Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №395 від 07.05.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Консультація

Дієта для манікюру

Дієта для манікюру

У попередніх числах Ракурсу Здоров’я докладно мовилося про процедуру нарощування штучних нігтів. Цього разу акцент зробимо на дещо іншій, дуже важливій складовій якісного та безпечного для здоров’я манікюру - на умовах, в яких надаються косметичні послуги.

- Приміщення салону краси має бути зручним для роботи фахівців і прийому відвідувачів. Перелічувати особливості ідеального салону краси не будемо далі, однак зупинимося на реаліях, зокрема, на дотриманні санітарно-гігієнічних норм, - розповідає лікар-дерматовенеролог Рівненського обласного шкірвендиспансеру Людмила МАРЧУК. - Так, маленькі салони мало чим можуть порадувати клієнтів, хіба що ціною. Проте чи так дешево коштує ваше здоров’я, щоб ігнорувати елементарну обробку інструментів дезінфікаційними засобами?..

Розвинені ж та елітні заклади пропонують цілі агрегати для обробки інструментарію, що й викликає довіру в клієнтів. Утім, найпоширенішим засобом дезінфекції у звичайних салонах краси є бацелол, і той “для виду”. А тим часом після звичайного механічного очищення всі інструменти, які використовують працівники салону (майстри манікюру, педикюру тощо) повинні оброблятися цим розчином. Після розчину приладдя термічно обробляють у стериліумі, де інструменти можуть перебувати певний час, скажімо, до наступної процедури. Інструменти, які не торкалися шкіри людини, очищають лише бацелолом.

Для стерилізаційної обробки допускається використання стерилізаторів, які працюють за методом ультрафіолетової, термічної, ультразвукової або комбінованої стерилізації. Та все це в ідеалі. Але чи спостерігали ви подібне явище в рівненських салонах, послугами яких користується переважна більшість пересічних громадян?

- Ваше запитання риторичне.

- Зазвичай спеціалісти салонів краси й перукарень повинні мати не менше двох наборів інструментів. Принаймні на цьому наголошують державні санітарні правила й норми… Проте, є одне “але”. Здебільшого працівники навіть елітних закладів мають у своєму розпорядженні тільки один, наприклад, манікюрний набір. Це пояснюється тим, що якісні інструменти коштують значно дорожче, ніж та “пародія”, якою зазвичай ми відсікаємо нігті вдома над газеткою. Це по-перше. Є ще один нюанс: від тривалої дії бацелолу інструменти псуються. От вам і проблема. Навіть досвідчені працівники ігнорують регулярну дезінфекцію приладдя.

- Хай там як, люди довіряють спеціалістам і намагаються не звертати на це уваги. А ще їх заспокоюють тим, що санстанція чинить регулярні наскоки з немалими штрафами і, мовляв, у нас все на високому гігієнічному рівні.

- Щодо контролю салонів державними санітарними службами, то він не такий вже й суворий. Санітарно-гігієнічні служби повинні здійснювати періодичний огляд салонів і перукарень. І найменше відхилення від норми тягне до адміністративної відповідальності, тобто, зазвичай це штрафи, стягнення. Серед найпоширеніших порушень - відсутність санітарних паспортів, нестерильний манікюрний інструмент, відсутність дезінфекційних засобів. Більшість косметологів не мають освіти, працюють після закінчення курсів. А ще не секрет, яким чином здійснюються перевірки контролюючими структурами (позаяк працівники - українські фахівці з маленькою зарплатою…). Тому, наводячи красу у манікюрних залах, все ж є ризик заразитися на всі інфекції, які передаються через кров - вірусний гепатит В, С, ВІЛ. І, головне - доглядати треба за будь-якими нігтями. Роблячи накладні нігті, не забувайте про свої справжні теж. Головною складовою здорових нігтів є правильне харчування. У раціоні обов’язково повинні бути продукти, багаті на йод, залізо, кальцій і вітаміни групи В. Для зміцнення нігтів корисне м’ясо, яке містить залізо. Для поповнення запасів цинку їжте креветки та боби: сою, горох, квасолю, чечевицю. Вживайте цитрусові, а також ківі - вони багаті на вітамін С. А ось від міцного чорного чаю варто відмовитися. Ріст нігтів залежить від багатьох чинників. Найперше - від віку, адже в молодості вони ростуть значно швидше. Впливає й погода - у теплу пору року нігті ростуть швидше. Дуже корисна для нігтів активна діяльність - набір на клавіатурі, гра на фортепіано. А ось мороз або сонце роблять нігті ламкими, а часті прання або миття рук з милом -м’якими. Однак якщо у вас гарні нігті, не варто вдаватися до штучних.

До теми:

1. Великий плюс змодельованих нігтів - зручність. Витративши декілька годин на процедуру раз у 3-4 тижні, ви можете повністю забути про манікюр. Останнє досягнення нігтьової індустрії - манікюр “Креатюр”. Це моделювання нігтів з урахуванням індивідуальних особливостей: кольору і текстури шкіри, форми і кольору нігтьової пластини. Майстер з манікюру індивідуально підбирає довжину, форму і кольори, ідеально відповідні для ваших рук. Причому кінчик нігтя - не товщий за візитку. Такі нігті виглядають як дуже красиві натуральні. Часто візуально їх практично неможливо відрізнити. До речі, саме такому манікюру все частіше віддають перевагу кінодіви на червоних килимових доріжках.

2. Нерідко, коли майстер пропонує зробити моделювання замість класичного манікюру, у відповідь чує: “Та це для молоді! Навіщо мені такі довгі нігті!”. Штучні нігті можуть бути абсолютно будь-якої довжини і форми. Тим паче, що цього сезону найактуальніша тенденція в манікюрі - природність. Переважно - нігті середньої довжини натуральної овальної форми. Напевно, це помилкове судження від того, що багато жінок як уже роблять нарощування, то таке, щоб було видно здалеку. Часто дівчата надають перевагу гігантським нігтям з яскравим кричущим дизайном - в юному віці такі “перегини” цілком допустимі. Але це абсолютно не означає, що саме такі нігті в моді. Основна мета нарощування - приховати недоліки та підкреслити переваги. Останнім часом така процедура поступово розповсюджується і серед сильної статі. Причому, чоловічі змодельовані нігті візуально майже не відрізнити від доглянутих натуральних.

07.05.2009Ольга ЯРОШ


Переглядів: 1005

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17215)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14470)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13864)
• Живи до ста! [965] (13858)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13568)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13120)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (960)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"