Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №986 від 15.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Лікарські рослини для серця від ранньої весни до глибокої осені

Лікарські рослини для серця від ранньої весни до глибокої осені

(початок в №39,40)

Серцевий ритм нормалізує календула Квіти календули також досить ефективні за серцевої аритмії. Узяти 1 ст. л. сухих квітів на 0,5 л окропу, потримати в теплі приблизно годину, потім перецідити через сито. Рекомендується приймати по 0,5 склянки 4 рази на день. Цей настій сприяє нормалізації ритмічної роботи серцевого м’яза.

Екстрасистолія – найпоширеніша форма аритмії, яка характеризується позачерговим скороченням екстрасистоли (серцевого м’яза). Заливаємо 0,5 л окропу 2 ч. л. календули, напарюємо дві години. Приймаємо 4 рази на день по 0,5 склянки.

За ішемії можливий прояв стенокардії (біль, що тисне в грудях). Для боротьби з нею можна використовувати часник, який широко застосовують у народній медицині. Якщо розглядати, як він впливає на серцево-судинну систему, то він має судинорозширювальну дію, збільшує амплітуду скорочень. Слід приймати часник, якщо є стенокардія чи неврози серця. Діє часник і на обмін речовин: сприяє виведенню холестерину, тим самим протистоїть утворенню атеросклеротичних бляшок.

Для приготування лікувальної суміші часник подрібнюють до отримання кашки, яку змішують із медом (співвідношення 1:1) і настоюють протягом 7 днів у темному місці, помішуючи суміш періодично. Приймати такий засіб за 30 хв до їди тричі на день по 1 ст. л.

Упоратися з аритмією допоможе якраз дозрілий вереск. Це красива й просто універсальна рослина. Готують відвар: на 50 г сухої трави знадобиться пів літра води. Потрібно кип’ятити близько 20 хв, потім дати настоятися протягом доби в теплому місці. Після чого відвар проціджують і додають у чай ??(близько 50 мл на кухлик).

Профілактична серцева суміш

Для профілактики інсульту можна скористатися рецептом, до складу якого входять коріння оману, солодки та женьшеню. Готуючи суміш, рекомендується брати рослини в такому співвідношенні – 2:5:1. Сировину ретельно подрібнюють і заливають водою (на 150 г суміші потрібно 1 л води). Кип’ятять на середньому вогні, дають охолонути, після чого додають 100 г меду й ретельно перемішують. Зберігають засіб у холодильнику. Протягом 7 днів потрібно вживати кожні дві-три години по 2 ст. л.

Миготлива аритмія – це порушення ритму скорочень серця, що є наслідком розладу діяльності передсердь. Найчастіше цей вид аритмії серця зустрічається в разі вад серця, ревмокардиту, кардіосклерозу, тиреотоксикозу. Саме в осінній час доцільно почати лікування миготливої ??аритмії з використанням засобів народної медицини. Наводжу два рецепти з моєї практики.

Узяти три склянки калини звичайної, розтовкти й покласти в трилітрову банку, залити 1,5 л окропу, закрити кришкою, укутати, настояти ніч. Процідити настій, ягоди здушити, додати 0,5 л меду. Вживати тричі на день на голодний шлунок по третині склянки протягом місяця.

Другий рецепт: узяти 1 ч. л. сухих подрібнених плодів глоду, залити однією склянкою окропу, кип’ятити на слабкому вогні 20 хв, додати воду до початкового об’єму. Вживати тричі на день по 1 ст. л.

По два рецепти від стенокардії й тахікардії

Стенокардія – це одна з найпоширеніших клінічних форм ішемічної хвороби серця. Залити 4 ст. л. глоду 1 л окропу, заварити в термосі й приймати як чай.

Астрагал знімає напади стенокардії та грудного болю. 1 ст. л. трави астрагала шерстистоквіткового заварити 1 склянкою окропу й настояти годину. Пити тричі на день по 2 ст. л. Такий настій знімає венозний тиск і підвищує швидкість кровоплину, усуває набряки, тахікардію, нормалізує тиск. Після регулярного прийому астрагала минають напади стенокардії та грудний біль. Цим настоєм також лікують нирки.

Не дає розвинутися серцевому нападу часник. У разі появи болю в ділянці серця треба проковтнути дрібний обчищений зубок. Не раз мав можливість переконатися в дієвості такої часникової «швидкої допомоги».

Тахікардія – збільшення ударів серця на хвилину (90-120). В одних випадках тахікардія може бути спричинена фізичними навантаженнями, підвищенням температури навколишнього середовища, психічним напруженням, вживанням певних ліків, в інших – анемією, лихоманкою, серцевою недостатністю, неврастенією, злоякісною пухлиною. Використовуємо одну склянку меду, одну склянку соку цибулі ріпчастої, змішуємо, щільно закриваємо, зберігаємо в прохолодному місці. Приймаємо тричі на день натщесерце по 1 ст. л. Заливаємо 100 мл горілки 10 сухих плодів глоду, настоюємо 10 днів. Потім проціджуємо й приймаємо тричі на день по 30 крапель.

Знайомі «лікарі» з саду та городу

Для профілактики серцево-судинних захворювань, а також тим, у кого є захворювання серця, можна вдатися по допомогу до таких рослин.

Виноград. Вважається, що за будь-яких серцево-судинних захворювань корисний виноград. Потрібно кілька разів на день, найліпше вранці й увечері, випивати по 100-150 мл чистого виноградного соку. Виноградний сік бажано пити людям літнього віку, коли стінки судин стають уже слабкими.

Петрушка. Приймають за різних захворювань серцево-судинної системи як загальнозміцнювальний засіб. Для приготування лікувальної суміші знадобиться 1 ст. л. свіжих стебел петрушки без листя, які залити 1 л сухого білого чи червоного вина з додаванням 2 ст. л. винного оцту. Кип’ятять на слабкому вогні. Після того як суміш почала кипіти, додають мед (300 г) і кип’ятять іще п’ять хвилин. Гарячий засіб розливають по пляшках і закупорюють. Після охолодження слід зберігати в холодильнику. Лікувальну суміш потрібно приймати по 1 ст. л. 4 рази на день.

Картопля. Вважається, що картопля благотворно впливає на серце, і в разі захворювань серцево-судинної системи хворому потрібно давати до 1 кг вареної картоплі (несолоної) на день, розділяючи на 5 порцій.

Любисток лікарський. Рослина зміцнює серцевий м’яз. Для лікування використовують коріння, з якого готують настій.

Лимон. Благотворно на роботу серця впливає шкірка лимона, яку потрібно регулярно жувати.

Крім прийому всередину, можна порекомендувати дихати запахом таких рослин, як тополя, евкаліпт, бузок, глід. Ці рослини виділяють речовини, які благотворно впливають на серцево-судинну систему.

Червоний колір – хворобам заборона

Вважається, що всі рослини червоного кольору, чи то пагони чи плоди, цілюще впливають на серцево-судинну систему. Прикладами таких рослин можуть бути буряки, гранати, помідори, червона капуста, червона цибуля, яблука, глід та інші. Однак не забувайте, що найліпше використовувати для профілактики та лікування серцево-судинних захворювань ті рослини, які ви вирощували чи збирали самі. Це пов’язано з тим, що для високої врожайності овочівники, які вирощують рослини для продажу, використовують добрива, котрі можуть негативно позначитися на здоров’ї, а тим більше на роботі серця.

На закінчення. Для того щоб зняти раптовий біль серця, треба в 0,5 склянки перевареної теплої води розмішати 0,5 ч. л. питної соди й випити. Можна капнути 10 крапель ялицевої олії на долоню й утирати в серцеву ділянку дві хвилини, помасажувати мізинці. Обхопити правою рукою зап’ястя лівої руки й знайти великим пальцем пульс на лівій руці, потім натиснути на нього 10 разів, давши серцю поштовх. Тоді вказівним і великим пальцями добре потерти мізинець лівої руки вгору-вниз 10 разів. Спокійно посидіти, і через 5 хвилин ваше сердечко заспокоїться.

15.10.2020В’ячеслав ВАРНАВСЬКИЙ, лікар, фітотерапевт.


Переглядів: 1236

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14034)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13909)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13568)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13101)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (867)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (79)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (71)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (71)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"