Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №900 від 14.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс політики

Контрнаступ на бідність

Контрнаступ на бідність

Не тільки курс на ЄС і НАТО, а й побудова українського добробуту - Петро Порошенко на Форумі “Відкритий діалог»

Контрнаступ на бідність Не тільки курс на ЄС і НАТО, а й побудова українського добробуту - Петро Порошенко на Форумі “Відкритий діалог”.

До столичного Палацу Спорту з регіонів з’їхалися в суботу тисячі активістів, що стануть волонтерами цієї президентської кампанії - вони підтримують стратегію Петра Порошенка на “зміцнення незалежності та возз’єднання з Європою”. За словами всіх спікерів Форуму, саме рішення парламенту 334 голосами підтримати закріплення у Конституції курсу країни на вступ до ЄС та НАТО гарантує успішне виконання такої стратегії. А вона, в свою чергу, допоможе відродити українську економіку та зробити Україну “великою державою сильних та заможних людей”.

Здобутки децентралізації

У кулуарах Форуму мери міст та представники регіональних еліт говорили про досягнення останніх років, які стали можливими завдяки децентралізації. «За один рік в місті відкрилась нова школа та новий дитячий садок, - розповідав мер Житомира Сергій Сухомлин. - Цього багато років не було, і люди бачать, що дала децентралізація…» Нові кардіологічні центри, музичні коледжі, інклюзивні класи, кілометри нових доріг, ремонти колекторів - і все це лише початок. Здобутки децентралізації стали видимі раніше, ніж результати інших реформ. Тож саме децентралізація допоможе реалізувати “контрнаступ на бідність” - про що, в свою чергу, збираються розповідати у своїх селах та райцентрах волонтери, які вірять у обрану президентом стратегію.

“Де є електрика, там буде інтернет”

Під час свого виступу президент Петро Порошенко запропонував учасникам Форуму говорити саме про те, як перетворити Україну на велику державу. “Ми не зможемо стати лідерами, якщо не піднімемо відчутно рівень життя та не забезпечимо сталий розвиток економіки і соціальної сфери”, - заявив він.

За словами президента, економічних та соціальних проблем в країні все ще багато. «Удар, якого завдала по нашій економіці війна, виявився дуже сильним. Через бойові дії та окупацію ми втратили приблизно п’яту частину промислових підприємств. І це ще не все. Росія закрила для українських товарів свій ринок, на який колись приходилася майже третина нашого експорту. І це теж ще не все! Вона зупинила транзит наших товарів до інших країн», - сказав у своєму виступі Порошенко.

Тому недивно, що внаслідок цієї серйозної для країни кризи багато пенсіонерів досі переймаються, як вижити, молодь їде на навчання чи на роботу за кордон, а вчителі, лікарі та інші бюджетники й досі отримують невелику заробітну плату.

«Але якби про свій економічний план я заговорив два-три роки тому, він, напевно, виглядав би як брехлива обіцянка. А сьогодні є всі підстави для того, щоб він став реальністю і був втілений у життя», - запевнив президент.

Тож «наступати на бідність» Порошенко пропонує по п’ятьох напрямках: агропромисловий комплекс, IT-індустрія, машинобудування, інфраструктура та логістика, туризм”.

І для цього існують всі передумови. Вже забезпечене лідерство у АПК: Україна - в трійці найпотужніших світових експортерів зерна, лідер з експорту соняшникової олії, у десятці найбільших виробників молочної продукції. І президент вважає, що великі агрохолдинги, які вже зараз забезпечують робочі місяці та розвиток інфраструктури в регіонах, мають також займатися великими соціальними проектами.

За їхній рахунок вже будуються 500 амбулаторій на селі та буде здійснюватися масштабний проект з телемедицини, аби люди у віддалених селах та райцентрах мали змогу отримувати кваліфіковану медичну допомогу. “Ще одне надзавдання - якісний, швидкісний, широкополосний інтернет на селі. Там, де є електрика, там буде інтернет, - пообіцяв Порошенко. - Ми маємо перейти від IT-аутсорсингу до креативного розвитку інтернету”.

“Відчути власною кишенею”

На думку президента, країна також має розвивати ті галузі індустрії, в яких вона традиційно сильна, - космічну галузь, суднобудівництво, літакобудування, - та поглиблювати багаторічні спільні проекти з NASA.

Паралельно із розвитком інфраструктури, який вже розпочато - ремонт та будівництво нових доріг, аеропортів, злітно-посадкових смуг, оновлення рухомого складу «Укрзалізниці», - Україна має зайнятися розбудовою туристичної галузі, заявив Порошенко. Саме вона, на думку президента, колосальна можливість для малого та середнього бізнесу, додаткові доходи і робочі місця. “Мені подобається, що це стає модним, - сказав президент. - Розвиток туризму має відбуватися не тільки в Києві, Дніпрі… В селі буде розвиватися зелений туризм. В кожному райцентрі будуть знайдені привабливі об’єкти, куди будуть їздити українці, а за ними поїдуть іноземці”.

Саме так, через ці п’ять точок зростання, впевнений Порошенко, кожен українець вже скоро відчує зміни: “Кожна людина має власною кишенею відчути, що найгірші випробування лишилися позаду, що країна йде вперед, що економіка розвивається”.

“Час позитивних новин”

“Мета у нас одна - це процвітаюча незалежна Україна”, - зауважив фронтмен музичного гурту ТІК Віктор Бронюк.

В своїх виступах його підтримали й інші діячі культури.

«Два роки тому я і мої колеги долучилися до відстоювання квот, - нагадала акторка Ірма Вітовська. - Те, що така багатомільйонна країна знаходилась в інформаційному ринку іншої країни, завжди було якимось принизливим. Це призвело до того, що наш глядач втратив самоідентифікацію. Тож дозвілля так само має бути україномовним». Вона вважає, що настає час позитивних новин, щоб давати орієнтири молоді - про успіх нашої науки, спорту, про успіх наших особистостей.

«Країна стала іншою, армія стала іншою, і це титанічна робота всіх нас, і президента так само», - наголосила в своєму виступі Герой України, народна артистка Ада Роговцева.

14.02.2019


Переглядів: 1837

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13857)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13772)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13501)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (731)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (66)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"