Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №366 від 16.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Точка зору

“Первым делом, первым делом - самолеты, ну, а девушки, а девушки - потом”

Інтернет-газета “Обозреватель” “щохвилинно” розповіла, як Ющенко угнав літак, що призначався Тимошенко

З’ясувалося: Президент має намір пересісти на “борт номер два”. Тобто, прем’єрський. Готовий до повітряної подорожі, він стояв неподалік. Не було відомо, що саме трапилося з літаком Віктора Андрійовича. Схоже, що гаранта зовсім не хвилювало, чи потрапить Тимошенко до Москви, чи не потрапить взагалі. З літака виринув гарант. Гордо пройшовши килимовими сходами, сів у “Мерседес” і переїхав до сусіднього літака. “Вікторе Івановичу, ну як можна? Що, у Президента іншого літака немає? Пошукали б собі чартер, чому прем’єр повинна викручуватися? ” - запитала я з легким докором.

Спозаранку у четвер в “Борисполі” спостерігалося незвичайне пожвавлення. Із зали офіційних делегацій вилітали одночасно Президент і прем’єр. Перший - на бізнес-форум до Львова, друга - на газові переговори до Москви. На злітному полі перших осіб очікували два літаки державної авіакомпанії “Україна”.

Якщо вже зовсім точно, то від’їзд Ющенка планувався майже на годину раніше. Гарант, як звичайно, спізнився. Проводжали його Віктор Балога, Валентин Наливайченко, Валерій Гелетей, Раїса Богатирьова.

Біля дев’ятої години ранку, коли практично всі члени офіційної урядової делегації підтяглися до зали вильоту, за Віктором Андрійовичем тільки-но зачинився літаковий люк. Секретар РНБО з перону практично відразу ретирувалася. Балога, Наливайченко, Гелетей і Тарасюк перебазувалися під піддашок будинку. Тільки-но повітряне судно рушило вперед, вирулюючи на смугу, вони всі вишикувалися в шеренгу. Керівники СП, СБУ, Держохорони й Держуправсправами, як піонери, дружно замахали на прощання рукою. Це показне чиношанування виглядало кумедно й ницо.

Я обійшла будинок з іншого боку. На ґаночку курив керівник групи прем’єрських радників Віталій Гайдук, який готувався супроводжувати Тимошенко до Білокам’яної. На запитання про хід майбутніх переговорів щодо ціни на газ та формули її утворення відбувався жартами. Втім, між рядків читалося: багато чого залежить від переконливості прем’єра. У будь-якому разі в ролі зацікавленої сторони - Україна. Якщо не сказати - прохача.

Інші члени делегації: Олег Дубина, Юрій Продан, Володимир Новицький грілися в залі очікування. Раптово чиновників і журналістів попросили піднятися на другий поверх. Простіше кажучи - “очистити територію”.

Причина - несподіваний реверс Президента Ющенка. У гаранта в небі ніби стався форс-мажор: якась поломка примусила повернутися до Борисполя. Годинники пробили десяту: прем’єр із товаришами вже чверть години як повинні були розглядати під собою хмари. Проте Тимошенко в Бориспіль дотепер не приїхала, а товариші тіснилися в почекальні.

Скориставшись загальною метушнею, я прослизнула вниз. Виявилося, що вчасно. На пероні вже стояв борт “номер один”. Зовні - цілком справний. Біля підніжжя тупцювали Балога з Гелетеєм, які повернулися сюди “після дзвінка”. По перону кружляла Ірина Ваннікова. Маячив глава ДУСі Тарасюк. Самого Ющенка видно не було. Однак два його “Мерседеси” чекали біля трапу.

З’ясувалося: Президент має намір пересісти на “борт номер два”. Тобто, прем’єрський. Готовий до повітряної подорожі, він стояв неподалік. Не було відомо, що саме трапилося з літаком Віктора Андрійовича. Схоже, що гаранта зовсім не хвилювало, чи потрапить Тимошенко до Москви, чи не потрапить взагалі.

Отут важливо відзначити, що “транспортні потреби” лідерів країни обслуговує державна авіакомпанія “Україна”. Насамперед: Президента, прем’єра та спікера ВР. Правила безпеки забороняють їм користуватися приватними, а тим більше цивільними рейсами. Принаймні без належної попередньої підготовки. Хоча той же Яценюк періодично цим “грішить”. Ясно, що з метою самопіару. Парк “України” невеликий, основних бортів п’ять: два “ІЛи”, три “ТУшки”. “ІЛи” експлуатуються регулярно, а “ТУшки” неначебто “на підхваті”.

“Україна” є підлеглою Держуправсправами. ДУС, у свою чергу, - Президенту. Тобто, перед Ющенком не стояло дилеми: відбирати в Тимошенко літак чи ні. Присутність на відкритті школи на Львівщині й висадження кущів калини здалися йому більш пріоритетною справою, ніж забезпечення країни газом на рік уперед.

П’ять хвилин по десятій до ґанку підкотив кортеж глави Каб-міну. За офіційною версією, про те, що відбувається, вона довідалася вже в аеропорті, хоча зрозуміло, що Тимошенко була проінформована ще раніше.

- Юліє Володимирівно, забирає Віктор Андрійович наш літак? - чи-то ствердно, чи-то питально звернувся “Обоз” до прем’єра.

- Забирає, - коротко відповіла вона. - Але ми точно поїдемо. Зараз терміново будемо шукати чартер.

- Путін нас дочекається?

- Сподіваюся, - посміхнулася ЮВТ, прослизаючи до терміналу.

Ледь зачинилися за нею скляні двері, Балога з Гелетеєм, що спостерігали з видалення, злетіли нагору трапом “номер один”. Ще через кілька хвилин з літака виринув гарант. Гордо пройшовши килимовими сходами, сів у “Мерседес” і переїхав до сусіднього літака “України”.

Запевнившись у вдалій “погрузці”, Балога, Гелетей “енд компані” пішли до воріт аеропорту - ближче до своїх авто. “Обоз” перепинив їм шлях.

- Вікторе Івановичу, ну як можна? Що, у Президента іншого літака немає? Пошукали б собі чартер, чому прем’єр повинна викручуватися? - запитала я з легким докором.

Балога, у традиційній манері, вирішив жартувати. Цього разу вийшло досить двозначно.

- Це Тимошенко зламала Президентові літак, - сказав він.

- Тобто? Що взагалі з першим бортом відбулося?

- Не знаю, зараз будемо з’ясовувати. Втрутяться фахівці, буде розслідування, - Балога настільки жорстко акцентував кожне слово, підкреслюючи небувалу його значимість, начебто ордер на арешт прем’єра вже лежав у нього в кишені.

- Навіщо їй було його ламати? Щоб у Москву не летіти, з Путіним не зустрічатися?

Глава СП уже сідав у машину й обмежився кивком.

Тим часом в’язні другого поверху активно обговорювали заяву Ваннікової щодо проблеми з літаком. Начебто Тимошенко немає чого обурюватись- Ющенко скористався резервним літаком. І взагалі, приїхавши до “Борисполя”, вона навіть не привіталася з гарантом.

Як це можна було зробити, якщо Віктор Андрійович сидів у літаку, не уточнювалося.

Проблему відсутності літака було вирішено досить швидко. Приватна авіакомпанія “Челлендж Авіа” надала прем’єрові “Сесну” на вісім місць. Взявши із собою прес-секретаря Марину Сороку, керівника апарата Михайла Левитського, а також Гайдука з Дубиною, рівно на годину пізніше запланованого вона вирушила до Білокам’яної.

Довідавшись від “Обозу”, як Балога звинуватив Тимошенко в черговий раз, Юлія Володимирівна відзначила:

- А ми все ж таки летимо!

Більша частина членів офіційної делегації, у тому числі міністри Продан і Новицький, а також півтора десятка журналістів, залишилися в “Борисполі” чекати ще одного літака.

Не втрачаючи часу, “Обоз” почав з’ясовувати, що саме сталося із президентським бортом. Техперсонал, зрозуміло, був не занадто говірким, як і керівництво авіакомпанії. Вдалося дізнатися таке: в повітрі не спрацював один зі стабілізаторів хвостової частини. Тобто на землі з ним усе було гаразд, а на висоті він ніяк не хотів трансформуватися до “польотних умов”. Фахівці пояснили: це не настільки серйозна причина, за якої варто переривати політ на незначну відстань. З іншого боку, нормальним таке явище теж не можна назвати. З огляду на те, що на борту літака перебував глава держави, рішення командира повернутися було цілком обґрунтованим.

Варто зауважити, що пасажири нещасливого рейсу про причини реверса довідалися “по факту”.

- Політ проходив нормально. Нічого екстраординарного не відбувалося, - поділився з “Обозом” один із членів президентської делегації. - Я так і не зрозумів, чому ми раптом повернулися. Уже на землі сказали: щось зламалося.

“Тимошенківцям” це дало підстави припускати: Ющенко спеціально спланував “авіа-шоу”. Здавалося б, дрібниця, а ЮВТ неприємно.

У підсумку літаки Віктора Андрійовича і Юлії Володимирівни в небо піднялися практично одночасно. Члени прем’єрської делегації полетіли за главою КМУ майже на чотири години пізніше запланованого. Одним літаком - чиновники, а іншим - журналісти.

Присутність на відкритті школи на Львівщині й висадження кущів калини здалися Президенту більш пріоритетною справою, ніж забезпечення країни газом на рік уперед.

16.10.2008Соня КОШКІНА, Інтернет-газета “Обозреватель”


Переглядів: 1530

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21180)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14316)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14130)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13887)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (435)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (60)
• Особливості вживання видів води (58)
• Часникові стрілки корисніші за часник (57)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (53)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"