Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №908 від 11.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Технології ХХІ століття

НВП «МІСТІМ»: Добавки системи
«КОМПЛЕКС» – завжди у тренді

НВП «МІСТІМ»: Добавки системи «КОМПЛЕКС» – завжди у тренді

Сергій ЧУДНОВСЬКИЙ: «Нашим розробкам присвячено тільки сторонніх 3 докторські дисертації та понад 10 кандидатських»

Науково-виробниче підприємство «МІСТІМ» (м. Рівне) займається розробкою, виготовленням та реалізацією добавок до бетонів системи «КОМПЛЕКС». Інноваційні продукти талановитих майстрів будівельних технологій завжди у тренді на ринку будіндустрії, адже відповідають головним принципам сталого будівництва: раціональному використанню ресурсів, мінімізації шкоди довкіллю та створенню комфортного мікроклімату в будівлях. Директор НВП «МІСТІМ» Сергій ЧУДНОВСЬКИЙ пишається тим, що унікальним добавкам системи «КОМПЛЕКС» присвячено тільки сторонніх 3 докторські дисертації та понад 10 кандидатських.

Нагадаємо, що про чудо-добавки системи «КОМПЛЕКС» ми розповідали в попередніх публікаціях «Рівне-Ракурсу» – «НВП «МІСТІМ»: Компетентність, професіоналізм та ефективність» (29 лютого 2016 р.) та «НВП «МІСТІМ»: Залізобетонний аргумент міцності та довголіття» (27 вересня 2018 р.).

«Працюватиме українська економіка – працюватиме і будівельна галузь»

– Сергію Михайловичу, яким Ви бачите для країни і Вашого підприємства 2019-й?

– У 2019 році НВП «МІСТІМ» розраховує зберегти позитивну динаміку розвитку, оскільки спостерігаємо явну тенденцію до зростання інвестицій в інфраструктурні проекти. Основ­ним політичним ризиком є президентські та парламентські вибори. І справа не в тому, що існує певна невизначеність у фінансуванні бюджетних об’єктів та нестійкості національної валюти – адже житло будувались і при ціні квадратного метра 1500-2000 доларів. Проблеми починаються тоді, коли зменшується споживча вартість будівництва. Сьогодні нам потрібно, аби набирала обертів економіка. Працюватиме українська економіка – працюватиме і будівельна галузь.

Можна вітати кроки уряду, спрямовані на подолання таких вад економічних відносин, як неналежний рівень захисту прав власності, монополізація ринків, нерівні «правила гри» в економіці тощо. Все, що спрощує просування продукту на ринок, це добре. З іншого боку, це дає можливість неякісному продукту вийти на ринок. Тож треба, аби ринкові механізми оцінки якості працювали 100-відсотково, що дасть змогу досягти більшого ефекту, ніж адміністративними заходами, які провокують корупцію. Якщо просування добавок «КОМПЛЕКС» визначатиме ринок, я зможу впливати на цей процес тільки через підвищення їх якості.

«МІСТІМ» прагне чесно і прозоро працювати в конкурентних умовах»

– Ви впевнені в конкурентоздатності системи спеціальних добавок «КОМПЛЕКС»?

– Будь-який бренд, як і будь-який спортсмен, відчуває себе конкурентоздатним. «МІСТІМ» прагне чесно і прозоро працювати в конкурентних умовах. Інша справа – умови конкуренції, «правила гри», відбору – це вже залежить не від виробника чи постачальника добавок, а від кінцевого споживача продукції, від його зацікавленості отримати якісну добавку чи «відкат» за неякісний продукт. «Борьба за качество – это не чудачество», а гарантія безпечної експлуатації об’єктів комунальної, виробничої та соціальної сфери.

Аналізуючи досвід застосування добавок «КОМПЛЕКС» на багатьох об’єктах і в різних умовах, ми постійно вдосконалюємо їх склад, даючи споживачам можливість отримувати найкращі результати. Найбільш ефективна реклама будь-якої добавки – це об’єкти, побудовані з її застосуванням. НВП «МІСТІМ» пишається тим, що брало участь:

• у будівництві – висотного готельного комплексу «Hilton»; корпусу Верховної Ради України; посольств США та Німеччини; 38-поверхового хмарочосу (будинок 10-Б на перетині вулиць Срібнокільська та Княжий Затон); монолітних житлових будинків у столичних мікрорайонах – Осокорки, Позняки, Срібнокільська.

• у реконструкції – НСК «Олімпійський»; 86-метрової градирні SCC системи столичної ТЕЦ-6; логістичного центру Митної служби України біля Києва та інших престижних об’єктів.

• у зведенні – сучасних спальних мікрорайонів в обласних центрах: Рівне, Луцьк, Чернівці, Хмельницький, Вінниця, Київ, Чернігів, Суми, Черкаси, Львів, Тернопіль, Харків, Дніпропетровськ, Миколаїв, Житомир, Одеса, Ужгород, Івано-Франківськ.

• У спорудженні – автомобільних доріг, мостів і шляхопроводів України.

«Для кожного випадку підбирати найбільш підходящу добавку»

– Яким чином можна суттєво поліпшити властивості бетону?

– Класичний будівельний матеріал можна зробити ще краще, пристосувавши його до конкретних потреб і наділивши додатковими характеристиками. Спеціальні добавки для бетону дозволяють створювати суміші, властивості яких значно поліпшені. Підвищення морозостійкості та міцності, зниження проникності, прискорення (сповільнення) процесу схоплювання або тужавлення та твердіння – це тільки кілька прикладів. Для кожного випадку потрібно підбирати свою, найбільш підходящу, добавку.

Всі добавки для бетону діляться на кілька груп. Зокрема, для підвищення рухливості бетонного розчину використовують суперпластифікатори. Вони будуть потрібні також для збільшення міцності, щільності та водонепроникності матеріалу. Крім того, з їх допомогою можна добитися зниження витрати цементу, зберігаючи при цьому необхідну міцність бетону.

Прискорювачі набору міцності розраховані на ранній етап твердіння розчину – перші три доби. Саме тоді з їх допомогою відбувається збільшення швидкості набору міцності. Завдяки цим добавкам також підвищується марочна міцність бетону.

Регулятори рухливості бетонної суміші незамінні в гарячий літній сезон, оскільки дозволяють зберігати рухливість суміші. Їх нерідко застосовують і в тих випадках, коли необхідне тривале перевезення бетонного розчину.

Протиморозні добавки роб­лять можливими зимові будівельні роботи: вони ефективні при температурі -15 °C, а деякі – навіть при -25 °C!

«Для українських цементів варто підбирати і добавку власного виробництва»

– Чим Ви поясните популярність комплексних добавок, розроблених фахівцями НВП «МІСТІМ»?

– Ці добавки діють на цементні системи за допомогою декількох компонентів, які, у свою чергу, впливають на різні властивості будівельних сумішей, розчинів та бетонів. До того ж, усі компоненти повинні бути підібрані таким чином, щоб не викликати якихось небажаних реакцій або наслідків. Відповідно, ретельно розроблена комплексна добавка для бетону позбавляє будівельника від головного болю, а саме – від пошуку декількох різних добавок, які повинні ще і «уживатися» між собою. Тож не дивно, що будівельне виробництво і в Україні, і за кордоном орієнтоване переважно на композиційні рішення або комплексні добавки.

Втім, навіть найякісніші імпортні добавки для бетону іноді можуть не підходити для наших вітчизняних матеріалів. Тому для українських цементів варто підбирати і добавку власного виробництва. Благо, вибір є, а НВП «МІСТІМ» пропонує все нові ефективні види спеціальних добавок до спеціальних бетонів для спеціальних ситуацій. Маю на увазі підводне бетонування, бетонування в горах, гідротехнічні споруди, надміцні бетони в дуже відповідальних спорудах, термостійкі та дорожні бетони.

Індивідуально орієнтовані конкретні замовлення при нормальному фінансовому забезпеченні – надійна запорука виживання підприємства у складних ринкових умовах. Наше високе професійне досягнення – спеціальні теплоізоляційні монолітні мінеральні матеріали типу перлітопоробетон. Ми навчилися отримувати надлегкі литі бетонні суміші щільністю D400 та нижче будь-якої конфігурації, які в збірному варіанті дуже важко, а іноді й неможливо отримати.

«Більше відкритості та демократизму – менше корупційної складової»

– Як розвиток будівельного ринку впливає на географію просування продукції НВП «МІСТІМ»?

– Нині цінова ситуація в середніх і дрібних населених пунктах не порівнянна зі столицею та потужними індустріальними центрами, що дає можливість широкого розвитку будівництва на периферії. Вектор зростання будівельної індустрії перейшов у дрібні міста, які ще 20 років тому були забуті. Бізнес рухається в регіони, бо там простіше, ніж у Києві, вирішувати неформально питання. Так, відома корпорація «Кока-Кола», більш ніж 300 компаній якої працюють у понад 200 країнах світу, побудувала підприємство в Київській області в рази дешевше, ніж це їй обійшлося би в передмісті Києва. Українська столиця стає дорогим містом на рівні Лондона, Парижу. Якщо в деяких чиновників КМДА, що впливають на будівельні процеси в столиці, дах не поїде, то Київ за рівнем цін у великому будівельному бізнесі перевершить Нью-Йорк, Токіо, Пекін та інші мегаполіси світу.

– Можливо, вихід у делегуванні регуляторних функцій професійним самоврядовим організаціям?

– Треба передусім створити конкурентне середовище у прийнятті рішень. Щоб не чиновник вирішував кому що дати, а демократично і відкрито в комісії та колегії, до роботи в яких необхідно залучити представників і громадськості, і професійних об’єднань. Більше відкритості та демократизму в прийнятті рішень – менше корупційної складової. Професіонала можна купити, громадськість – ні. Громаду можна обманути один раз, другий – дуже складно, а третій – неможливо.

11.04.2019Спілкувався Олесь ДУБОВИК
Компанія НВП «МІСТІМ» м. Рівне, вул. Курчатова, 18-і, 33018; тел.: (0362) 63-66-14, моб. (050) 339-24-20; nvpmistim@gmail.com; www.mistim.com.ua

НВП «МІСТІМ» плідно працює з ключовими гравцями ринку альтернативної енергетики, забезпечуючи добавками системи «КОМПЛЕКС» будівництво у Вінницькій області (м. Казатин) сучасних біогазових станцій, що перетворюють органічні відходи на електричну й теплову енергію та збалансовані органічні біодобрива, а також новітніх сонячних електростанцій в Одеській області (м. Кілія).


Переглядів: 1871

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21179)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14315)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14130)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13965)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13887)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (433)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (60)
• Особливості вживання видів води (58)
• Часникові стрілки корисніші за часник (57)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (53)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"