Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №336 від 20.03.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Думки вголос

Тендітна жінка змусила зважати на свою позицію “кремлівських чоловіків”

Блискуча перемога прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко у протистоянні з російським “Газпромом” не залишилася непоміченою журналістами. Вони схвально оцінили те, що Тимошенко не злякалася погроз російського газового монополіста, а впевнено та з дипломатичною елегантністю змогла відстояти національні інтереси України. Пропонуємо кілька оцінок вітчизняною пресою результатів газових перемовин.

“Тимошенко виграла паливну війну. “Нафтогаз” і “Газпром” домовилися про відновлення постачання газу в повному обсязі”, - ось так пише газета “Комсомольська правда в Україні”.

“У середу енергетичний конфлікт між Україною та Росією отримав несподівану ефективну розв’язку. За словами українського прем’єра “Нафтогаз” домовився з “Газпромом” про постачання блакитного палива в нашу країну в повному об’ємі і отримав від уряду доручення розрахуватися за все, що ми спожили з початку 2008 року”, - пише видання.

“На брифінгу, після закінчення засідання уряду, Леді Ю буквально світилася від радості. Ще б пак - їй вдалося утерти носа навіть Віктору Ющенку, який, як відомо, наполягав на збереженні в схемі постачання компанії посередника “РосУкрЕнерго”, - стверджують журналісти.

“Тендітна жінка Юлія Тимошенко все ж змусила зважати на свою позицію “кремлівських чоловіків”, - не приховує захоплення “Газета по-київськи”.

“Спочатку Тимошенко під час нещодавнього візиту в Москву поставили під холодний душ”. У першопрестольній їй чітко демонстрували: ми маємо намір вирішувати принципові питання тільки з президентом Ющенком. Мовляв, по газу Володимир Путін із ним усе вже обговорив. Тепер же Тимошенко наполягла: газові домовленості належить погоджувати з нею особисто”, - пише газета.

Журналісти газети також зауважують, що провалився план “Газпрому” зі створення міжнародного скандалу з нібито “крадіжкою газу”, який іде до Європи.

“Україна змогла відбити перший натиск російського “Газпрому”. Постачання відновлене, а повноцінні перемовини відбудуться”, - так аналізує це видання.

“Україні вдалося отримати “маленьку перемогу” над Кремлем. Російський “Газпром” відступив у ініційованій ним же “газовій війні”. І зняв всі обмеження на постачання “блакитного палива” в Україну - на період подальших перемовин з “Нафтогазом”. А ще ж у вівторок Москва стукала кулаком по столу”, - констатують журналісти.

“Газпром” публічно розписався в неможливості “газовим шляхом” “нагнути” Україну. Так стверджують оглядачі газети. Вони підкреслюють, що “Газпром” таки погодився провести повноцінні переговори по майбутніх схемах постачання газу. “А ще нещодавно в Київ присилали підмахнути “газпроміський варіант договору, ігноруючи будь-які українські пропозиції”, - нагадує видання.

Воно стверджує: “Миритися зі створенням якихось газових спільних підприємств з апетитами, на порядок більшими, ніж у діючих посередників, уряд не збирався. Програма-максимум прем’єра - перехід на прямі договори з “Газпромом”.

Схожої точки зору дотримується й інше впливове видання. Кроки “Газпрому” з обмеження постачання газу Україні не дали результатів - сторони повернулася до переговорів, які безуспішно вели до кінця минулого тижня. Так пише “Комерсант Україна”.

“Це по суті перший провал зовнішньої політики “Газпрому”. До цих пір жорсткі обмежувальні монополії при перемовинах з країнами СНД завершувалися необоротними поступками з боку покупців газу”, - констатує “Комерсант”. За його твердженням, “Газпром” здався Україні. Обмеження постачання газу зняті на українських умовах.

“У газовій війні наступило перемир’я. “Газпром” не встояв перед загрозою зриву європейських контрактів і зняв обмеження по поставках газу в Україну без будь-яких умов. Російська монополія погодилася, що отриманий Україною газ цього року буде оплачуватися за ціною 179,5 доларів за тисячу кубометрів. Натомість українська сторона погодилася продовжити перемовини”, - пише газета.

Газета “24. ua” також не обминула перемогу Тимошенко: “Прем’єр здобула тактичну перемогу над “Газпромом” у боротьбі проти газових посередників”.

“Газпром” не досяг своєї головної мети - негайного підписання угод, які закріпили б на тривалий термін присутність посередників у схемі постачання палива в Україну, а також - контроль “Газпрому” над українським ринком газу”, - пише вона.

“Юлія Тимошенко знайшла надійний та ефективний спосіб протистояти “Газпрому”. У відповідь на зменшення постачання газу в країну зі 138 мільйонів кубометрів до 69 мільйонів кубометрів на день, “Нафтогаз України” частково перекрив транзит російського палива до Європи. Учора “Газпром” отримав повідомлення про зменшення транзиту на 60 мільйонів кубометрів, і вже за кілька годин відновив поставки в Україну”, - вважають журналісти.

“Стратегічна мета нинішньої газової атаки “Газпрому” - контроль над українською системою транзитних газопроводів”, - стверджує газета “24.ua”.

“Спробу одержати її в управління російська монополія почала ще у 2002-2003 роках, але безуспішно. Українські трубопроводи відіграватимуть провідну роль у транзиті російського газу в Європу впродовж наступних 10-15 років навіть при будівництві обхідних газопроводів. Тому боротьба, в якій обіцянки тимчасово низьких цін на газ і обмеження поставок використовуватимуться як батіг і пряник, продовжується”, - пишуть журналісти газети.

“Cитуація продемонструвала, що Юлії Тимошенко вдалося перехопити ініціативу у президента Віктора Ющенка в газових відносинах із Росією”, - стверджує газета “24.ua”.

Вона відзначає, що “влада вже вдруге скористалася таким способом тиску на російську монополію. Уперше транзит під час подібного конфлікту обмежувався в січні 2006 року, але тепер українські чиновники діяли значно впевненіше й досягли набагато кращих результатів”.

Газета “День” вважає, що Юлії Володимирівні зараз, безумовно, дуже не просто. “З одного боку, Москва пускає в хід усі можливі методи тиску на прем’єра, щоб отримати “добро” на невигідних газових посередників. З іншого боку, “Газпрому” - свідомо або несвідомо - підіграє “українська сторона”, - пише “День”.

Журналісти пояснюють, що “Партія регіонів вимагає відставки прем’єра, Президент не втомлюється посилати гнівні телеграми й листи щодо роботи уряду”.

“Багато експертів зазначають, що зараз, насамперед, йде гра на прихід більш поступливого наступника прем’єра. І в цій боротьбі Юлія Володимирівна може як виграти, так і програти. Але судячи з прес-конференції і засідання Кабміну, - налаштована вона рішуче”, - стверджує видання.

20.03.2008Георгій ПУШКАШ


Переглядів: 879

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (821)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (68)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"