Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №970 від 25.06.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Кілька порад досвідчених кулінарів, щоб шинка вийшла м’яка та смачна

Кілька порад досвідчених кулінарів, щоб шинка вийшла м’яка та смачна

Пересмажилося, підгоріло, не пропеклося – з цими проблемами стикався кожен, хто пробував спекти великі шматки м’яса. Ось кілька корисних порад, які допоможуть уникнути прикрих помилок і дозволять приготувати смачне, соковите і рівномірно пропечене м’ясо.

Як смачно запекти м’ясо

Запікання м’яса починається з вибору правильного шматка. Ідеально підійдуть шматки м’яса без кісток: вирізка, філе, окіст. Шматок, який ти хочеш запекти цілком, повинен важити не більше 2-2,5 кг. Занадто великий підгорить по краях і так і не пропечеться в середині.

Будь-який вид м’яса для соковитості та аромату можна додатково нашпигувати салом або часником. Пісне м’ясо м’яким і соковитим зробить маринад. Для свинини відмінно підходить гірчиця і мед, яловичина чудово поєднується з кисло-солодкими соусами й прованськими травами.

1. Заздалегідь додайте спеції

Щоб спеції та приправи встигли передати великим частинам туші свій аромат, м’ясо слід натерти ними заздалегідь, ввечері напередодні приготування. У розкритому вигляді присмачене приправами м’ясо необхідно покласти на тацю і залишити в холодильнику до наступного дня. Ночі буде цілком достатньо, щоб м’ясо просочилося запахом спецій.

2. Дайте м’ясу дійти до кімнатної температури

Деякі господині відправляють м’ясо пектися просто з холодильника. Цього не можна робити, особливо, якщо це великий шмат. Дістаньте м’ясо з холодильника заздалегідь і дайте йому постояти 2-3 години, щоб встигла зрівнятися температура поверхні та середини шматка. Така хитрість дозволить м’ясу рівномірно пропектися.

3. Рум’яна скоринка

Більшість господинь просто ставлять м’ясо в духовку і чекають, коли воно запечеться. В результаті виходить сіре, гумове м’ясо, яке не подобається нікому.

Для отримання рум’яної скоринки метод запікання доведеться повністю переглянути. Якщо дозволяють розміри шматка, то перед відправкою м’яса в духовку його необхідно обсмажити на пательні до рум’яної скоринки.

М’ясо великих розмірів відразу ставте в розігріту до 220-250 градусів духовку і запікайте, поки воно не покриється золотистою скоринкою, потім зменшіть температуру до 160-180 градусів і продовжуйте випікати до бажаного результату.

4. І м’ясу потрібен відпочинок

Будь-якій м’ясній страві після запікання потрібно дати відпочити, щоб соки, що знаходяться в ній рівномірно розподілилися всередині шматка.

Стейкам для цього достатньо 10-15 хвилин, а ось великим шматкам знадобиться більше часу. Перед тим, як розрізати та подати на стіл, залишьте запечене м’ясо в теплому місці під фольгою або рушником і дай йому відпочити 15-30 хвилин.

5. Правильна нарізка зробить м’ясо м’яким

Перед тим як нарізати м’ясо, уважно подивися на шматок. Ви побачите лінії, що йдуть по довжині шматка м’яса. Це волокна. Розрізаючи м’ясо поперек волокон, ви зробите його шматки більш м’якими та соковитими.

25.06.2020


Переглядів: 1362

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14318)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13605)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (464)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (57)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"