Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1021 від 01.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Кілька способів, за допомогою яких можна відрізнити справжній продукт від підробки

Кілька способів, за допомогою яких можна відрізнити справжній продукт від підробки

Навіть напис «органічний» не є показником хорошої якості. Існує кілька способів відрізнити справжній продукт від підробки.

М’ясні вироби

Почнемо з ковбас і сосисок, оскільки вони не тільки користуються великою популярністю, але і посідають перше місце за вмістом добавок і замінників, які тільки створюють ілюзію наявності м’яса в продукті.

Карагенан, часте вживання якого призводить до захворювань нирок, – один з таких компонентів. Його використовують для того, щоб утримати вологу. Простіше кажучи, ковбасу просто «накачують» водою для більшої ваги. У першу чергу це стосується виробів у вакуумній упаковці.

Перевірити наявність цієї добавки просто – натисніть сильніше. Якщо при цьому виступить рідина, значить, половину ціни становить саме вода.

Другий важливий показник – колір. Натуральні сосиски та ковбаси повинні бути рожево-сірими, але ніяк не яскраво-червоними або бордовими.

Масло

Масло повинно бути маслом. Спред і маргарин виготовляють з додаванням рослинних або тваринних жирів, які далекі від вершкових. Для того щоб перевірити, що за продукт перед вами, залиште куплене масло в розгорнутому вигляді на кілька хвилин. Якщо на поверхні виступлять краплини води, значить, це маргарин.

Молоко

Навіть звичайне молоко підлягає перевірці, через те, що сухе молоко або консерванти не є складовими натурального продукту. По-перше, добре молоко зберігається не більше 5 днів.

По-друге, кращий спосіб перевірити – додати в склянку молока ложку сметани. При використанні якісного продукту через деякий час вийде кисляк.

Сметана

Існує міф про те, що її якість залежить від густоти або жирності, але і першого і другого можна досягти штучно. Потрібно всього лише додати більше жиру (не вершкового) або згущувача.

З’ясувати, чи хороша сметана чи ні, можна, якщо додати одну ложку продукту в склянку окропу. Справжня сметана розчиниться, а вода стане схожою на молоко. Сметану, яка просто випаде у вигляді осаду, краще залишати на полиці супермаркету.

Мед

Мед легко розбавити або підробити, використовуючи сою або крохмаль. Важливо знати, що фальшивий мед посиніє, якщо додати в склянку з солодкими ласощами крапельку йоду!

Ікра

В ікру можуть нічого не додавати, якщо вона ніколи нею не була. Під виглядом ікри часто продаються підробки з морських водоростей. Таку ікру можна легко відрізнити від справжньої! Вона безслідно розчиняється в окропі, в той час як рибна ікра залишить білий слід за рахунок білка, який звертається при високій температурі.

Сир

Попри те, що видів сиру існує незліченна кількість, яскраво-жовтих і помаранчевих серед них немає, і це перша ознака підробки. Крім барвників в сир часто додають калієву селітру, яка відноситься до списку добавок категорії Е.

Вона негативно впливає на м’язовий тонус, нирки та серце, так що краще переконатися, що її немає в складі. І, звичайно, крохмаль. Як і у випадку з медом, нам допоможе йод: крапніть на шматочок сиру і перевірте, чи не посинів він.

Важливо! Пам’ятайте про те, що натуральні продукти мають менший термін придатності, ніж замінники. Переконайтеся, що вони називаються своїми іменами!

Наприклад, «згущене молоко», а не «згущенка», «сир», а не «сирний продукт», сметана, а не «сметанка».

Намагайтеся не купувати продукти з зменшувально-пестливими суфіксами в назвах, тому що вони позбавляють виробника від відповідальності за невідповідність вмісту державним стандартам.

01.07.2021


Переглядів: 422

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21184)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14134)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13969)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13665)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13607)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (500)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"