Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №995 від 17.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс здоров'я

Стрижень, на якому тримається весь організм

Стрижень, на якому тримається весь організм

Якщо зміщені хребці своєчасно не поставити на місце, то вони з часом заростають солями, а згодом, як наслідок, виникає прогресований сколіоз. При цьому страждає як кісткова тканина, з якої складаються хребці, так і хрящова, з якої складаються міжхребцеві диски. Хребці з часом стають пористими, не здатними витримувати велике навантаження, міжхребцеві диски грубшають і стають менш еластичними. Це своєю чергою призводить до ущемлення нервових відгалужень, а далі – до порушення кровообігу й спазмування того органа, нерв якого защемлено.

Наприклад, защемило нерв у грудному відділі – починаються проблеми з серцем, у попереку – болять ноги тощо. Та вся біда в тому, що ми навіть не здогадуємося, що причина нашого захворювання криється не у хворому органі, а в хребті, і починаємо болюче місце інтенсивно лікувати. Зазвичай таблетки, уколи, та інші медичні засоби спочатку допомагають. Проте хвороба все одно прогресує, й урешті медикаменти стають неефективними.

Тож за будь-якого захворювання не зайвим буде перевірити стан свого хребта. А щоб почуватися постійно молодим та здоровим – треба берегти свій хребет змолоду. Зокрема, час від часу проводити його очищення, різноманітні профілактичні процедури, робити спеціальні фізичні вправи для нього.

Якого віку ваш хребет

За допомогою простого тесту можна перевірити біологічний вік свого хребта. Для цього слід стати на рівну поверхню та нахилитися. Якщо дістали підлоги кінчиками пальців – вашому хребту 35 років, якщо долоня лягла на підлогу повністю й вам при цьому не боляче – він у вас 20-річний, коли ж не вдалося дотягнутися – додайте до 35-ти стільки років, скільки сантиметрів не дістаєте до підлоги. Якщо ж узагалі згинатися тяжко – ваш хребет нездоровий і йому потрібна термінова допомога.

Очищенню хребта від солей сприяють:

Фізичні навантаження до появи легкого спітніння. У цьому разі прискорений кровообіг у всьому організмі посилює обмін речовин і розщеплення шлаків.

Регулярні відвідування лазні чи сауни. Рекомендується робити цю процедуру раз на тиждень. Важливо при цьому багато пити, зокрема свіжі соки, трав’яні чи зелені чаї.

Чай із коріння соняшнику. Висушені корені подрібнити на часточки розміром, як квасолина, 1 склянку сировини залити 3 л води й кип’ятити близько 1-2 хв. Цей навар слід випити протягом 2-3 днів. Використане коріння не викидати, а знову залити 3 л води й кип’ятити вже 5 хв, так само випити за 2-3 дні. І третій раз кип’ятити це саме коріння в тому ж об’ємі води, але вже 10-15 хв, випити теж за 2-3 дні. Потім слід узяти нову сировину й повторити курс спочатку. Навар потрібно пити великими дозами за 30 хв до їди. Солі починають виходити через 2-3 тижні. Сеча при цьому набуде рожевого кольору. Пити відвар слід доти, доки сеча не стане прозорою, як вода.

Компрес з хрону. Листя хрону слід змочити окропом, почекати, доки воно охолоне, й прикласти до хребта, добре обкутатися, процедуру ліпше робити на ніч. Компрес потрібно залишити до ранку. Після того як зняли компрес, можна відразу побачити ефект – білий наліт на шкірі, який утворився від витягнених солей. Курс – 10 днів.

Розтирання. Узяти 1,5 склянки дрібно натертої редьки (чи її соку), 1 склянку меду, 1 ст. л. солі та 0,5 склянки горілки, усе ретельно перемішати. Це засіб застосовувати для розтирання хворих місць. Також слід його вживати всередину по 2 ст. л. на ніч протягом тижня, потім зробити тижневу перерву.

Профілактика міжхребцевих гриж

Гімнастика й фізкультура є основними профілактичними та лікувальними заходами за міжхребцевих гриж. Проте є також і протипоказання до них. Наприклад, вправи на скручування в разі гриж хребта категорично заборонені, до того ж небажаний біг, степ-аеробіка та стрибки. Добре на хребет діє ходьба, плавання, катання на лижах та велосипеді.

Регулярне нормоване виконання поданих нижче вправ якнайліпше впливатиме на вашу спину й буде гарною профілактикою міжребцевих гриж та інших проблем, пов’язаних із хребтом.

1. Притулися спиною до стіни, при цьому потилиця, лопатки, сідниці й п’яти мають торкатися стіни. Постояти так, скільки зможете. Потрібно зафіксувати час виконання вправи й щодня додавати до нього по 5 секунд, доки не дійдете до 5 хв.

2. Лягти на спину, коліна зігнути. Рахуючи раз – нахиляти коліна в один бік, два – в другий, три – розвести коліна, чотири – звести. Робити так по 10 разів у кожний бік.

3. Лягти на спину, тягнути носок однієї ноги від себе, а другої – на себе, потім обома носками разом – то в один, то в другий бік, далі розводити й зводити носки ніг. Усе робити по 10 разів.

4. У положенні лежачи на спині, зробити місток, спираючись тільки на ступні й лопатки.

5. Лягти на бік і виконати махи прямою ногою горизонтально. Зробити те саме, лежачи на другому боці. По 10 разів.

6. Стати рачки й виконати вправу «кішка»: у своєму ритмі згинати й вигинати спину.

7. Лягти на спину й підтягувати по черзі праве коліно до лівого ліктя, а ліве – до правого.

Народні засоби від остеохондрозу

Остеохондроз – одне з найпоширеніших захворювань хребта, яке розвивається тривалий час, ушкоджуючи все нові й нові ділянки хребта. Загострення може настати від нервового перенапруження чи переохолодження всього організму.

Остеохондроз – це складне захворювання, і боротьба з ним має бути комплексною та активною. Він уражує насамперед людей, які працюють у незручних позах і страждають від вроджених чи набутих хвороб кістково-м’язового апарату, зокрема сколіозу, кіфозу, порушення постави, лордозу тощо.

У тому разі, коли біль за остеохондрозу має не різкий, а хронічний характер, можна скористатися народними засобами.

Узяти 300 г свіжозірваних квіток кульбаби, 2 лимони й 1 грушу. Лимони та грушу подрібнити й висипати у 2 л киплячої води, додати туди й кульбабки. Кип’ятити на слабкому вогні 30 хв, потім перецідити, додати 2 кг цукру й знову кип’ятити 30 хв. Почекати, доки сироп охолоне, й перелити його в банку. Зберігати засіб у холодильнику. Приймати під час їди по 1 ст. л. тричі на день. Банки сиропу вистачає на курс лікування.

Також у разі остеохондрозу добре робити таку вправу: сісти рівно й повільно нахиляти голову вперед, доки не дістанете підборіддям до грудей. Руками плавно натиснути на потилицю вперед і вгору. Завмерти в такому положенні на 1 хв, потім розслабитися й через 10 хв повторити.

Біль за остеохондрозу можна усунути за допомогою прогрівання, для якого добре застосовувати пояс з вовни чи верблюжої та собачої шерсті, грілку, гарячий пісок чи сіль.

У разі поперекового остеохондрозу народна медицина пропонує робити такий компрес: узяти в рівних частинах листя лопуха, траву звіробою, корінь кульбаби, усе змішати, подрібніти; 1 ст. л. збору залити 200 мл окропу, настоювати 10 хв, потім перецідити, змочити полотнинку й накласти як компрес на уражену ділянку на 10 хв.

3 ч. л. сухих коренів петрушки залити 500 мл води, кип’ятити на слабкому вогні протягом 1 години, перецідити. Приймати по 1 ст. л. двічі на день.

Вправи для зміцнення хребта

Щоб зупинити прогресування сколіозу, остеохондрозу, уникнути болю в спині, хребет слід зміцнювати за допомогою спеціальних вправ. Виконувати їх потрібно вранці – відразу після пробудження. Зауважте: лише 5 хв щоденної зарядки – й ваш хребет стане гнучким і міцним. Коли під час сумлінного виконання вправ ви чуєте хрускіт, то не варто хвилюватися з цього приводу – це хребет «прокидається» після тривалого сну.

1. Сісти на стілець, підсунути ноги до кута дивана й, міцно обхопивши його колінами, зафіксувати таким чином нижню частину тулуба. Зігнути руки в ліктях і, склавши долоні в кулаки, розташувати їх на рівні грудей. У цьому положенні слід робити рвучкі повороти тулуба вліво-вправо, намагатися при цьому, щоб руки рухалися разом з тулубом.

2. Стати колінами на підлогу й сісти на ноги так, щоб коліна були майже разом, а п’яти – нарізно. Повертати в цьому положенні голову вправо-вліво, намагаючись побачити протилежну п’яту.

3. Стати прямо, розставити ноги на ширину плечей, трохи присісти й розвести коліна. Руки зігнути в ліктях і виставити на рівні грудей. Робити в цьому положенні повороти тулубом вліво-вправо, немов намагаючись поглянути на свої сідниці.

4. Стати прямо, ноги звести разом, а руки опустити вздовж тіла, притиснувши долоні до стегон. Виконувати швидкі нахили вліво-вправо. Голова при цьому рухається разом із хребтом, а руки в такт нахилам ковзають по стегнах.

Ось такі прості вправи. Не лінуйтеся їх виконувати, і хребет віддячить вам за це здоров’ям та довголіттям. Якщо хребет не тренувати, він скоро вийде з ладу. Спробуйте потримати руку в одному й тому самому положенні протягом 1 години. Ви відчуєте й утому, й біль, і оніміння. А хребет ми тримаємо саме в такому статичному положенні нерідко набагато довше, ніж 1 година.

Повернути хрящам міць і силу, зміцнити хребет можна в будь-якому віці, навіть у літньому. Головне – наполегливість та регулярність.

17.12.2020ПЕРЕД ЗАСТОСУВАННЯМ ПОРАДЬТЕСЯ З ЛІКАРЕМ!!!


Переглядів: 1180

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21077)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17220)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14474)
• Допомога під час карантину [967] (14390)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14233)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14040)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13914)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13887)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13869)
• Живи до ста! [965] (13861)
• Бюджет і ми… [965] (13792)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13786)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13573)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13572)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13514)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13123)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13107)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (1102)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (94)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (86)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (86)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (85)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (85)
• Кличко: « У Києві створюють сучасний центр протезування» (84)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (84)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (83)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (83)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (83)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (82)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (82)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (81)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (77)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"