Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №941 від 28.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс подій

Олег Нитка – Керівник ТОВ «Українське інформаційне агентство «Вуличне радіо». Олег Нитка переконаний, що люди, які у час війни хочуть позбавити жителів Рівного сучасної системи оповіщення, підіграють «п’ятій колоні»

Як московські прихвостні намагаються позбавити Рівне сучасної системи сповіщення?

Окремим «активістам» вже довший час не дає спокою сучасна система сповіщення, яка почала діяти у Рівному. У чому суть даної розробки і чому через неї навіть почали дезінформувати й залякувати жителів обласного центру – про це говоримо з керівником ТОВ «Українське інформаційне агентство «Вуличне радіо» Олегом Ниткою.

— Як виникла ідея створення сучасної системи сповіщення?

— Мало хто задумується, але з часів Радянського Союзу в Україні ніхто не займався удосконаленням системи сповіщення на випадок надзвичайних ситуацій. Залишилися сирени, які час від часу вмикають, щоб перевірити їх функціонування. Я поцікавився цим питанням і виявив – аналогічна ситуація у всіх містах. Парадоксальна ситуація: в країні триває війна, а при цьому діюча система оповіщення морально застаріла і відверто умовна.

Те, що це є проблемою, визнає і сама держава. Врешті було розроблено положення, в якому сказано, що у всіх містах повинна діяти сучасна система оповіщення. Хоча й не прописано, хто має її зробити і впровадити. Відповідальними за наявність такої системи зробили органи місцевого самоврядування, які уповноважені забезпечити свій населений пункт даною системою, а в разі потреби – надати до неї доступ центральним органам влади.

Ми вивчили постанови Кабінету Міністрів, законодавство, Кодекс цивільного захисту України і створили систему, яка відповідає всім юридичним нормам і при цьому може вирішити усі виклики, які виникнуть у разі надзвичайних ситуацій.

— Як її оцінили фахівці?

— Можливості нашої розробки ми презентували у департаменті цивільного захисту населення ДСНС України у Києві. Спеціалісти департаменту були вражені і приємно здивовані, що ми презентували вже готовий продукт.

Ми також повідомили РНБО про наявність модернізованої системи сповіщення, де теж відзначили актуальність нашої розробки і порадили для її впровадження контактувати безпосередньо з органами місцевого самоврядування.

Тісно працюємо з ДСНС, презентуємо систему цивільного сповіщення під час їхніх навчань для представників ОТГ, які відповідають за цивільний захист населення.

— Які можливості надає дана система?

— Насамперед це можливість у випадку виникнення надзвичайної ситуації максимально оперативно повідомити про неї широке коло людей. Якщо це якийсь зовсім непередбачуваний інцидент, то оператор начитує повідомлення, передає його за допомогою Інтернету через «хмару», і вже за 3 хв(!) (хоч законом передбачено 5 хв) повідомлення транслюється з гучномовців на вулиці міста.

Ми продемонстрували це все на презентації в Києві і показали, що для начитки, відправлення аудіо та ретрансляції його через гучномовці достатньо 3 хв. А якщо вести мову про надзвичайні ситуації, які можна передбачити, то й того менше. У нашій системі «прошиті» ситуації, які є в класифікаторі, – такі як радіаційне чи хімічне забруднення, теракт, природні катаклізми. Треба зазначити, що в діючих системах, які для оповіщення використовують проводове радіо, ці повідомлення озвучені ледь не голосом Левітана, натомість у нас повідомлення приємним голосом в природному темпі начитує диктор, причому не просто озвучується конкретна ситуація, а й пояснено, що людям необхідно робити. Адже мало хто має поняття про те, як діяти, коли почне лунати сирена і повідомлять, скажімо, що є загроза радіаційного ураження. У деяких містах служба з надзвичайних ситуацій регулярно інформує про план дій у різних випадках за допомогою моніторів у супермаркетах чи в інший спосіб. Але далеко не у всіх містах ведеться достатня роз’яснювальна робота.

Отож, якщо виникне передбачувана надзвичайна ситуація, то вже нічого не потрібно начитувати. Відповідальна особа просто вибирає з переліку меню необхідне повідомлення, з гучномовців прозвучить сирена і далі транслюватиметься звернення до людей. Звучатиме воно стільки часу, скільки буде необхідно. Оголошення лунатиме з гучномовців «Вуличного радіо», які розміщені в місцях найбільшого скупчення людей.

Коли відповідальний працівник ДСНС запускає повідомлення, автоматично весь ефір «Вуличного радіо» блокується. Що важливо, якщо інформація «Вуличного радіо» транслюється на 50?% гучності гучномовців, щоб ефір могли почути люди в межах зупинки громадського транспорту, то в режимі запуску повідомлень від ДСНС система вмикає 100?% гучності. Тобто оголошення вже буде чути і в усіх прилеглих житлових будинках.

Більше того, програмний модуль обладнаний автономною батареєю, що дозволяє системі функціонувати до 6 годин навіть у випадку знеструмлення.

— Як відомо, дану систему використовують і в інших містах. Чому у Рівному виникли якісь непорозуміння?

— Спочатку ми працювали в Рівному як «Вуличне радіо», але коли розробили сучасну систему оповіщення, то запропонували її місту. Адже міська рада згідно законодавства і так повинна модернізувати систему. Ми ж надаємо доступ не до чогось теоретичного, а вже перевіреного і діючого, причому місту доступ надається безкоштовно. Ми беремо на себе витрати на програмістів, на розробку, виготовлення, монтаж та обслуговування обладнання.

Ефір «Вуличного радіо» транслюється лише у дозволені години – з 8 год ранку до 9 год вечора. В міськраді виступили з побажанням, щоб мати доступ до системи 24 години на добу. Ми прийняли це до уваги, програмісти внесли корективи і зараз наша розробка діє в режимі 24/7. Вночі система мовчить, але у разі потреби вона готова транслювати звернення до людей. Всі інші побажання від міського управління цивільного захисту ми теж врахували, програмісти доопрацювали всі нюанси, після чого було підписано угоду з міською радою. Дана угода розроблена фахівцями міської ради.

Але потім наші недруги раптом почали інтенсивну хвилю дезінформації, підштовхуючи міську раду розірвати угоду. І зверніть увагу, це почалося після того, як ми змонтували систему оповіщення в Рівному.

— Звідки у Вас така впевненість?

— У тому, що інформаційна хвиля негативу проти нас є платним замовленням, у мене немає сумніву. Наведу дуже промовистий аргумент. Після виходу однієї з публікацій про нібито шкоду від звуку з гучномовців «Вуличного радіо», цей матеріал, одна людина раптом поширює в 60 (!!!) групах в соцмережах. Причому не лише Рівного. А кожен наступний матеріал масовано розкидається в таку ж кількість груп. Ви бачили ще якийсь матеріал, який поширюється аж в такій кількості груп, значна частина яких взагалі є закритою? Тільки порахуйте, скільки на це потрібно часу, сил та людей.

Тож ми чудово розуміємо, які кошти стоять за тим, щоб нас очорнити. Найсумніше, що масована інформаційна атака, побудована на залякуванні жителів Рівного різними абсурдними твердженнями, ніби гучномовці «Вуличного радіо» можуть спричинити у них розлади здоров’я, а в перспективі справді може нашкодити містянам. Адже в ляльковода, який умисне чи неусвідомлено грає на руку Москві, ціль одна – позбавити Рівне «Вуличного радіо», а з ним – і сучасної системи оповіщення.

Пишуть відверту брехню, що місто нічого не виграло. По-перше, Рівне у час війни отримало сучасну систему оповіщення. По-друге, ми платимо за оренду місць для гучномовців, наймаємо офіс, сумлінно сплачуємо податки, заробітню плату, авторську винагороду за використання музичних творів. По-третє, виграли і підприємці, які можуть доносити інформацію про себе та свої послуги широкому колу людей за адекватними цінами.

Зараз вступив в дію закон, який забороняє розміщувати елементи реклами на електроопорах. Після цього ми почали працювати з приватниками, розміщуємо наше обладнання на магазинах, інших приватних конструкціях. Звісно, за це платимо орендну плату. То кому ж це не вигідно?

Для того, щоб система працювала та була самоокупною, транслюється музика та рекламна інформація. Адже система оповіщення – це не лише гучномовці, а цілий комплекс програмних, технічних засобів та рішень, це люди, котрі постійно вдосконалюють та обслуговують систему. Так працює весь світ.

То кому невигідно, щоб місто не мало сучасної системи сповіщення? У мене відповідь одна – «п’ятій колоні», яка руками несумлінних журналістів намагається залякати рівнян, ввести їх в оману і позбавити системи власної ж безпеки. Людей переконують, що гучномовці нібито є великим злом, зомбують їх штампами «звукове насилля». Чомусь ці самі «активісти» не починають вести мову про «зорове насилля» з приводу засилля білбордів чи інших рекламних конструкцій. Чомусь підтасовують негативні факти лише щодо «Вуличного радіо».

Медіа-пресингом жителів Рівного спонукають підписати скаргу, намагаючись назбирати якомога більше голосів проти «Вуличного радіо». Знайома нашого керівника, яка не проживає в Рівному, під час дружньої бесіди повідомила, що й вона заповнила форму проти «Вуличного радіо». Коли ж керівник рівненського офісу поцікавилася в неї, чому вона це зробила і чи справді їй заважає звук з гучномовців, та відповіла: «Ні! Але ж в статтях пише, що іншим заважає». Але ж за результатами опитування, 75?% людей взагалі нічого не мають проти «Вуличного радіо»!! І лише систематична дезінформація змушує людей повірити, начебто звук з гучномовців несе якусь шкоду для їхнього здоров’я і є справді найбільшою проблемою в житті рівнян. А спокійна інструментальна музика, яка транслюється на «Вуличному радіо» теж є загрозою для жителів міста?

При цьому подекуди маніпулюють відверто брехливими тезами, оцінку яким даватиме суд. Нам також було вкрай неприємно, коли одна з місцевих радіостанцій днями в своєму ефірі заявила, що «Вуличне радіо» припинило діяльність у Рівному. Я розумію, що є конкуренція, а ціни на даному радіо подекуди до 100(!) разів вищі, за наші. Але ми за чесну конкуренцію, а не за такі підлі методи, які дезінформують наших клієнтів. Вчинком даної радіостанції вже займаються наші юристи.

Водночас хочу подякувати підприємцям Рівного, які розібралися в ситуації, не піддавшись на інформаційну провокацію, і продовжують рекламувалися на «Вуличному радіо», тим самими роблячи свій внесок в безпеку рідного міста. Також дякую тим жителям міста, яким вистачило здорового глузду не піти на поводу у «п’ятої колони». Вірю, що спільними зусиллями ми зуміємо дати гідну відсіч ницим планам Кремля та людям, які надто вже завзято підтанцьовують під московську дудку в намірі позбавити Рівне сучасної системи сповіщення.

Дмитро Сушевський

28.11.2019


Переглядів: 1683

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17215)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14470)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13864)
• Живи до ста! [965] (13858)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13568)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13120)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (962)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"