Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №869 від 13.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Грета Гарбо -

Грета Гарбо -

цікаві факти з життя актриси

Грета Гарбо – талановита актриса, яка виконала багато яскравих ролей у кіно. «Мата Харі», «Гранд-Готель», «Анна Кареніна», «Розмальована вуаль», «Королева Христина», «Дама з камеліями», «Ніночка» — фільми, завдяки яким вона запам’яталася глядачам.

«Королева Голлівуду» з’явилася на світ в Стокгольмі, сталося це у вересні 1905 року. Грета Гарбо народилася в малозабезпеченій сім’ї. У віці 15 років дівчинка втратила батька, з яким у неї були близькі стосунки, чоловік помер від туберкульозу. Сім’я потребувала грошей, що змусило Грету кинути школу і піти працювати.

Якийсь час майбутня зірка Голлівуду заробляла на життя, допомагаючи в перукарні, потім влаштувалася в один із стокгольмських магазинів. Перший досвід роботи перед камерою Гарбо набула, знімаючись для рекламних роликів універмагу.

Непересічна зовнішність і талант молодої актриси дозволили їй привернути увагу комедійного режисера Еріка Петчера. Грета Гарбо отримала невелику роль в його новому фільмі «Петер-бродяга». Німе кіно було представлено на глядацький суд у 1922 році.

У цьому ж році Грета почала займатися в театральній школі, яка працювала при Королівському драматичному театрі Стокгольма. Разом з нею вчилося багато майбутніх зірок, приміром, Альф Шеберг, Мімі Поллак. Завдяки заняттям у школі починаюча актриса зустріла режисера Моріца Стіллера. Цей чоловік, вражений талантом Грети, особисто зайнявся її навчанням. Цікаво, що саме він вигадав псевдонім, під яким їй судилося прославитися. Справжнє прізвище зірки – Густафссон.

Грета Гарбо досягла вершин популярності, знімаючись в німому кіно. Першою її серйозною перемогою стала головна роль у картині «Сага про Йесте Берлинге». Фільм розповідає історію життя пастора, який волею долі втратив свій сан і перетворився у шведського донжуана. Головну чоловічу роль у цій стрічці виконав Ларс Хансон.

Фільм «Сага про Йесте Берлинге» попався на очі Луїсу Б. Майєру. Гра Грети справила сильне враження на людину, яка стояла біля витоків Metro-Goldwyn-Mayer. Луїс переконав висхідну зірку німого кіно співпрацювати з його кіностудією. Картини з участю Гарбо почали виходити одна за одною.

• «Безрадісний провулок».

• «Потік».

• «Спокусниця».

• «Плоть і диявол».

• «Любов».

• «Божественна жінка».

• «Таємнича дама».

• «Жінка справи».

• «Дика орхідея».

• «Єдиний стандарт».

«Поцілунок» — останній німий фільм, в зйомках якого взяла участь Грета Гарбо - жінка нещасна в шлюбі з літнім багатієм, незадоволеність штовхає її в обійми красивого молодого адвоката. Закохані змушені приховувати свій роман, так як обдурений чоловік може розправитися з ними. Задля збереження таємниці їм доводиться на якийсь час припинити зустрічі. Саме тоді в житті Ірен з’являється третій чоловік.

Багато хто сумнівався в тому, що Грета здатна успішно переключитися на звукові фільми. Лише деяким зіркам того часу це вдавалося. Керівництво студії довго відкладав її перехід, побоюючись негативної реакції глядача. Однак сумніви виявилися марними, хриплуватий голос актриси відразу ж зачарував усіх, став її своєрідним фірмовим знаком.

З біографії Грети Гарбо випливає, що вперше вона знялася у звуковому фільмі в 1930 році. Саме тоді на глядацький суд була представлена картина «Анна Крісті», в якій актрисі, звичайно ж, дісталася ключова роль. Її героїнею стала жінка, яка кидає сімейну ферму і переїжджає у велике місто. Обставини змушують її заробляти на життя в якості нічного метелика. Кілька років потому вона знаходить можливість залишити це ганебне заняття, однак минуле не перестає переслідувати її.

Тепло були зустрінуті глядачами картини «Роман» і «Натхнення», в яких зірці також дісталися яскраві ролі. У 1931 році актриса знялася у фільмі «Сьюзан Ленокс: падіння і злет». Ця єдина її спільна картина з Кларком Гейблом, ще одним кумиром того часу. Ні для кого не була секретом взаємна неприязнь, яку відчували один до одного зірки. Кларк звинувачував Грету в снобізмі, тоді як вона сама негативно відгукувалася про його талант.

Багато фільмів з Гретою Гарбо прикрасили собою золотий фонд кінематографа. Приміром, «Мата Харі» — одна з найвідоміших картин за участю зірки. У цій стрічці актриса блискуче втілила образ легендарної шпигунки, яка була готова на все заради того, щоб добути секретні відомості.

Зйомки в мелодрамі «Гранд-Готель» — ще одне досягнення Гарбо. У цій картині актрисі дісталася роль балерини Грусинской. Героїня Грети закохується в аристократа-шахрая, який намагається викрасти її кольє з перлин, для того щоб розрахуватися з картковими боргами.

В історичній драмі «Королева Христина» Гарбо переконливо зіграла молоду правительку Швеції. Героїня править країною, яка переживає важкі часи. В мелодрамі «Дама з камеліями» актриса виконала роль веселої і цинічної Маргарити Готьє, яка постає перед необхідністю робити непростий вибір. За її увагу борються бідний молодий дворянин Арман і багатий барон де Варвіль. Перший може запропонувати їй лише свою любов, тоді як другий готовий оплачувати всі її забаганки.

«Анна Кареніна» — ще один знаменитий фільм з участю «королеви Голівуду». Грета переконливо зіграла жінку, яка виявляється в полоні пристрасті.

В 1941 році на глядацький суд була представлена комедійна мелодрама «Дволика жінка». Це був останній повнометражний фільм, в якому знялася талановита актриса Грета Гарбо. Зірка втілила образ Карен, чарівної інструкторші з гірських лиж. Коли героїня дізнається про те, що чоловік обманює її з іншою жінкою, вона винаходить оригінальний спосіб провчити його. Карен видає себе за свою неіснуючу сестру-близнючку Катрін. Ефектна і екстравагантна «сестра» зводить з розуму невірного чоловіка.

У 1951 році Гарбо отримала американське громадянство. У 1953-му актриса влаштувалася в Нью-Йорку. У семикімнатній апартаментах на Манхеттені вона прожила до кінця життя. Грету неможливо було зустріти на голлівудських вечірках. Вона воліла витрачати час на подорожі в компанії близьких друзів.

Актриса часто відвідувала Західну Європу, любила круїзи по Середземному морю, які організовував мільярдер Арістотель Онассіс, каталася на яхті, що належить родині Ротшильдів. Також Грета регулярно здійснювала тривалі піші прогулянки по місту, що допомагало їй підтримувати себе у формі.

Що відомо про особисте життя Грети Гарбо? Можна з упевненістю стверджувати, що знаменита актриса жодного разу не вступала в законний шлюб. Таке рішення вона прийняла усвідомлено, так як не бажала розлучатися зі своєю свободою.

Звичайно ж, у «королеви Голівуду» було багато романів. Під час роботи над картиною «Плоть і диявол» вона почала зустрічатися з актором Джоном Гілбертом. Їх відносини ледь не закінчилися шлюбом, однак Грета залишила Джона прямо біля вівтаря. Також у актриси був любовний зв’язок з відомим письменником Еріхом Марія Ремарком, який входив до числа палких шанувальників її таланту.

Успішний бізнесмен Джордж Шлее – ще один знаменитий коханий Гарбо. Вони зустрічалися протягом багатьох років, проте підприємець так і не розлучився з законною дружиною. Також актрисі приписували романтичні стосунки з відомим фотографом Сесілом Битоном, однак згодом цей чоловік зізнався у своїй гомосексуальності.

Дітей у Грети Гарбо не було.

Ще в кінці 70-х за «королевою Голлівуду» почали полювати папараці. Журналісти постійно вистежували її, щоб зафіксувати на плівку постарілу зірку. Папараці не залишали жінку в спокої до самої її смерті.

Зірка пішла з життя у квітні 1990 року. Актриса померла від ниркової недостатності, покинула цей світ у віці 84 років. Смерть наздогнала її в одній з приватних клінік Нью-Йорка.

13.07.2018

Цікаві факти • Ходили чутки про те, що актриса зустрічається не тільки з чоловіками, але і з представницями своєї статі. Приміром, Гарбо приписували романтичні стосунки з письменницею Мерседес де Акоста, з актрисою Луїзою Брукс. • Грета уникала публічних заходів, вкрай рідко давала автографи та інтерв’ю, не підтримувала зв’язки з шанувальниками. Її неможливо було побачити навіть на прем’єрах власних картин. • Вже після смерті актриси стало відомо про те, що вона була таємним агентом спецслужб Сполучених Штатів під час Другої світової. Зірка брала активну участь в антифашистському опорі. Приміром, вона займалася порятунком євреїв, які проживали в Данії. • Стиль Гарбо досі не втратив актуальності. Приміром, саме на його основі творила свій образ актриса Рената Литвинова. Мармуровий колір обличчя, червона помада, яскравий макіяж очей, тонкі брови – все це увійшло в моду завдяки Греті. Актриса віддавала перевагу речам простого крою, любила закриті сорочки і сукні, чоловічі піджаки.


Переглядів: 1727

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (821)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (68)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"