2. Полуниця – найближчий родич суниці, тільки її насіння закладають трохи глибше – до 1-2 см. Через насіння вирощують, в основному, ремонтантні сорти, що не дають вусів.
3. Цибуля ріпчаста. Її теж вирощують через розсаду, особливо солодкі сорти з тривалим вегетаційним періодом.
4. Цибуля порей. Більшість сортів вирощується через розсаду. Це значно підвищує врожайність і якість стебленіжок. Лише так вирощуються сорти-гіганти. Насіння заглиблюють у ґрунт на 1 см.
5. Селера. Навіть у ранніх її сортів час вегетації не менше 160 днів. Навіть на півдні вирощувати його доводиться через розсаду. Благо рослини ці міцні і не нудьгують через хвороби.
6. Баклажани – відомі любителі тепла. А як же ще може бути з вихідцем з Індії? Тому їх висаджують у найбільш ранні терміни і чекають проростання насіння майже три-чотири тижні.
7. Перці теж люблять тепло, але сходять раніше за баклажани, тому їх сіють пізніше. Насіння закладають на глибину 2-3 см. Якщо посадити дрібніше, то паростки можуть не скидати насіннєву шкірку.