Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №327 від 17.01.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Формула успіху

В’ячеслав ПУГАЙКО: “Будівництво - як народження дитини. Не повинно бути жодних несподіванок”

В’ячеслав ПУГАЙКО: “Будівництво - як народження дитини. Не повинно бути жодних несподіванок”

“Довіру можна лише заслужити, а це означає - не підвести”

У цьому впевнений директор Інвестиційно-будівельної компанії ТзОВ “Інвестжитлобуд” В’ячеслав ПУГАЙКО - мабуть, єдиний, кому за такий короткий строк вдалося перетворити місто на кольорову казку.

З яким здивуванням розглядають сучасне Рівне гості міста: вчорашній сірий та похмурий центр враз замайорів різнобарв’ям кольорів. З’явилися гарні будинки, підземне містечко, крамнички європейського типу, клумби, місця відпочинку. І мало хто знає, що у все це значних зусиль і вмінь доклали працівники ТзОВ “Інвестжитлобуд”. Про те, що нового можуть чекати жителі міста в цьому році, говоримо з директором інвестиційно-будівельної компанії В’ячеславом Пугайко.

“Наші досягнення - сімейний затишок рівнян ”

- Рік, що минув, подарував рівнянам багато нового. Але, щоб досягти таких висот у будівництві, вашій компанії, певно, довелося багато працювати. Яким же він був - 2007 рік?

- Минулий рік був дуже напруженим для нашого підприємства. Великі кошти і колосальна праця працівників “Інвестжитлобуд” забезпечили не одному мешканцю Рівного теплу домівку й сімейний затишок, адже в 2007 році ми здали 30 тисяч метрів квадратних житлової площі. Були зведені будинки по вулицях Костромській 5, 7-Б, Соборній 63, 444, почали приймати своїх перших клієнтів і торгові площі по вулиці Соборній, 63.

Не забували й про дітей. Протягом минулого року провели ремонтні роботи в ЗОШ №2, перекривали дах в ЗОШ №6, оздоблювали Рівненський медичний коледж, перекривали дах в басейні Рівненського економіко-гуманітарного інституту ім.Дем’янчука.

Певна річ, траплялися й непередбачувані обставини, коли на певний час роботи призупинилися. Це обумовив різкий стрибок цін на будівельні матеріали. А оскільки наші інвестори не хотіли піднімати ціну за будівництво квадратного метра житла до реальної, було непереливки. З часом ситуація виправилася, і ми продовжили роботи. І сьогодні вже розпочали реалізовувати нові проекти із будівництва житла.

- Час показує, що ваша компанія намагається будувати житло у різних мікрорайонах Рівного. Наскільки масштабні роботи плануються на цей рік і чи охоплять вони місто в цілому?

- Наразі ми продовжуємо зводити три житлові будинки на розі вулиць О.Дундича-Черняка, загальною площею 13 тисяч метрів квадратних. Закладені перші цеглини й нового проекту трьох будинків по вулиці Є.Коновальця. Здача першого планується вже на середину другого кварталу поточного року, в другий рівняни можуть починати вселятися вже з третього кварталу цього року.

Паралельно з цими роботами триває будівництво чотирипід’їздного житлового будинку по вулиці Костромській 7-а, який плануємо здати вже у третьому кварталі 2008 року.

Намагаємося будувати не тільки в одному районі, - адже гарним має бути усе місто. Тому незабаром ми плануємо закладати фундамент нової дев’ятиповерхівки. Вона має з’явитися на Віденський, 29. В планах початок будівництва на мікрорайоні Ювілейний. Незабаром там з’являться два шістнадцятиповерхові житлові гіганти. Кожен з них буде мати загальну площу - 8 тисяч метрів квадратних.

“Ми знаємо собі ціну”

- Чи буде ваша компанія протягом цьогорічних будівельних робіт впроваджувати якісь нові технології?

- Всі інноваційні роботи стосуватимуться облаштування підземного містечка по вулиці Театральній. Це доволі складний технологічний проект, який готувався не один рік. Тому для його будівництва використовувалися висококласні спеціалісти, найкраща техніка та матеріали. Я особисто дуже тішуся з того, що робота працівників ТзОВ “Інвестжитлобуд” була оцінена не лише міською владою, але й пересічними рівнянами. Не буду кривити душею, але зараз для багатьох це місце є улюбленим.

Людина завжди має рухатися лише вперед. Тому, одразу після закінчення в другому кварталі поточного року проектних робіт, розпочинаємо будівництво другої черги підземного торгівельного містечка.

“Кожен будівельний проект розробляється, ніби для себе”

- Певно, для вас немає великої різниці, які за площею і висотою плануються для будівництва будинки. Головне - зробити їх на совість і з душею?

- Ви праві, немає різниці, який планується будинок. Адже і малі за розмірами, і масштабні проекти вимагають чіткої координації, технологічно правильних підходів, залучення коштів, матеріалів, транспорту, робочої сили. Крім цього, з початком будівництва виникає багато питань, пов’язаних з координацією зовнішніх мереж будинків (тепло-, газо-, водо- та енергопостачання). Оскільки мережі в Рівному вже досить застарілі і не розраховані на велике навантаження, то для попередження небажаних наслідків, таких як аварія чи розрив, ми в першу чергу турбуємося про їхнє перенесення та відновлення існуючих мереж. А це часом складніше, ніж зведення самого будинку.

Взагалі, будівництво - це як народження дитини. Не повинно бути жодних несподіванок. Будинок починає оживати з першими проектними роботами по його зведенню, його серце починає битися з першими цеглинами, які закладаються на будівництво. Ну, а душа - коли з’являються перші голоси новосельців. І немає різниці, яким за розмірами є новий будинок. Головне, що його робили з усією відповідальністю та повагою до майбутніх мешканців.

“Довіряю лише своїй команді”

- Наскільки мені відомо, відслідкувати шлях народження нового життя - нового будинку - ви можете за рахунок того, що ніколи не залучаєтеся сторонньою допомогою?

- У цьому питанні я можу покладатися лише на свою команду. Тому лише власними силами проводився весь обсяг робіт із будівництва протягом цих семи років. Майже ніколи в нас не було підрядників. Замкнутий цикл роботи дозволяє знати напевно все про роботи, які ведуться. Майже 70 відсотків усіх необхідних для будівництва матеріалів - власні.

Для того, щоб минулорічна ситуація з інвесторами не повторилася, зараз ведуться переговори для перегляду вартості будівництва квадратного метра житла. Крім цього, загальне подорожчання завжди відбивається на наших працівниках. Ми уважно слідкуємо за фондом їхньої заробітної плати і весь час намагаємося його збільшувати.

- Якщо у місті триває будівництво, це означає, що попит на житло лишається стабільно високим, незважаючи навіть на тенденцію до зростання цін…

- Попит на первинне житло у місті є. Проте зараз наша компанія перепрофілювала напрям роботи - тепер ми виступаємо в ролі підрядного працівника. Безпосереднім продажем житла займаються інвестори, а “Інвестжитлобуд” - будує. Наразі нашими основними інвесторами, які фінансують будівництво, є львівські компанії “Інтеграл-Буд” та “Ваша оселя”. Щодо цін на житло, можу прогнозувати, що протягом 2008 року вони все-таки дещо зростуть, певно відсотків на 10-15, але не більше. І підняття цін буде зумовлене лише подорожчанням будівельних матеріалів, енергоносіїв, газу.

“Земля - інвестор - робота”

- Плани у вас, чесно кажучи, наполеонівські. Проте - чи є в Рівному вільна земля для їхньої реалізації?

- Вільні площі в Рівному дуже обмежені. Проте вже зараз на сесію Рівненської обласної ради, депутатом якої я є, виносяться питання про виділення майданчиків під будівництво котеджного містечка і багатоповерхівок по вулиці Київській. Крім цього, можливо, буде відводитися земля в районі Боярки, де кінцева зупинка тролейбуса. Близько 70 гектарів міської землі, які теж можна використовувати під будівництво, й досі вільні в районі вулиці Дворецької. А ділянка між вулицею Мірющенка і Новим Двором взагалі включена в генеральний план розбудови міста.

А оскільки є земля, є інвестори, - це означає, що для наших працівників є робота. Немає нічого кращого, ніж коли твої задуми і плани втілюються в перспективи майбутнього.

- Якщо в житті компанії усе так скоординовано і направлено, значить Ви, як її директор, знайшли єдину правильну формулу успіху…

- Запорука успіху підприємства - це чесне, добросовісне і сумлінне будівництво, складовою ланкою якого є надійні партнери. Ми рідко називаємо їх вголос, проте, не замислюючись, звертаємося за допомогою. Сьогодні я хочу їх назвати. Це - київське підприємство “Логістіка-буд”, яке допомагало зводити будинок на Костромській, фірма-виробник ТзОВ “Світ виробів з металу”, яке нас забезпечує матеріалами, управління капітального будівництва Рівненського міськвиконкому, ПП фірма “Інтерекопласт”, яке нас повністю забезпечує металопластиковими вікнами, гуртовня “Хатка”, ПП “Рівнебудпостач”.

“Кращою від роботи може бути

хіба що рибалка”

- Кожен Ваш робочий день сповнений турбот, переживань, зустрічей. А чи є в житті директора інвестиційно-будівельної компанії ТзОВ “Інвестжитлобуд” розрада, яка дозволяє йому на певний час забути про себе як керівника?

- Сучасний ритм життя не дозволяє розслабитися. Проте, взявши у руки вудку, я забуваю про все. Особливо полюбляю зимову рибалку і дуже тішуся з того, що син поділяє моє захоплення. Нобель і Верхів - це місця, де я зазвичай рибалю. Найбільший мій улов - щука вагою 9,5 кілограма. Але зазвичай попадаються п’яти-шестикілограмові карпи. Обожнюю ліс і полювання. А ще, після робочих буднів, люблю зустрітися з друзями за кухлем хорошого пива.

- Сьогодні, коли душа ще сповнена святковим радісним настроєм, від усього серця хочу привітати Вас і весь Ваш великий і дружний колектив із Новим роком та Різдвом Христовим! Побажати злагоди, реалізації задуманих планів, і сил, щоб досягти непомірних висот!

- Дякую. А я, в свою чергу, також хочу привітати усіх із прекрасними новорічними святами і побажати сміливо йти вперед до своєї мети. Адже насправді запорукою будь-якого вдалого бізнесу є наполеглива праця над собою і своїми бажаннями.

17.01.2008Любов РОМАНЮК


Переглядів: 1126

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14464)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14222)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13774)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13655)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (752)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"