Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №924 від 01.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Скільки часу можна зберігати мед

Скільки часу можна зберігати мед

Мед - це не тільки доповнення до чаю, але цілитель від безлічі хвороб. Але багато з нас і не замислюються про те, скільки можна зберігати мед, не втрачаючи при цьому його корисних властивостей.

Термін зберігання

Насправді, час життя цього дорогоцінного продукту залежить, передусім, від умов його зберігання. Тому особливу увагу треба приділити місцю, в якому зазвичай міститься мед. Хоча ГОСТ вказує нам на те, що він може зберігається всього лише рік. Але це поширюється тільки на продукт, куплений в магазині.

Про мед не можна сказати, що він зіпсувався. Це практично неможливо. Відомо знаходження бджолиних сховищ із збереженою солодкою патокою через тисячоліття. Від неправильних умов зберігання, мед, звичайно, може втратити свої поживні властивості, але навіть зберігання бджолиного продукту при мінусовій температурі майже не змінює його поживності. При мінус 20°С він тільки загусає. А при високих температурах втрачає свої бактерицидні властивості, не втрачаючи смакових якостей.

Після закінчення певного терміну, мед починає кристалізуватися. Проте це ніяк не позначається на його якості. Це природний процес зацукровування, який відбувається тим раніше, чим більше в його складі глюкози. Якщо ж переважає фруктоза, то процес кристалізації відбувається пізніше. Від того, що продукт змінює свою консистенцію, він не втрачає своїх корисних властивостей. Будь-який вид меду зазнає кристалізацію, але через різні проміжки часу.

Щоб повернути кристалізованому продукту рідку консистенцію, необхідно трохи підігріти його на водяній бані.

З часом мед може не тільки кристалізуватися, але і расслоїтися. Це цілком природний процес, легко усувається. Потрібно просто перемішати продукт, надавши йому звичну консистенцію.

Магазинний мед, як правило, виглядає дуже красиво, залишаючись довгий час рідким і прозорим. Насправді, це не говорить про його не натуральність. Вся справа в промисловій обробці. Бджолина «страва» проходить через спеціальні фільтри, видаляють кристали з його складу. Це сприяє збереженню рідкої текстури.

Умови зберігання

Звичайно, в ідеалі, мед повинен зберігатися у дерев’яній діжці в погребі. Але так як деякі можуть прислухатися до цієї поради, то розглянемо, які ж умови потрібно створити продукту для збереження його поживності на довгий час.

Правила зберігання.

Насамперед, мед слід тримати в герметичній посуді. Місце повинно бути сухим і без яких-небудь різких запахів, так як продукт здатний вбирати в себе і воду, і сторонні запахи (гас, лак, риба або інші аромати). А це може призвести до закисання.

Зберігати в холодильнику солодку бджолину патоку не забороняється у разі, якщо не вдається створити для нього відповідні умови. Ідеальна температура від 5 до 16°С.

Уникайте попадання світла, особливо прямих сонячних променів на продукт. Це загрожує руйнуванням корисних речовин.

Для меду протипоказаний контакт з металом. Тому не використовуйте для його зберігання мідний, цинковий, емальований посуд, а також посуд із змістом зазначених компонентів. Метал окислюється під впливом солодкої патоки і виділяє токсини, що чинять шкоду на стан здоров’я.

Іноді мед продають прямо в сотах. Такий продукт взагалі дуже довговічний. Його термін майже нічим необмежений. Можна розрізати соти на невеликі шматочки і укласти їх в скляну банку, зверху заливши медом. Банку закрити герметичною кришкою і тримати в темному сухому місці. Термін зберігання меду в сотах– аж 10-20 років.

Дерев’яна тара – один з кращих варіантів для збереження меду. Однак і скляний та пластиковий посуд не відстають за своєю практичністю. Головне, щоб кришка герметично закривала продукт від контакту з повітрям і іншими чинниками навколишнього середовища.

Коли мова йде про великі обсяги меду, то великі дерев’яні бочонки з липи, бука або осики підійдуть як не можна краще. І якщо ви професійно заготовляєте мед, рекомендації щодо його зберігання повинні бути більш розширені і докладні. Ось деякі доповнення для пасічників.

По-перше, матеріал самого дерева теж має значення. Так, дубова бочка сприяє потемнінню, а хвойні породи надають продукту особливий специфічний запах.

По-друге, вологість повинна бути не більше 20% і варто забезпечити достатню вентиляцію приміщення.

І по-третє, температура повинна бути постійною (5-10°С), без різких стрибків. А доступ світла повинен бути обмеженим.

01.08.2019


Переглядів: 1926

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21175)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17327)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14556)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14129)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13975)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13950)
• Бюджет і ми… [965] (13886)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13880)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13753)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13661)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13603)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13214)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (415)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (66)
• Тонкощі заварювання кави (63)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (62)
• Небезпека вологих серветок (59)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (55)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (54)
• А ваш шампунь безпечний? (52)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"