Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №941 від 02.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Чи потрібно брати гроші в кредит

Брати в борг потрібно чи ні, для чого і як. В Україні ринок кредитів досить розвинутий, як не помилитись і не потрапити в пожиттєву кабалу.

Українці стали частіше оформляти кредити через Інтернет. Протягом року середній чек покупців, які беруть кредити онлайн, виріс практично в 2 рази.

А ось середні процентні ставки на ринку мікрофінансування (МФО) за рік практично не змінилися. Але при цьому змінилася сума самої позики. Багато організацій збільшили максимальну суму кредиту при першому зверненні. Крім того, деякі гравці ринку розробили послугу довгострокового кредитування.

Так часто люди викладають зі свого гаманця всі гроші, а іноді і з чужого, зайнявши у друзів або взявши кредит в тому самому магазині. Пам'ятайте, будь-які серйозні витрати зі свого, і тим більше з чужої кишені - повинні бути не миттєвим рішенням.

Хто бере кредити

Лідерами по залученню кредитів від фінансових компаній за 9 місяців поточного року були підприємства таких галузей:

будівництво (3,15 млрд грн або 14,0% від загальної суми договорів з юрособами);

сфера послуг (3,14 млрд грн або 14,0%);

сільське господарство (502,1 млн грн або 2,2%);

машинобудування (187,8 млн грн або 0,8%);

транспорт і логістики (168,8 млн грн або 0,8%).

За період січень-вересень 67,9% кредитів населенню на суму 17,8 млрд грн видано фінансовими компаніями дистанційно. Зростання в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року - на 144,3%.

Власників бізнесу ТОВ і особливо ІП банки кредитують неохоче. І кожен раз підозрюють, що гроші, отримані у вигляді споживчого кредиту, ви пустите на розвиток бізнесу. А це ризиковано. Особливо, якщо бізнес молодий, гірше того - стартап, який не може підтвердити життєздатність своєї ідеї бухгалтерськими викладками за три-п'ять років.

98,2% від суми кредитних договорів, укладених за 9 місяців 2019 року дистанційно, мають термін дії до 90 днів.

Частка топ - 20 фінансових компаній по сумі кредитів, виданих онлайн за 9 місяців 2019 року, склала 89,2%, а за кількістю таких договорів - 84,9%

Ось наприклад взяти кредит онлайт можна прямо зараз в CashUp, який надає як соціальні кредити для пенсіонерів та студентів, так і для соціально незахищених верств населення.

Потрібні гроші прямо зараз

Якщо Ви щось дуже захотіли придбати, поверніться додому і спробуйте відтягнути покупку до наступного дня. Може бути, завтра покупка виявиться зовсім Вам непотрібною.

Формулювання "кредит на невідкладні потреби" можна часто зустріти в банку в якості назви банківського продукту. Кредит повинен братися на щось надзвичайно необхідне Вам, невідкладне, а не на нову «іграшку» (наворочений смартфон, суперпланшет, диво-пилосос і т.д.), лише тому, що така ж в друга. Адже життя непередбачуване і в силу різних обставин можна вмить втратити роботу, доходу і, як наслідок, перестати оплачувати кредит. Ризики невиплати кредиту є у всіх, навіть у дуже успішних людей ... Тому завжди перед тим як взяти кредит на будь-яку мету, подумайте, чи варто вона того. Так вона зараз Вам необхідна і чи варто заради неї брати на себе довгострокові фінансові зобов'язання?

Платіж за кредитами не має перевищувати ваш щомісячний дохід. Таку оцінку використовують безліч роздрібних банків перед видачею кредиту.

Наприклад, Ваш середньомісячний дохід 20 тисяч гривень, Ви вже платите 3000 гривень по одному кредиту і 4000 гривень за іншим. І ось в продажу з'явився планшетний комп'ютер вашої мрії. Грошей на нього немає, але чому б не взяти в кредит?! Ви йдете в банки, просите скласти орієнтовні графіки платежів. Берете їх додому і за правилом №1 не поспішаючи вибираєте для себе оптимальний щомісячний платіж, який з урахуванням всіх платежів і комісій не перевищує 3000 грн. (20000: 2 = 10000 - сума, яку реально віддавати за все кредити, 10000-4000-3000 = 3000).

Ніколи не зациклюйтеся на одному банку, навіть якщо Ви є його постійний клієнтом. Ситуація на банківському ринку міняється дуже часто, і банк, ще вчора видавав «найдешевші кредити», вже сьогодні може бути «не в ринку». Оптимальним буде звернутися в 3 банки, запитавши у кожного графік платежів і вимоги до позичальників. Уважно вивчіть кожну з пропозицій і прийміть остаточне рішення.

Бажання банківського співробітника видати Вам кредит не менше, ніж Ваше бажання його взяти, тому що від цього залежить його персональний дохід. Тому при візитах в банк будьте більш впевненими в собі. Відмінно працюють фрази: «Я порівняю Вашу пропозицію з іншими і прийму найбільш вигідне для себе рішення», «Я чув, що в банку ХХХ зараз проходить акція і діють спеціальні умови по кредитах, піду ще туди і уточню подробиці» і т.д.

Задавайте більше питань за умовами кредиту: процентна ставка, комісії, можливість дострокового гасіння і плата за нього, способах оплати - створіть враження грамотного клієнта, щоб у банківського співробітника не виникало бажання продати Вам дорогий кредит.

Ви повинні точно знати розмір повного переплати по кредиту. Відсотки, комісії, страховки - це в сукупності плата за те, що банк дав Вам покористуватися своїми коштами, вона ж - переплата по кредиту - найважливіший показник, на який Ви повинні звернути пильну увагу. Не варто ускладнювати собі життя самостійними розрахунками, перемножая відсотки на суму кредиту, підсумовуючи комісії і т.д., запитайте в банку передбачуваний графік платежів, з нього легко обчислити суму переплати (підсумуйте всі платежі за графіком і відніміть суму взятого кредиту).

Ще один важливий момент: не завжди банки мають у Вашому місті власні операційні офіси для прийому платежів по кредиту, тому обов'язково уточніть способи оплати: через термінали, пошту Росії, відділення сторонніх банків і т.д. і стягується комісію. Цю комісію, якщо вона є, приплюсуйте до суми переплати за графіком. Ви отримаєте абсолютну величину переплати в рублях, для зручності можете розділити її на суму кредиту і отримаєте переплату в%.

Майте на увазі, що реальний графік платежів на момент отримання кредиту може відрізнятися від того, який давали Вам на етапі попередніх консультацій, тому перш ніж підписувати кредитний договір, звірте остаточний графік платежів з початковим і пропозиціями конкурентів. Не соромтеся встати і піти, якщо умови кредиту і графік платежів відрізняються від початкового, прийнятного для Вас.

Ви повинні розуміти: чим менше вимоги банку до позичальника (менше пакет документів, не потрібен поручитель, враховується не тільки «біла», а й «сіра» зарплата), тим вище ризики неповернення кредиту і, як наслідок, вище переплата по кредиту. Тому краще присвятити додаткові пару днів на збір документів, ніж в подальшому більше переплатити за кредитом, причому, здавалося б, незначна різниця в платежах 200-300 гривень на місяць виливається в 2400-3600 гривень на рік, які краще витратити, наприклад, на нові туфлі.

Багато банків практично «під дулом пістолета» перед видачею кредиту пропонують Вам застрахувати своє життя, дохід в разі втрати роботи, від укусу заморського кліща і т.п., мотивуючи Вас словами: «без страховки шанс схвалення кредиту набагато нижче». Страхування дійсно не уникнути в разі автокредиту або іпотеки, тому що обидва кредити є заставними (в першому випадку заставою виступає купується в кредит автомобіль, у другому - квартира, будинок) і за умовами договору предмет застави повинен бути застрахований від псування, втрати і т.д. В інших же випадках страховка часто є додатковим інструментом банку в зароблянні грошей ...

Якщо банк наполегливо вимагає оформлення страхування будь-яких ризиків, уточніть перелік рекомендованих страхових компаній (банк може рекомендувати, але не зобов'язувати страхувати в певному місці), порівняйте їх тарифи і умови дострокового розірвання договору страхування, зверніться в рекомендовану страхову компанію безпосередньо, а не через банк, можливо, застрахуватися безпосередньо вийде дешевше.

Якщо Ви розумієте, що без страховки кредиту Вам не бачити, оформляйте її, а потім, якщо вона Вам не потрібна, негайно йдіть до страхової компанії і пишіть заяву на розірвання договору страхування. А якщо Ви дійсно захотіли застрахувати своє життя, здоров'я та інші ризики - зверніться самостійно в провідні страхові компанії і, повірте, тарифи Вас приємно здивують в порівнянні з тими, що були запропоновані при оформленні кредиту.

Для банку поручительство по кредиту - додаткові гарантії, і часто його наявність дозволяє знизити процентну ставку, а іноді це і обов'язкова умова надання кредиту. Варто добре подумати, чи звертатися до одного з проханням: «Хочу взяти кредит. Підеш поручителем? З оплатою проблем не буде ... Ти ж мене давно знаєш ... ». Адже ні Ви, ні тим більше Ваш друг не вміють передбачати майбутнє. А втратити друга і навіть нажити в його особі собі ворога в разі невиплати кредиту Ви зможете запросто, тому що з моменту першого ж прострочення банк має право вимагати оплати не тільки від Вас, але і від поручителя. А от прибрати поручительство можна лише через процедуру банкрутства фізичної особи (поручителя).

Ось основні правила, якими, на наш погляд, треба керуватися при отриманні кредиту. Звичайно, з ними хтось може не погодитися, але ці правила виявлені з власного багаторічного досвіду кредитування, вони ні до чого не закликають, а написані тільки лише для того, щоб допомогти Вам.

02.12.2019


Переглядів: 1640

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17210)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13851)
• Бюджет і ми… [965] (13785)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (788)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (74)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (74)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (73)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"