Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №945 від 26.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс політики

Звіт голови фракції ВО «Батьківщина» в Рівненській обласній раді Миколи Кучерука за 2019 рік

Звіт голови фракції ВО «Батьківщина» в Рівненській обласній раді Миколи Кучерука за 2019 рік

Всю нинішню каденцію обласної ради наша фракція працювала активно та результативно. Що стосується року що минає, то про результати діяльності фракції «Батьківщина» в Рівненській обласній раді говорять цифри. Наша фракція в Рівненській обласній раді налічує 15 членів. Усього ж в раді 64 депутати, тобто наша політична сила займає в обласній раді 25?% місць. При цьому, в 2019 році з 49 депутатських запитів, членами фракції «Батьківщина» було направлено 16, тобто близько однієї третини запитів.

За минулий рік депутати нашої обласної фракції допомогли організувати лікування 149 мешканцям області. Я дякую депутатам обласної ради від «Батьківщини» за те, що вони активно опікуються вирішенням самих різних питань. Хочу сказати, що наша фракція при розгляді важливих для громади області і, саме головне, корисних для Рівненщини питань, послідовно підтримує такі пропозиції і фактично забезпечує їх ухвалення у сесійній залі. Наша фракція розуміє, що потрібно ініціювати та підтримувати корисні для людей проєкти. Так, під час затвердження обласного бюджету на 2020 рік, обласна рада врахувала позицію нашої фракції і вирішила виключити пункт, який передбачав «Надати право обласній державній адміністрації, за погодженням з постійною комісією обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків, здійснювати розподіл нерозподіленого резерву за бюджетними програмами в галузі “Будівництво та регіональний розвиток”, а в разі необхідності – здійснювати його перерозподіл між кодами програмної класифікації видатків та кредитуванням за об’єктами, видатки, на які у 2020 році будуть проводитися за рахунок коштів бюджету розвитку обласного бюджету, в тому числі виділяти інші субвенції місцевим бюджетам». Тобто, ми не дали виконавчій владі в «ручному режимі» розподіляти кошти, що в свою чергу дозволить більш прозоро, із залученням усіх депутатів і громадськості, розподіляти ці видатки. Так само ми домоглись, що при будівництві та ремонті доріг у 2020 році буде застосовуватись формульний розподіл, тобто кошти районам будуть виділятися пропорційно з протяжністю автошляхів, які проходять по території того чи іншого району. Це унеможливить дискримінацію районів і, я вважаю, що введення цього принципу є великою перемогою «Батьківщини» в обласній раді.

Фракція послідовно, в межах повноважень обласної ради, підтримує реальний сектор економіки, який забезпечує робочі місця та сплату податків. Так, за підтримки фракції, було надано дозволи на розробку надр для восьми підприємств, що дасть нашій області можливість наростити свій економічний потенціал.

Одним із найбільших та стратегічно важливих підприємств області є ОКП «Міжнародний аеропорт Рівне». Фракція послідовно домагалась вирішення питання відновлення його економічного та фінансового стану. Ми підтримали рішення (а також виділення із обласного бюджету коштів на часткове погашення заборгованості перед працівниками підприємства) від 19 червня 2019 року № 1445. Хочу сказати, що збереження діючого міжнародного аеропорту – це для рівненської області питання стратегічне, питання можливості розвитку, адже наявність в регіоні міжнародного аеропорту дає додаткові можливості економічного розвитку області і забезпечує роботою сотні людей. Тому, фракція «Батьківщини» завжди послідовно і наполегливо виступає за збереження міжнародного аеропорту «Рівне». Це ж відноситься і до нашого обласного онкодиспансеру. Хочу нагадати, що саме завдяки лідеру нашої партії, Юлії Володимирівні Тимошенко, вдалося розпочати будівництво цього потрібного всій області медичного закладу. Ми, депутати від «Батьківщини», робили все можливе, щоб будівництво онкодиспансеру було завершено, і сьогодні він став провідним медичним закладом свого профілю в Західній Україні.

В питанні призначення керівників комунальних установ та підприємств фракція ВО «Батьківщина» неухильно дотримувалась принципів призначення переможців конкурсів та професіоналів. Так, за наполяганням фракції, кілька разів розглядалось питання підписання контракту з директором комунального закладу «Рівненський обласний краєзнавчий музей» Рівненської обласної ради Булигою О.С. (який переміг на конкурсі 31 серпня 2018 року). Проте, лише 30 серпня 2019 року, тобто через рік, за активної участі депутатів нашої фракції, було прийнято рішення № 1452 «Про контракт з директором комунального закладу «Рівненський обласний краєзнавчий музей» Рівненської обласної ради». Це яскравий приклад відстоювання нашими депутатами справедливості в кадрових питаннях.

Також фракція ВО «Батьківщина» взяла активну участь у призначенні керівника закладу «Група з централізованого господарського обслуговування навчальних закладів і установ освіти» – рішення від 29 листопада 2019 року № 1523«Про контракт з начальником комунального закладу «Група з централізованого господарського обслуговування навчальних закладів і установ освіти» Рівненської обласної ради.

Призначення інших достойних керівників закладів, установ та підприємств обласної власності, як наприклад, рішення від 15 березня 2019 року № 1298 «Про контракт з директором комунального закладу «Великомежиріцька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» Рівненської обласної ради». Фракція підтримувала як прийняття обласних програм, так і питання внесення до них змін. Наприклад, рішення від 14 червня 2019 року № 1371 «Про внесення змін до Обласної програми матеріальної підтримки найбільш незахищених верств населення на 2018-2022 роки» і від 30 серпня 2019 року № 1450 «Про внесення змін до Комплексної програми енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки».

Кілька слів хочу сказати про роботу Постійної комісії з питань будівництва та розвитку інфраструктури, яку я очолюю.

Постійна комісія неодноразово розглядала питання «Про стан будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг на території Рівненської області».

Враховуючи в тому числі і позицію постійної комісії, було прийнято рішення обласної ради «Про стан будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг на території Рівненської області у 2019 році».

Постійна комісія і надалі контролюватиме стан будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг.

З питанням ремонту автодоріг тісно пов’язане питання габаритно-вагового контролю на автодорогах. Адже через перевантажені автомобілі руйнуються і новозбудовані дороги. Тому, постійна комісія неодноразово заслуховувала питання «Про стан габаритно-вагового контролю на дорогах Рівненської області». За наслідками цього, питання розглядалось і на сесії обласної ради, завдяки чому окреслено шляхи забезпечення ефективної роботи існуючих вагових пунктів на дорогах області. Також, постійна комісія в порядку контролю заслуховувала питання «Про ситуацію щодо можливих фактів корупції у комунальному підприємстві «Рівненський обласний протипухлинний центр» Рівненської обласної ради, оприлюднених у засобах масової інформації. Дякуючи позиції постійної комісії, збережено КП «Аптека-Ліки» Рівненської обласної ради, адже постійна комісія, разом з іншими, рекомендувала не виносити питання «Про ліквідацію комунального підприємства «Аптека Ліки» Рівненської обласної ради та поданий проєкт рішення на розгляд сесії обласної ради.

Також я, як голова постійної комісії, є членом обласної комісії ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку). В 2019 році мені вдалось в рамках роботи в комісії домогтись будівництва шкіл в селах Бобрин Млинівського району та Цепцевичі Сарненського району, басейну в місті Костопіль, спорткомплексу в Сарнах та реконструкції очисних споруд в місті Березне. Також на комісії я виступав за будівництво спортивного комплексу в Рівному по вулиці Макарова.

Активно працюють й інші постійні комісії, якими керують депутати від «Батьківщини». Так, за ініціативи голови постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики Алли Черній, було підготовлено звернення Рівненської обласної ради до міністерки освіти і науки України Ганни Новосад щодо включення до програми вивчення української літератури у закладах загальної середньої освіти творчого спадку українського письменника Уласа Самчука, та звернення Рівненської обласної ради до Президента України щодо започаткування та відзначення в Україні державного свята – «День української пісні».

Дуже багато зробила в 2019 році постійна комісія з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, яку очолює відомий в області лікар Михайло Вервега.

Наша фракція має свою чітку політичну позицію з питань, актуальних для всієї держави. Ми ініціювали низку звернень до центральних органів влади. Зокрема, в 2019 році ми були ініціаторами заяви депутатів Рівненської обласної ради щодо прийняття в першому читанні Верховною Радою України закону про так званий «ринок землі» в Україні, звернення Рівненської обласної ради до Президента, Верховної ради України та Кабінету Міністрів України щодо відновлення ядерного статусу України, Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення продажу землі сільськогосподарського призначення, спільно з іншими фракціями розроблений проєкт рішення Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України щодо реалізації «формули Штайнмайєра».

Також, на останній сесії Рівненської обласної ради в 2019 році, нам вдалося домогтися збільшення фінансування для здійснення депутатами нашої обласної ради допомоги своїм виборцям з 20 тисяч гривень на рік до 30 тисяч гривень. Це дасть можливість обласним депутатам більше допомагати людям. Не дивлячись на те, що нашій фракції у 2019 році вдалося багато зробити, ще більше роботи нас очікує в 2020 році, і я впевнений в тому, що депутати Рівненської обласної ради від «Батьківщини» із цією роботою впораються.

26.12.2019


Переглядів: 1986

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13879)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (805)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (75)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"