату, або будь-який неприємний запах повинен змусити вас утриматися від покупки такого продукту.

Консистенція

Консистенція (в’язкість) більшості сортів меду, який збирається бджолами в наших краях, відразу після відкачування сиропоподібна. У процесі осідання (2-4 тижні) консистенція стає в’язкою і тягучою. Після кристалізації (через 2-3 місяці після відкачування) мед стає щільним, кристалоподібним. На властивість меду кристалізуватися і на швидкість кристалізації впливає, насамперед, співвідношення глюкози і фруктози. Чим більше в меді глюкози, тим швидше починається і відбувається кристалізація.

Якщо ви купуєте взимку або ранньою весною рідкий мед — це або перетоплений продукт, або фальсифікат.

Слід зробити одне важливе зауваження: стійкість меду проти нагрівання невисока. Лікувальні властивості нагрітого або перетопленого продукту знижуються. При 40 °С і вище мед втрачає свої корисні властивості і перетворюється в просту солодку субстанцію (практично – звичайний глюкозо-фруктозный сироп). При цьому мед втрачає бактерицидні властивості та аромат. Тепло змінює колір меду – він стає більш темним, іноді коричневим.

Під час перетоплювання меду нечесні на руку ділки можуть додавати різні домішки: цукор, патоку, борошно, крохмаль, крейду та інші речовини, через можливий розвиток у продукті процесів бродіння. При покупці вас повинні насторожити бульбашки на поверхні меду, кислуватий запах, а також розшарування. Пам’ятайте – якісний мед після кристалізації має однорідну консистенцію.

Як же перевірити якість меду в домашніх умовах?

Візьміть у продавця невелику баночку меду, і проведіть вдома кілька простих експериментів.

– Хороший мед повністю розчиняється в трохи теплій воді, надаючи їй жовтувате забарвлення. Якщо ви розчинили у воді ложку купленого меду, і виявили осад, пластівці або які-небудь суспензії – радимо більше не купувати продукти у цього продавця.

– Борошно і крохмаль в меді можна знайти, застосувавши настойку йоду. У водний розчин меду вноситься декілька крапель настойки йоду, після чого неякісний мед, що містить борошно або крохмаль, набуває синій колір.

– Якщо підробка містить цукрову патоку, то такий мед стає клейким і не кристалізується, а якщо до водного розчину такого меду додати кілька крапель 96% етилового спирту, то у пробі з’явиться білий осад.

– Перевірити мед на наявність у ньому домішок соди або крейди також можна в домашніх умовах. Для цього потрібно розчинити ложку меду в теплій воді, а потім додати до розчину кілька крапель оцту. Якщо в продукті знаходяться якісь домішки, хімічна реакція не змусить себе чекати.

– Існує ще один народний спосіб визначити якість меду: розітріть маленьку крапельку на тильній стороні долоні. Через 3-5 хв. натуральний мед вбереться без залишку, ну а якщо залишився липкий, трохи блискучий слід, значить присутні якісь сторонні добавки.

26.04.2018


Переглядів: 1591

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13879)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (805)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (75)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"