Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №316 від 05.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Вітамін С - увесь рік

Осінь - час заготовляти капусту

Незважаючи на те, що капуста - один із найпопулярніших і найбуденніших овочів, неосяжна рецептура з її переробки й консервування використовується дуже мало. По суті, з консервованих продуктів широкою популярністю користується лише квашена капуста. Щоб хоч якось урізноманітнити ваші заготовки з цього дуже цінного і важливого овоча, який аж “кишить” вітаміном С, пропонуємо вам кілька рецептів переробки білоголової капусти.

Квашена капуста - класичний продукт, але й заквасити його можна оригінально. Відбирають щільні, цілі, свіжі головки, зовнішні пелюстки й качани вирізують, головки шаткують. На 10 кг нашаткованої капусти беруть 200г солі, 1 кг моркви, 0,5 кг яблук, 10 г насіння кмину, 5г лаврового листа. Морква має бути почищена і протерта через велику тертку, яблука - розрізані навпіл і звільнені від серединки. Сировину змішують у великій мисці, вкладають у діжку (або відра), ущільнюють, щоб зверху виступив сік, накривають чистими свіжими цілими капустяними листками, прокип’яченою чистою білою тканиною й обшпареним дерев’яним кружком, зверху кладуть гніт. Усе це накривають поліетиленовою плівкою і залишають грати на 3-6 днів за температури 16-20 градусів С. Час від часу капусту проколюють чистою дерев’яною паличкою, щоб вийшов газ і щоб сік “не виходив з берегів”. Піну з поверхні знімають.

Як тільки капуста стане кислуватою, діжку (відра) переносять у холод ( 3-5 градусів С) і залишають на 1-2 місяці.

Така капуста буде хрумкою, пружною, соковитою. Набуде жовтуватого відтінку і приємного аромату.

Капуста, маринована з яблуками.

На 1 кг капусти - 100 г антонівки, 5 г насіння кмину або кропу, 50-100 г цукру, 25 г солі. Заливка: на 1 л води - 350 г 9-процентного оцту й 5-8 горошин чорного духмяного перцю.

Капусту нашаткувати, яблука почистити й повирізати насіння, нарізати соломкою або кубиками. Усе змішати, додати сіль, цукор, перець, залишити на 2-3 години. Заповнити банки заливкою на чверть, укласти в них приправлену капусту, ледь ущільнивши, прогріти на водяній бані впродовж 20-25 хвилин, закупорити.

Борщова заправка.

Взяти білоголову капусту, цвітну капусту, солодкий червоний перець, зелень петрушки, зелень селери, цибулю - усіх овочів порівну, за вагою. Всі складові ретельно перебрати, помити, почистити, нашаткувати, додати сіль, усе добре перемішати, щільно вкласти в стерилізовані скляні банки, зверху насипати тонкий шар солі, банки накрити пергаментним папером і обв’язати, зберігати в холодильнику.

05.11.2007


Переглядів: 958

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 11.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21163)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17320)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14549)
• Допомога під час карантину [967] (14470)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14308)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13993)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13967)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13955)
• Живи до ста! [965] (13943)
• Бюджет і ми… [965] (13878)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13872)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13743)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13652)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13650)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13597)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13207)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13178)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (167)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (58)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (52)
• Тонкощі заварювання кави (50)
• Пиріг «Чорний ліс» (50)
• Небезпека вологих серветок (49)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (49)
• А ваш шампунь безпечний? (37)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (36)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (35)
• Особливості вживання видів води (34)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (33)
• Часникові стрілки корисніші за часник (32)
• Нецукровий діабет (31)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"