Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №356 від 07.08.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Народжені ринковою економікою

Наслідки великих справ часто залежать від дрібниць

Наслідки великих справ часто залежать від дрібниць

Наталія ГОНТАР: “В експертних оцінках майна, майнових прав та бізнесу, які виконує ЗАТ “Техносервіс”, дрібниць не буває”

З оптимізмом і вірою в краще майбутнє вітчизняної економіки зустрічає 15-річчя заснування фірми колектив ЗАТ “Техносервіс”. Підприємство зареєстроване 9 серпня 1993 року. З 1996-го активно працює на ринку з надання послуг по експертній оцінці. Здійснює діяльність по всіх напрямах оцінки, у тому числі проводить оцінку об’єктів у матеріальній формі, цілісних майнових комплексів, паїв і цінних паперів, майнових прав та нематеріальних активів, прав на об’єкти інтелектуальної власності.

Окремим питанням є оцінка землі. 11 березня 2003 року фірма отримала ліцензію Держкомзему України на проведення землеоціночних робіт і почала здійснювати експертну грошову оцінку земельних ділянок.

Товариство надає повний пакет послуг з консалтингового супроводження реалізації бізнес-проектів своїх клієнтів, у тому числі представлення їх інтересів у адміністративних та судових інстанціях.

Рішенням Ради Українського товариства оцінювачів (Протокол № 55 від 09.11.2006 р.) ЗАТ “Техносервіс” акредитовано при Українському товаристві оцінювачів.

Директор ЗАТ “Техносервіс” ГОНТАР Наталія Броніславівна – сертифікований аудитор України, арбітражний керуючий, має сертифікат “Фінансовий менеджмент та оцінка бізнесу”, виданий Міжнародною організацією по підвищенню кваліфікації професіоналів за програмою SABIT, створеною Департаментом комерції США, член Рівненського регіонального відділення Аудиторської Палати України, член Спілки аудиторів України, член експертної ради Рівненського обласного осередку Західного територіального відділення УТО.

У ЗАТ “Техносервіс” працюють сертифіковані оцінювачі (з них три сертифіковані за всіма напрямами оцінки), землевпорядники, юристи. Серед спеціалістів фірми висококваліфіковані інженери-будівельники й економісти з досвідом роботи на посадах, пов’язаних з управлінням підприємствами.

Не так уже й багато є в бізнесовому світі жінок, які б так вдало поєднували діловитість і компетентність із чарівністю і бажанням допомогти вам залагодити будь-яку справу, з якою ви прийшли. Директор ЗАТ “Техносервіс” Наталія Броніславівна ГОНТАР – одна з них. Застати її в кабінеті важко: постійні ділові зустрічі, відрядження, невпинний потік справ, в якому ледве вдалося викроїти 40 хвилин на зустріч із журналістом. Відбулася щира і відверта розмова...

“Чим більше поразок, тим ти мудріший…”

– Розкажіть про Ваші перші кроки в бізнесі. Напевне, на цьому шляху відчули не тільки радість перемог, а й гіркоту поразок.

– Ви знаєте, в житті я – борець, через що поразки не сприймаю трагічно. Просто йду далі, вважаючи неможливим добитися якихось успіхів без поразок. Чим більше поразок, тим ти мудріший і досвідченіший. Щоправда, як і кожна жінка, я не завжди стримую емоції...

– У чому секрет Ваших досягнень у бізнесі?

– Я не зраджувала обраному фаху з 17 років, тобто з того часу, як стала студенткою першого курсу економічного факультету водного інституту. Де б я не працювала – економістом, викладачем, головним фінансистом підприємства з правом першого підпису, аудитором, – я завжди вдосконалювася в економічній сфері. Набути ж юридичних знань і практичного досвіду у правовій сфері мені допоміг аудит. Арсенал фахових знань аудитора й оцінювача України допомагає мені успішно справлятися зі складними обов’язками арбітражного керуючого. Вважаю цю посаду вершиною в економічному менеджменті, яку можуть досягти тільки люди високого професіоналізму і не меншої порядності. Адже доводиться мати справу з власністю, а часом і перерозподіляти її внаслідок банкрутства підприємства. Тут завжди виникає багато як економічних, так і юридичних питань.

– Які послуги може їм запропонувати Ваша фірма?

– “Техносервіс” працює здебільшого над складними експертними оцінками (наприклад, експертна оцінка цілісних майнових комплексів фабрик і заводів), що вимагають великого досвіду і професіоналізму фахівців. В числі наших замовників – Міністерство фінансів України, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській області, два ювелірні заводи, УДППЗ “Укрпошта”, золотоносний Можиївський рудник у Закарпатті, цукрові заводи й інші організації та підприємства України.

– Для цього, напевне, потрібні відповідні ліцензії та сертифікати…

– Так, експертна оцінка – сьогодні дуже дороге задоволення. Щоб вести цей бізнес, треба багато коштів. Адже тільки обов’язкові курси підвищення кваліфікації, які необхідно пройти кожному експерту раз на два роки, обійдуться фірмі приблизно в 3000-4000 гривень на одного фахівця. Крім того, щороку наші фахівці кілька разів їздять на спеціальні семінари з різних видів експертної оцінки. Чималі кошти витрачаються також на відрядження, автотранспорт, забезпечення спеціалістів сучасною оргтехнікою.

“Оцінка майна – складний процес”

– Яка технологія експертного бізнесу?

– Під час оцінки майна власник повинен усвідомлювати, що це складний процес. В першу чергу визначаються цілі та задачі оцінки – від цього залежить вибір підходу, який буде застосовуватись при розрахунку вартості майна. Потім збирається інформація про об’єкт оцінки. Крім внутрішніх джерел інформації замовника, оцінювач використовує в розрахунках і зовнішні джерела інформації: різні довідники, дані з комп’ютерної мережі, інформаційну та технічну базу, накопичену на фірмі за дванадцять років діяльності в оціночному бізнесі.

Я виконую функції менеджера. Експертну оцінку проводять спеціалісти фірми, але я особисто рецензую кожне замовлення і несу відповідальність за якість його виконання. Якщо великий і складний об’єкт, проводимо нараду всіх експертів і спільно, враховуючи думку кожного, виробляємо підхід до експертної оцінки підприємства. Крім того, як підприємець, працюю у фірмі “Техносервіс” аудитором і консультантом з питань експертної оцінки. Як арбітражний керуючий (маю ліцензію Міністерства економіки України), веду ряд великих об’єктів в Україні.

– Розкажіть про процедуру банкрутства.

– Вона передбачає ряд етапів. Спочатку період розпорядництва, тобто призначається арбітражний керуючий, який розпоряджається майном і через півроку подає пропозиції про перехід до наступного етапу – ліквідації чи санації (економічного оздоровлення) підприємства. Остання застосовується найчастіше. Тобто, з’являються нові ефективні власники, які згодні заплатити борги підприємства, зберігаючи його статус. Це більш приємна справа, але і більш складна.

Ліквідація ж – болюча процедура, під час якої ріжеться по-живому: втрачає роботу трудовий колектив, що формувався роками, розпродується обладнання, ріжуться автогеном металеві конструкції, щоб перетворитись у звичайний металолом. Ми безповоротно втрачаємо матеріальні цінності, створені працею наших батьків протягом кількох десятиліть, руйнуючи цим суспільну мораль.

“Я в політичні ігри

не граю”

– Наталіє Броніславівно, після кожних виборів переможці намагаються трошки перекроїти “приватизаційний пиріг” на свою користь і додають роботи експертним фірмам. Що Ви думаєте з цього приводу?

– Є таке. Такі особливості національної політики, а я в політичні ігри не граю. Проте повинна сказати, що стратегічно важливі підприємства – це, як правило, економічно привабливі об’єкти, які викликають інтерес в потенційних інвесторів завжди. Вважаю нормальним явищем суперництво за такий об’єкт двох-трьох економічних груп, що користуються підтримкою різних політичних сил. У будь-якому випадку переможе найсильніший претендент, якому під силу інвестувати підприємство. Трудовий колектив не завжди може втримати виробництво на плаву в бурхливому морі ринкової економіки.

– Я буду у великому боргу перед читачами, якщо не поцікавлюся Вашими захопленнями у вільний час...

– Вільного часу мало, звичайно. Але я сама себе змушую знаходити його, щоб відволіктися від роботи. Робота – це дуже добре, але є сім’я, є близькі люди, які хочуть твоєї уваги і тепла. З дитинства дуже люблю читати і кожну вільну хвилину віддаю художній літературі. Із задоволенням перечитую російську класику.

– Що б Ви побажали читачкам “Рівне-Ракурсу”, які прагнуть стати супер-діловими жінками?

– Я не знаю, що таке “супер-ділова жінка”, але хотіла б побажати собі і їм не втрачати за діловитістю, впевненістю і незалежністю суто жіночі риси. Використовуючи їх, ділова жінка може досягти в житті та бізнесі не менше, ніж чоловік. Чарівна її посмішка має велике значення в роботі з клієнтами. Бажаю діловим жінкам завжди пам'ятати про це.

За період діяльності з 1997 року по теперішній час “Техносервіс” здійснив незалежну експертну оцінку 25 цілісних майнових комплексів, виконав понад 5 тисяч договорів. Його постійними замовниками на проведення робіт з оцінки були: Фонд державного майна України, державні податкові та виконавчі служби, органи місцевого самоврядування та суб’єкти господарювання різних форм власності. Фірма співпрацює зі страховими та інвестиційними компаніями, нотаріальними установами та іншими організаціями.

33022, м. Рівне, вул. Гагаріна, 57.

Тел. (0362) 26-95-13; тел./факс (0362) 22-31-63, 26-75-31;

е-маіl: tenserv@ua.fm

07.08.2008Олександр ОЛЬХОВИК


Переглядів: 1799

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13879)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (810)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"